Ποια χώρα είναι η καλύτερη για να ζήσω στο εξωτερικό;

καλύτερη-χώρα-μετανάστες

Πολλοί Έλληνες που θέλουν να φύγουν στο εξωτερικό μας κάνουν την ίδια ερώτηση: Ποια είναι η καλύτερη χώρα για να ζήσω στο εξωτερικό;

😵‍💫Αρχικά, να πω ότι έχω ζήσει σε διάφορες πόλεις και χώρες της Ευρώπης και σύντομα ίσως ζήσω σε μια άλλη χώρα. Δηλαδή υπάρχει μια εμπειρία προσωπική, αλλά και από το SuperGreeks όλα αυτά τα χρόνια και θα καταθέσω παρακάτω τις σκέψεις μου.

Κάθε μία από τις χώρες της Ευρώπης είναι μοναδική – κάθε πόλη για την ακρίβεια είναι μοναδική. 💡Ξέρεις… Είναι διαφορετικό να ζεις στη Γερμανία και το Βερολίνο και διαφορετικό να ζεις στην Κολωνία 🇪🇸 Είναι διαφορετικό να ζεις στην Ισπανία και τη Βαρκελώνη και κάτι εντελώς διαφορετικό να ζεις στη Μάλαγα ή την Κόρδοβα.

Πάμε λίγο να δούμε περισσότερο αναλυτικά 👇

Η απόφαση για την καλύτερη χώρα για μετανάστευση είναι μια σημαντική και προσωπική απόφαση που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες μοναδικούς για κάθε άτομο ή οικογένεια.

Εγώ δεν μπορώ να απαντήσω λοιπόν στο ερώτημα “ποια είναι η καλύτερη χώρα στο εξωτερικό για να ζήσω” 🙃🙂 Αλλά μπορώ να σε δώσω τροφή για σκέψη 🧐

Πολλές χώρες της Ευρώπης προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα ζωής, καλύτερους μισθούς, καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα κτλ. σε σύγκριση με την Ελλάδα. Ωστόσο, κάθε χώρα έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Για άλλους λόγους μεταναστεύει κάποιος στην Ισπανία και για άλλους λόγους μεταναστεύει κάποιος στην Ολλανδία ή τη Γερμανία.

Όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς:

✅ Ευκαιρίες εργασίας : Εξετάστε την αγορά εργασίας στον τομέα της εξειδίκευσής σας. Ορισμένες χώρες ενδέχεται να προσφέρουν καλύτερες προοπτικές στον κλάδο σας.

✅ Ποιότητα Ζωής : Εξετάστε την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Οι σκανδιναβικές χώρες, για παράδειγμα, φημίζονται για την υψηλή ποιότητα ζωής τους, αλλά έχουν και υψηλότερο κόστος ζωής. Η ποιότητα ζωής έχει να κάνει από τα πιο μικρά πράματα που γίνονται στο δρόμο καθημερινά (βλέπε μποτιλιάρισμα), έως τα πάρκα και τις υποδομές για ανάπηρους, τις υπηρεσίες ενός κοινωνικού κράτους.

✅ Πολιτιστική και κοινωνική ζωή : Σκεφτείτε τις πολιτισμικές διαφορές, τα γλωσσικά εμπόδια.

❓ Άραγε ταιριάζεις περισσότερο με έναν Ολλανδό καλύτερα ή με έναν Ισπανό ❓ Ποιο είναι μεγαλύτερο γλωσσικό εμπόδιο για σένα και σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα (επαγγελματικός κλάδος, γλώσσες που ήδη γνωρίζεις κ.α. ) ❓

Το να νιώθεις σαν στο σπίτι σου σε μια νέα χώρα είναι εξίσου σημαντικό με τα οικονομικά οφέλη !

✅ Κόστος διαβίωσης : Οι υψηλοί μισθοί σε ορισμένες χώρες συχνά εξισορροπούνται με υψηλό κόστος ζωής. Ερευνήστε το κόστος στέγασης, διατροφής και άλλων βασικών ειδών. Γενικά κάντε καλή έρευνα πριν φύγετε στο εξωτερικό. Μη φεύγετε χωρίς πλάνο και απλά με κάποιες πληροφορίες από το διαδίκτυο ή από όσα σου είπε η θεία σου π.χ. από το Λεβερκούζεν.

Συνιστώ να δημιουργήσετε μια λίστα με αυτά που είναι πιο σημαντικά για εσάς και να κάνετε κάποια έρευνα για κάθε χώρα που σας ενδιαφέρει. Επιπλέον, εξετάστε το ενδεχόμενο να παρακολουθήσετε κάποιο από τα επερχόμενα webinar μας (Βλέπε Webinar: “Οδηγός για την μετανάστευση στην Ελβετία”, Webinar: “Η μετανάστευση στην Ολλανδία” ***Σύντομα θα έχουμε webinars για τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης διαθέσιμα SuperGreeks Webinars*** )

👉🤌 Καλή έρευνα, ένα καλό πλάνο και είμαστε βέβαιοι ότι μόλις προσαρμοστείς στη νέα χώρα που πας θα απολαύσεις αυτό το ταξίδι της ζωής όσο τίποτα.

Κάθε χώρα στην Ευρώπη έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει και η εύρεση του «καλύτερου» μέρους είναι να ταιριάξετε τις προσωπικές και επαγγελματικές σας ανάγκες με αυτά που παρέχει κάθε χώρα.

Καλή τύχη με την απόφασή σας και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε αν έχετε περισσότερες ερωτήσεις!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks