Καιρός – Βέλγιο: Δυνατοί άνεμοι με ριπές που θα φτάσουν τα 70χλμ/ώρα

Βέλγιο-Καιρός-Άνεμοι

Από χθες Κυριακή (4/10) αργά τη νύχτα άρχισε να αλλάζει ο καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι στο Βέλγιο με τοπικές βροχές και καταιγίδες, όπως ανέφερε το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο. Οι άνεμοι μέχρι χθες δεν ήταν έντονοι αλλά σήμερα αναμένεται να ενταθούν με τις ριπές να φτάνουν ακόμη και τα 70 χλμ/ώρα. Το θερμόμετρο δεν πρόκειται να υπερβεί τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

Οι έντονοι άνεμοι θα σημειωθούν κυρίως στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες. Αυτή τη στιγμή η ειδοποίηση για τους ανέμους είναι στο “κίτρινο” και θα μείνει ενεργή έως τις 7.00 το απόγευμα για ολόκληρη τη χώρα. 

σεμινάριο-ψυχολογία

“Κίτρινη” ειδοποίηση και για τις βροχές

“Κίτρινη” είναι και η ειδοποίηση για τις βροχές η οποία και θα ισχύσει μέχρι τις 9 σήμερα το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες γεγονός που μπορεί να συνδυαστεί με χιονόνερο και μεγάλες ριπές αέρα. 

Στο τέλος της νύχτας μια δυνατή καταιγίδα στις ακτές είναι επίσης πιθανή, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν κυρίως στα κεντρικά και στα ανατολικά της χώρας. 

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks