Ραγδαίες εξελίξεις για την Εύα Καϊλή, το Ευρωκοινοβούλιο, τα χρήματα που βρέθηκαν (φωτογραφίες)

καιλή-ξέπλυμα-κατάρ

Βρέθηκαν συνολικά 1.5 εκατομμύρια ευρώ στο σπίτι της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της, στη βαλίτσα του πατέρα της, αλλά και στο σπίτι του Ιταλού, πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι. Περίπου την ίδια στιγμή με ομόφωνη απόφαση το Ευρωκοινοβούλιο καθαίρεσε την Εύα Καϊλή από αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Εύα Καϊλή, δια μέσω του δικηγόρου της στο Open, ισχυρίζεται ότι είναι αθώα και ότι δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς από το Κατάρ, όμως την ίδια στιγμή βρίσκονται πακτωλοί χρημάτων σε διαφορετικές τοποθεσίες, το Ευρωκοινοβούλιο την καθαιρεί από τη θέση της αντιπροέδρου.

Σημειώνεται ότι η Εύα Καϊλή θα βρεθεί την Τετάρτη ενώπιον των ανακριτικών αρχών στο Βέλγιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της βελγικής εισαγγελίας. Όπως αναφέρει η εισαγγελία, από την έναρξη των επιχειρήσεων των αρχών έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σε σπίτια και στο ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα Le Soir και Knack τα χρήματα που έχουν εντοπιστεί, κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των κατηγορούμενων ξεπερνούν τα 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με τo lesoir.be ο πατέρας της Καϊλή είχε απομονωθεί από τους ανακριτές στο ξενοδοχείο SOFITEL στις Βρυξέλλες έχοντας στην κατοχή του μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά. Ήταν αυτή η αρχή αυτής της ιστορίας, μιας και με αυτό το παράπτωμα, δόθηκε το δικαιώμα και η δυνατότητα στους ανακριτές να ερευνήσουν το σπίτι της Καϊλή χωρίς να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Ο Panzeri, ο Kaili και ο Giorgi έχουν κατηγορηθεί και εκδοθεί σε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Michel Claise, ανακοίνωσε την Κυριακή η ομοσπονδιακή εισαγγελία. Θα βρεθούν και οι τρεις, καθώς και ένας τέταρτος φυλακισμένος για την υπόθεση αυτή, στις αίθουσες του συμβουλίου αυτή την Τετάρτη. Η αίθουσα του συμβουλίου θα αποφασίσει εάν θα τους κρατήσει ή όχι υπό κράτηση.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks