[Ολλανδία] Κοινοβούλιο: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα

quarantine

Πριν από λίγες εβδομάδες, η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σχέδια για τη θέσπιση υποχρεωτικής καραντίνας 10 ημερών για όλους τους ταξιδιώτες που φθάνουν στην Ολλανδία. Τώρα, μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων(Tweede Kamer) λένε, ότι όποιος έχει ήδη εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού δεν θα χρειάζεται να παραμένει σε καραντίνα αφού ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Πρέπει οι εμβολιασμένοι άνθρωποι να παραμένουν σε καραντίνα;

Μέλη του Εργατικού Κόμματος (PvdA) και του D66 συμφώνησαν δεν είναι απαραίτητο κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο να μπαίνει σε καραντίνα για τουλάχιστον πέντε ημέρες. «Ας ακολουθήσουμε χώρες όπως η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Δανία, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο», λέει ο Jan Paternotte (D66). “Όλοι έχουν ήδη κάποια μορφή εξαίρεσης για τους ανθρώπους που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της COVID-19.”

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Hugo De Jonge έχει δηλώσει ότι είναι “απόλυτα λογικό” (σ.σ. να μπαίνουν σε καραντίνα οι άνθρωποι), υποστηρίζοντας ότι θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το αν οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, προτού αποφασίσουν οριστικά για το θέμα.

Το Συμβούλιο Υγείας των Κάτω Χωρών αναμένεται να εκδώσει τις συμβουλές του για το θέμα μέχρι την 1η Ιουνίου. Η ολλανδική κυβέρνηση δοκιμάζει ήδη το δικό της ψηφιακό διαβατήριο κορωνοϊού – την εφαρμογή CoronaCheck – ενώ η ΕΕ εργάζεται για τη θέσπιση του πιστοποιητικού COVID-19 της ΕΕ, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα

Η Ολλανδία απαγορεύει την άφιξη πτήσεων από την Ινδία από το βράδυ της Δευτέρας

[Ολλανδία] Οι Βουλευτές υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων

[Ολλανδία] Νέες ταξιδιωτικές οδηγίες

Υπερ της υποχρεωτικής καραντίνας ο υπουργός Υγείας De Jonge

Ο De Jonge υπερασπίστηκε την υποχρεωτική αυτή την εβδομάδα, και ενώ πολλοί βουλευτές είχαν ερωτήσεις σχετικά με την επιβολή του συγκεκριμένου μέτρου, η πλειοψηφία υποστήριξε την πρόταση του De Jonge. Ο ίδιος αναγνωρίζει ότι η επιβολή μιας υποχρεωτικής καραντίνας δεν είναι εντελώς αλάνθαστη, αλλά ότι εξακολουθεί να είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο.

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης, οι ταξιδιώτες που φτάνουν στις Κάτω Χώρες – είτε πρόκειται για λεωφορείο, αεροπλάνο, τρένο, σκάφος ή αυτοκίνητο – πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 10 ημέρες, αλλά μπορούν να μειώσουν την καραντίνα συντομότερα, εάν βρεθούν αρνητικοί στον κορωνοϊό μετά από πέντε ημέρες.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks