Ιντερπόλ: Ζητά βοήθεια από Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο για την αναγνώριση 22 δολοφονημένων γυναικών

Τα πτώματα βρέθηκαν στην Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Γερμανία μεταξύ 1976 και 2019.

 Στις τρεις ευρωπαϊκές χώρες ζητά βοήθεια για την αναγνώριση 22 δολοφονημένων γυναικών. Η αστυνομία απηύθυνε έκκληση στο κοινό να βοηθήσει να κατονομαστούν 22 γυναίκες που δολοφονήθηκαν στην Ολλανδία , το Βέλγιο και τη Γερμανία, οι σοροί των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ – μερικές από τις οποίες πέθαναν πριν από περισσότερο από μισό αιώνα.

Σε μια προσπάθεια να φρεσκάρει τις μνήμες των ανθρώπων, η Ιντερπόλ, ο διεθνής οργανισμός αστυνόμευσης, δημοσίευσε λεπτομέρειες για τις υποθέσεις που κανονικά θα ήταν διαθέσιμες μόνο στις υπηρεσίες των αρμοδίων αρχών, σε μια εκστρατεία με το όνομα Επιχείρηση Αναγνώρισέ με .

Η κίνηση της Ιντερπόλ έρχεται μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία μιας γυναίκας στο Άμστερνταμ, η οποία βρέθηκε σε κάδο απορριμμάτων σε ένα ποτάμι το 1999.

«Εν μέρει επειδή οι γυναίκες προέρχονται πιθανότατα από χώρες άλλες από εκεί που βρέθηκαν, η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Είναι πιθανό τα σώματά τους να έχουν μείνει στις χώρες μας για να εμποδίσουν τις ποινικές έρευνες», ανέφεραν.

Η Carolien Opdecam, της βελγικής αστυνομίας, είπε ότι στόχος ήταν να βρεθούν ονόματα. «Η ταυτότητα του θύματος είναι συχνά το κλειδί για το ξεκλείδωμα μιας υπόθεσης», είπε.

Η Anja Allendorf, της γερμανικής αστυνομίας, είπε ότι η εξακρίβωση της ταυτότητας του θύματος θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει στη σύλληψη ενός υπόπτου.

Οι περισσότερες από τις γυναίκες ήταν ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών τη στιγμή του θανάτου τους, εκτιμά η αστυνομία, και μερικές μπορεί να προέρχονταν από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τα πτώματα τους βρέθηκαν μεταξύ 1976 και 2019. Η ολλανδική αστυνομία έδωσε λεπτομέρειες για εννέα κρούσματα, η βελγική αστυνομία επτά και η Γερμανία έξι.

Για την υπόθεση, τα πρόσωπα, τα χαρακτηριστικά τους, φωτογραφίες πιθανών στοιχείων αναγνώρισης, όπως ρούχα, κοσμήματα και τατουάζ, και, σε κάποιες περιπτώσεις, νέες αναπαραστάσεις προσώπου και πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις, διαβάζετε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΙΝΤΕΡΠΟΛ.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks