Η Ισλανδία θα κάνει τεστ στους τουρίστες καθώς ανοίγουν ξανά τα σύνορα

islandia-tourismos

Η Ισλανδία θα κάνει τεστ κορονοιού σε όλους όσους φθάνουν με αεροπλάνο καθώς ετοιμάζεται να μειώσει τους περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια από τα μέσα Ιουνίου.

Άνοιγμα των συνόρων με τεστ

Σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Κατριν Γιακόμπστοττιρ, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει ξανά τα σύνορά της χώρας για όλους τους ταξιδιώτες το αργότερο στις 15 Ιουνίου.

Από εκείνη την ημερομηνία, οι ταξιδιώτες που φθάνουν στο Keflavik, το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο, θα κάνουν τεστ γ ια τον κορονοιόγια να αποφευχθεί η απομόνωση και καραντίνα των 15 ημερών.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, απαγορεύονται τα ταξίδια στην Ισλανδία εκτός της περιοχής Σένγκεν και όποιος προέρχεται από τον χώρο Σένγκεν πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Οι επιβάτες που αρνούνται να κάνουν το τεστ ή δεν είναι σε θέση να προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι είναι απαλλαγμένοι από τον κορονοιό θα πρέπει να μπούνε σε καραντίνα 2 εβδομάδων.

supergreeks-gia-ellines-ekswterikou
Έχεις εταιρεία στην Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ελλάδα ή τη Γερμανία. Επικοινώνησε μαζί μας και γίνε ένα με την μεγαλύτερη online κοινότητα Ελλήνων του Εξωτερικού.

Υποχρεωμένοι οι ταξιδιώτες να κατεβάσουν APP;

Η ισλανδική κυβέρνηση είπε επίσης ότι οι ταξιδιώτες που θα καταφτάνουν στη χώρα, πιθανότατα θα είναι υποχρεωμένοι να κατεβάσουν ένα APP ανίχνευσης, το οποίο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από το 40% του πληθυσμού της Ισλανδίας και το οποίο αποτελεί μέρος της επίσημης στρατηγικής της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Η παρούσα κατάσταση με τον COVID-19

Η ανακοίνωση του Jakobsdóttir σε δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα Ρέικιαβικ ήρθε καθώς δεν ανέφερε νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού (Covid-19) για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα.

Δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό μέχρι στιγμής στην Ισλανδία, από τις 1.801 περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν από τα τελευταία στοιχεία της 13ης Μαΐου.

Προκειμένου να περιορίσει την πανδημία η Ισλανδία ανέπτυξε μια στρατηγική δοκιμών. Έχει κάνει τεστ σε 160000 άτομα. Ολόκληρος ο πληθυσμός της Ισλανδίας είναι 364 χιλιάδες άτομα.

Τα μαζικά τεστ στην Ισλανδία ξεκίνησαν πριν καν υπάρχει κάποιος ασθενής ή κρούσμα ή θάνατος από τον κορονοιό.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks