Ολλανδία-Το δικαστήριο συμφωνεί με το κράτος: Συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας με δικαστική απόφαση

Χάγη

Το δικαστήριο της Χάγης αποφάνθηκε, ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας υπάγεται στο νομικό πλαίσιο και δεν είναι αντισυνταγματική. Με αυτή την απόφαση, το δικαστήριο ακύρωσε την προηγούμενη δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε στις 16 Φεβρουαρίου.

Την πρώτη φορά, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι όταν εισήχθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έγινε αδικαιολόγητη χρήση του νόμου περί εξουσίας της πολιτικής αρχής, που προορίζεται για σοβαρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Γι’ αυτό, ο δικαστής ανέφερε το παράδειγμα μιας παραβίασης των κρατικών συνόρων, στην οποία απαιτείται εφαρμόζεται η συγκεκριμένη νομοθεσία.

“Ωστόσο, τη δεύτερη φορά, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι υπάρχουν πράγματι εξαιρετικές περιστάσεις, που επιτρέπουν την εφαρμογή της απαγόρευσης κυκλοφορίας”. Η πανδημία του κορωνοϊού είναι ένας επαρκής λόγος για να γίνει αυτό. Η κυβέρνηση βασίστηκε στις συμβουλές των ειδικών”.

Το δικαστήριο είναι επίσης της άποψης ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας είναι αναλογική και ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της πανδημίας. Η (προσωρινή και περιορισμένη) παραβίαση διαφόρων θεμελιωδών δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας, δικαιολογείται, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Οι Virus Truth, ήταν η ομάδα είχε αναφέρει ενώπιον του δικαστηρίου, ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αντισυνταγματική και πρέπει να αρθεί άμεσα. Η δήλωση αυτή ήρθε σε σύγκρουση με της επιθυμίες του κράτους, που πασχίζει να διατηρήσει την απαγόρευση, ως έχει. Ωστόσο, η ομάδα Virus Truth μπορεί ακόμη να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο νόμος έκτακτης ανάγκης έχει θεσπιστεί

Η δικαστική απόφαση δεν επηρέασε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, καθώς το υπουργικό συμβούλιο είχε λάβει τα μέτρα του, θεσπίζοντας το νόμο έκτακτης ανάγκης για να επιτραπεί η τη συνέχιση της απαγόρευσης. Αυτός ο νόμος έχει ήδη εγκριθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, με αποτέλεσμα να εμπίπτει, πλέον, σε όλα τα μέτρα του νόμου περί πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιπλέον, καθίσταται σαφές ότι λόγω της απόφασης του δικαστηρίου, τα πρόστιμα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ.

Grapperhaus: πρέπει να καταβληθούν πρόστιμα

Ο υπουργός Grapperhaus τονίζει, ότι το δικαστήριο υποστηρίζει πως η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε, αρχικά, από το υπουργικό συμβούλιο είναι κατάλληλη. “Έχει πλέον επιβεβαιωθεί, ότι είχαμε τη σωστή νομική βάση.” Πρόσθεσε, ότι ο νόμος έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, αλλά ότι για την περίοδο πριν από αυτό, η απαγόρευση της κυκλοφορίας εξακολουθεί να βασίζεται στον νόμο περί έκτακτης εξουσίας της πολιτικής αρχής.

“Τα πρόστιμα που εκδόθηκαν κατά την πρώτη περίοδο επιβλήθηκαν, επίσης, σωστά και απλά πρέπει να πληρωθούν”, λέει ο Grapperhaus. 

Εύα Καρολίδου

Σχετικά:

Δικαστήριο της Χάγης: Η εθνική απαγόρευση της κυκλοφορίας πρέπει να αρθεί αμέσως

[Update] Το υπουργικό συμβούλιο καταπολεμά την απόφαση του Δικαστηρίου

Δικαστήριο Χάγης: Εξετάζει την έφεση

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks