Πώς να φέρετε το κατοικίδιό σας στο Βέλγιο: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Όταν ένας άνθρωπος θέλει ή πρέπει να μετακομίσει σε μία άλλη χώρα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να εξετάσει για το μέρος που θα “χτίσει” το νέο του σπιτικό. Πολλές φορές αυτά μπορεί να είναι μικρές λεπτομέρειες και άλλα αξιοσημείωτες αναφορές, όπως η υπεύθυνη μετανάστευση ενός ζώου. Σε κάθε χώρα υπάρχουν συνήθως διαφορετικοί κανονισμοί για τα κατοικίδια όπως π.χ. για τη Γερμανία και τη δημόσια συμπεριφορά τους ή τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχουν. Στο Βέλγιο από την άλλη, που είναι μία άκρως φιλική χώρα για τα σκυλιά, υπάρχουν κάποιοι κοινοί κανόνες και άλλοι που προσαρμόζονται στη χώρα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να συμμορφώνεστε με τους βελγικούς κανονισμούς όταν μεταφέρετε ένα κατοικίδιο ζώο στο Βέλγιο, όπως το να έχει μικροτσίπ και εγγραφή στις τοπικές αρχές για ορισμένα κατοικίδια ζώα.

Κανόνες μετανάστευσης κατοικίδιων ζώων για το Βέλγιο

Για να εισέλθετε στο Βέλγιο, το κατοικίδιο ζώο σας (μόνο σκύλοι, γάτες και κουνάβια) πρέπει να έχει ένα μικροτσίπ ISO κατοικίδιων ζώων. Πρέπει επίσης να εμβολιαστούν κατά της λύσσας και άλλων ασθενειών μεταξύ 21-30 ημερών πριν ταξιδέψουν στη χώρα. Οι κανόνες για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρουν επίσης ότι τα κατοικίδια ζώα πρέπει να εμβολιαστούν μετά την τοποθέτηση μικροτσίπ, ανεξάρτητα από το πότε έγινε ο προηγούμενος εμβολιασμός. Εάν το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας δεν είναι συμβατό με το πρότυπο ISO 11784/11785, μπορείτε να φέρετε το δικό σας σαρωτή μικροτσίπ.

Για ταξιδιώτες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ή τον Καναδά, ένας διαπιστευμένος κτηνίατρος από USDA (ή CFIA) πρέπει να συμπληρώσει το δίγλωσσο κτηνιατρικό πιστοποιητικό EU998 του Βελγίου για πιστοποίηση από το USDA ή το CFIA. Εάν ταξιδεύετε από άλλη χώρα, η κρατική αρχή από τη χώρα σας θα πρέπει να πιστοποιήσει τα έντυπα.

Τα κατοικίδια ζώα που εισέρχονται στο Βέλγιο από μια χώρα με μεγάλη συχνότητα λύσσας πρέπει επίσης να υποβληθούν σε εξέταση αίματος για να αποφευχθεί η καραντίνα. Μόνο τα σκυλιά, οι γάτες και τα κουνάβια πρέπει να κάνουν εμβόλιο κατά της λύσσας.

Ο εμβολιασμός κατά της λύσσας δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί μέχρι τα κουτάβια ή τα γατάκια να είναι 12 εβδομάδων. Υπάρχει επίσης μια υποχρεωτική περίοδος αναμονής 21 ημερών μετά τον πρώτο εμβολιασμό. Ως αποτέλεσμα, πρέπει να περιμένετε μέχρι το κατοικίδιο ζώο σας να είναι 15 εβδομάδων πριν το φέρετε στη χώρα. Η περίοδος αναμονής 21 ημερών ισχύει μόνο για τους πρώτους εμβολιασμούς, όχι για ενισχυτές.

Τα κατοικίδια που εισέρχονται σε χώρα της ΕΕ για εμπορικούς σκοπούς απαιτούν πρόσθετα έντυπα και ισχύουν διαφορετικοί κανόνες.

Εγγραφή του κατοικίδιου ζώου σας στο Βέλγιο

Όλα τα σκυλιά πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στην βελγική ένωση αναγνώρισης και εγγραφής σκύλων (Association Belge d’Identification et d’Enregistrement Canins – ABIEC/Belgische vereniging voor Identificatie & Registratie van honden – BVIRH), η οποία επιτρέπει στις αρχές να εντοπίζουν τους ιδιοκτήτες των χαμένων ή εγκαταλελειμμένων σκυλιών. Το μικροτσίπ συνδέεται με τα στοιχεία σας και τη διεύθυνσή σας. Η εγγραφή πρέπει να γίνει από κτηνίατρο ή ως εναλλακτική λύση στο micro-chipping, είναι έναν τατουάζ. Το τέλος 12,39 € για εγγραφή καταβάλλεται στο άτομο ή την εταιρεία που το εκτελεί και όχι στο ABIEC/BVIRH.

Όλα τα άλλα κατοικίδια δεν υπόκεινται στους κανονισμούς ή στον εμβολιασμό κατά της λύσσας. Μπορεί να πρέπει να πληρούν άλλες απαιτήσεις, όπως όριο στον αριθμό των ζώων και υγειονομικό πιστοποιητικό. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων θα πρέπει να ζητούν περαιτέρω πληροφορίες από τη σχετική αρχή της χώρας τους ή/και της χώρας προορισμού.

Υπάρχει μια φόρμα διαβατηρίου κατοικίδιων ζώων για το Βέλγιο που μπορείτε να λάβετε πριν από την αναχώρησή σας. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα διαβατήρια για ζώα που φτάνουν από την ΕΕ στη διεύθυνση www.europa.eu. Εάν ο σκύλος σας είναι εγγεγραμμένος στο Βέλγιο αλλά δεν έχει διαβατήριο, το ABIEC/BVIRH μπορεί να εκδώσει ένα με κόστος 5 €.

Ορισμένα ζώα δεν μπορούν να εισέλθουν στο Βέλγιο. Όσοι βρίσκονται στη λίστα της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών (CITES) διατίθενται στη διεύθυνση www.animalhealth.defra.gov.uk.

Ασφάλιση κατοικίδιων ζώων

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος των εξόδων απροσδόκητων λογαριασμών κτηνιάτρου σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας, οπότε τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή ασφάλισης κατοικίδιων ζώων έχουν μεγάλη σημασία:

 • Η πολιτική καλύπτει όλες τις χρόνιες, συγγενείς και κληρονομικές καταστάσεις;
 • Υπάρχει χρονικός περιορισμός στη θεραπεία ανά πάθηση;
 • Υπάρχει όριο δολαρίου/ευρώ στη θεραπεία ανά πάθηση;
 • Υπάρχουν ευέλικτες επιλογές κάλυψης που ταιριάζουν ακριβώς στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας;
 • Πόσο καλή είναι η εταιρεία; Οι πελάτες το βαθμολογούν καλά;

Απαιτήσεις αεροπορικών μεταφορέων για εμπορευματοκιβώτια

Η IATA διαχειρίζεται τους κανόνες για τα εμπορευματοκιβώτια για γάτες, σκύλους, κουνάβια και πουλιά που πετούν στην καμπίνα και ως φορτίο. Ως επί το πλείστον, οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες τηρούν αυτές.

Κατοικίδια στην καμπίνα

Σε πτήσεις μικρότερες των 10 ωρών, πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν μικρά κατοικίδια στην καμπίνα (εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ). Γενικά, η αεροπορική εταιρεία θα επιτρέπει μόνο ένα κατοικίδιο ανά επιβάτη και το πολύ δύο κατοικίδια ανά καμπίνα. Το δοχείο για το κατοικίδιο πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά σας και πρέπει να έχει αδιάβροχο πάτο και επαρκή αερισμό. Οι μεταφορείς κατοικίδιων ζώων Sherpa, Bergan και SturdiBag είναι όλοι συμβατοί με τις αεροπορικές εταιρείες, αρκεί ο αερομεταφορέας να έχει το κατάλληλο μέγεθος για το κατοικίδιο ζώο σας.

ktiniatros-ollandia

Απαιτήσεις IATA Pet Crates

Το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να βρίσκεται σε ένα κλουβί κατοικίδιων που συμμορφώνεται με την IATA και να πληροί ορισμένες άλλες απαιτήσεις. Είναι καλύτερο να έχετε μόνο ένα ζώο ανά κλουβάκι. Δύο ζώα μπορούν να μοιράζονται το ίδιο μόνο εάν είναι μικρότερα από 14 κιλά και είναι του ίδιου είδους.

Εάν αγοράζετε ένα κοντέινερ μεταφοράς ζώου, βεβαιωθείτε ότι πληροί αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις:

 • Το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε το ζώο να σταθεί, να γυρίσει και να ξαπλώσει.
 • Το εκτροφείο πρέπει να είναι ανθεκτικό πλαστικό.
 • Το δοχείο πρέπει να έχει ένα ασφαλές, ελατηριωτό, να έχει σύστημα ασφάλισης παντού, με τους πείρους να εκτείνονται πέρα ​​από τις οριζόντιες προεξοχές πάνω και κάτω από την πόρτα.
 • Αν και αυτό δεν αποτελεί απαίτηση της IATA, πολλές αεροπορικές εταιρείες απαιτούν τώρα υλικό από χαλύβδινο κιβώτιο αντί για πλαστικούς συνδετήρες. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό στο κιβώτιο του κατοικίδιου ζώου σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
 • Τόσο το δοχείο νερού όσο και το φαγητό πρέπει να είναι προσαρτημένα στο εσωτερικό της μπροστινής πόρτας. Πρέπει να ξαναγεμίζουν από το εξωτερικό του δοχείου χωρίς να ανοίγουν την πόρτα.
 • Το εμπορευματοκιβώτιο πρέπει να έχει εξαερισμό από όλες τις πλευρές για διεθνείς μετακινήσεις και τουλάχιστον τρεις πλευρές για ταξίδια εσωτερικού.
 • Το δοχείο πρέπει να έχει αυτοκόλλητα LIVE ANIMAL στο επάνω μέρος και στις πλευρές με γράμματα ύψους τουλάχιστον μιας ίντσας.
 • Χωρίς ρόδες. Εάν το κλουβί κατοικιδίων έχει τροχούς, αφαιρέστε τους ή κολλήστε τους με ασφάλεια για να μην μπορεί να κυλήσει.
 • Πρέπει επίσης να περιέχει το όνομα του κατοικίδιου ζώου και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να επισυνάψετε τις πληροφορίες του κατοικίδιου ζώου σας στο εξωτερικό του κιβωτίου.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισυνάψει ένα επιπλέον αντίγραφο του πιστοποιητικού υγείας του κατοικίδιου ζώου σας στο δοχείο.Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?