Τι αλλάζει με την καραντίνα στο Βέλγιο;

people wearing diy masks

Οι υπουργοί Υγείας του Βελγίου συμφώνησαν να χαλαρώσουν τους κανόνες για την καραντίνα και τις εξετάσεις για τα άτομα που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό και τις (εμβολιασμένες) στενές επαφές τους. 

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται για : να αποσυμπιεστούν τα εργαστήρια με τεστ PCR, να αποφευχθεί η άσκοπη κλήση του γιατρού τους από άτομα και να μειωθούν οι απουσίες από το χώρο εργασίας. «Φοβόμαστε ένα ξέσπασμα κρουσμάτων από τη Δευτέρα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke. “Και θέλουμε οπωσδήποτε να κάνουν τεστ κορονοιού όσοι πραγματικά το χρειάζονται.

Θέλουμε επίσης να αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους οι γιατροί. Επομένως, προτεραιότητα είναι να κάνουν τεστ άτομα που έχουν συμπτώματα κορονοιού. Έχουμε αλλάξει τη στρατηγική των δοκιμών για να μπορέσουν να κάνουν τεστ κορονοιού όλοι όσοι έχουν συμπτώματα».

Τι αλλάζει λοιπόν στην πράξη; 

Από την ερχόμενη Δευτέρα (10 Ιανουαρίου), ένα άτομο που θα βγει θετικό θα πρέπει να απομονωθεί για επτά ημέρες και όχι πλέον για 10. Μια επαφή υψηλού κινδύνου που είναι με πλήρως εμβολιασμένο δεν απαιτείται πλέον να μπουν σε καραντίνα ή να κάνουν τεστ όταν μάθουν ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που βρέθηκε θετικός. Προς το παρόν, καλούνται να μπουν σε καραντίνα για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες και να κάνουν καθημερινά αυτοδιαγνωστικά τεστ για λίγες μέρες μετά. 

Για άτομα που δεν έχουν λάβει ακόμη την αναμνηστική τους δόση ή που έκαναν το δεύτερο εμβόλιο πριν από περισσότερους από πέντε μήνες, η καραντίνα θα πρέπει να διαρκεί τουλάχιστον τρεις ημέρες και οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι πρέπει να γίνονται καθημερινά μέχρι την έβδομη ημέρα. 

Δεν υπάρχει αλλαγή για τα μη εμβολιασμένα άτομα που βρίσκονται σε επαφή υψηλού κινδύνου. Θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ την 1η και την 7η ημέρα και να παραμείνουν σε καραντίνα μέχρι να βγουν αρνητικά αποτελέσματα από το δεύτερο τεστ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks