Ο δήμος του Άμστερνταμ βοηθάει τους κατοίκους της πόλης με χαμηλό εισόδημα να περιθάλψουν το κατοικίδιο τους

κτηνίατρος-δωρεάν-άμστερνταμ

‘Αν έχεις κατοικίδιο στην Ολλανδία και το Άμστερνταμ, ο μισθός σου είναι χαμηλός και υπάρχει πρόβλημα με την υγεία του ζώου, τότε ο δήμος της πόλης σε βοηθάει να περιθάλψεις το ζώο σου

Εάν έχετε λίγα χρήματα για τον εαυτό σας, τότε ένα πρόσθετο έξοδο για την φροντίδα του κατοικίδιου σου μπορεί να είναι ένα μεγάλο βάρος. Πόσο μάλλον το αγαπημένο σου φιλαράκι είναι άρρωστο και πρέπει να το πας στον κτηνίατρο…

 Ως εκ τούτου, η πόλη προσφέρει στους κατοίκους του Άμστερνταμ με χαμηλό εισόδημα συνεισφορά στο κόστος θεραπείας των άρρωστων κατοικίδιων τους.

Από το 2016, το πρόγραμμα Amsterdam Animal Aid Aan Minima (ADAM) έχει βοηθήσει 20.000 ανθρώπους με κατοικίδια ζώα με μια δωρεάν επίσκεψη στον κτηνίατρο για μια εξέταση, συμβουλή, τσιπ ή στείρωση.

Μην αναβάλλεις την επίσκεψη στον κτηνίατρο

Λόγω έλλειψης χρημάτων, άτομα με χαμηλά εισοδήματα αναβάλλουν την επίσκεψη στον κτηνίατρο ή αφήνουν τα ζωάκια χωρίς να τα κάνουν στείρωση.  Σε μια τέτοια συνθήκη τότε μπορεί να επιδεινωθεί η υγεία του κατοικίδιου και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμος του Άμστερνταμ σε βοηθάει να μην συμβεί αυτό.

Ο δήμος του Άμστερνταμ αναφέρει σχετικά…

Τώρα που πολλοί άνθρωποι αγωνίζονται να κρατήσουν και παλεύουν λόγω της κρίσης του κορωνοϊού και της αύξησης των τιμών της ενέργειας για να τα βγάλουν πέρα, θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι τα κατοικίδια ζώα τους επηρεάζονται όσο το δυνατόν λιγότερο από αυτή την άσχημη συνθήκη, αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο δήμος.

cute healthy yorkshire terrier with nurse cap and stethoscope
Photo by Sam Lion on Pexels.com

Τι απαιτείται

Προϋπόθεση για να κάνετε χρήση του συστήματος είναι η γάτα ή ο σκύλος σας να είναι τσιπαρισμένος και καταγεγραμμένος. Αυτό διασφαλίζει ότι το ζώο θα επιστρέψει σε εσάς εάν χαθεί. Αυτό το chipping και η εγγραφή αποζημιώνονται πλήρως εάν έχετε χαμηλό εισόδημα. Από το 2013 υπάρχει υποχρέωση τσιπ και εγγραφής στο δήμο για τους σκύλους.

Η Dierenambulance Amsterdam εφαρμόζει το πρόγραμμα ADAM για τον δήμο και εκδίδει κουπόνια κατόπιν αιτήματος σε άτομα με Stadspas. Με αυτό το κουπόνι μπορούν να πάνε οι κάτοικοι με χαμηλό εισόδημα σε πολλούς από τους κτηνιάτρους στο Άμστερνταμ. 

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιανουάριο του 2016. Μέχρι σήμερα έχουν βοηθηθεί πολλά ζωάκια λόγω αυτής της ενέργειας από τον δήμο της πρωτεύουσας της Ολλανδίας.

Ζητήστε το κουπόνι

Μπορείτε να ζητήσετε το κουπόνι με δύο τρόπους:

  1. Συμπληρώστε  τη φόρμα για να ζητήσετε ένα κουπόνι
  2. Ή καλέστε στο 020 568 1521 Δευτέρα έως Παρασκευή μεταξύ 10 π.μ. και 1 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτό το πρόγραμμα από την ιστοσελίδα του Dierenambulance Amsterdam !

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks