Ταξίδι για κατοικίδια στη Γαλλία: Ένας οδηγός για τους γαλλικούς κανόνες μετανάστευσης κατοικίδιων

Γερμανία-Κατοικίδια-Μετακόμιση

Τα κατοικίδια είναι ευπρόσδεκτα στη Γαλλία, αλλά υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με τη μεταφορά τους στη χώρα. Αν σκοπεύετε να πάρετε ένα κατοικίδιο στη Γαλλία, είναι σημαντικό να ελέγξετε τους πιο πρόσφατους γαλλικούς κανονισμούς. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα σωστά έγγραφα για τη Γαλλία, καθώς και για όλες τις χώρες από τις οποίες περνάτε. Λάβετε υπόψη ότι αυτά μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα ανάλογα με το πού μετακινείτε το κατοικίδιο ζώο σας.

Κανόνες μετανάστευσης κατοικίδιων ζώων για τη Γαλλία

Τα κατοικίδια που μετακινούνται εντός της Ευρώπης μπορούν να επωφεληθούν από το σύστημα των ευρωπαϊκών διαβατηρίων κατοικίδιων ζώων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για αυτά. Το Pet Passport είναι ένα φυλλάδιο που παρέχει όλες τις βασικές πληροφορίες για το κατοικίδιό σας. Περιλαμβάνει αριθμό αναγνώρισης και απόδειξη όλων των σχετικών εμβολιασμών. Το διαβατήριο παραμένει σε ισχύ για όλη τη ζωή του κατοικίδιου ζώου σας.

Ένα διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ μπορεί να εκδοθεί μόνο από κτηνίατρο που διαθέτει άδεια και όλοι οι εμβολιασμοί πρέπει να ενημερώνονται από τον κτηνίατρο, ο οποίος πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι το κατοικίδιο ζώο έχει μικροτσίπ, έχει κάνει το σχετικό εμβόλιο λύσσας και έχει υποβληθεί σε εξέταση αίματος για να επιβεβαιωθεί ότι το εμβόλιο υπάρχει στο κατοικίδιο. Εάν το ζώο σας εμβολιάστηκε προτού εφοδιαστεί με μικροτσίπ, θα πρέπει να εμβολιαστεί ξανά μετά την εισαγωγή του. Επιπλέον, εάν το μικροτσίπ του κατοικίδιου ζώου σας δεν είναι συμβατό με το πρότυπο ISO 11784/11785, θα πρέπει να φέρετε το δικό σας σαρωτή μικροτσίπ. Το διαβατήριο κατοικίδιων ζώων της ΕΕ λειτουργεί ως πιστοποιητικό υγείας.

Τα κατοικίδια που εισέρχονται στη Γαλλία από μια χώρα με υψηλή συχνότητα λύσσας πρέπει να υποβληθούν σε αντίστοιχη αιματολογική εξέταση ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό και τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση.

Διαβάστε επίσης όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τους κανόνες κατοικιδίων στη Γερμανία

Περιορισμοί για τη μετεγκατάσταση κατοικίδιων

Τα μη εμβολιασμένα κατοικίδια ζώα (μόνο σκύλοι και γάτες) ηλικίας κάτω των τριών μηνών μπορούν να εισέλθουν στην ΕΕ με επιπλέον περιορισμούς. Απαγορεύεται η είσοδος σε ορισμένες, πιο επιθετικές φυλές σκύλων.

Ισχύουν διαφορετικοί κανονισμοί κατά τη μεταφορά πτηνών στη Γαλλία λόγω προειδοποιήσεων για τη γρίπη των πτηνών. Υπάρχουν το πολύ πέντε πουλιά που μπορούν να μεταφερθούν στη χώρα. Έχετε μια επιλογή μεταξύ μιας καραντίνας 30 ημερών πριν από την εξαγωγή ή μιας καραντίνας 30 ημερών μετά την εισαγωγή των πτηνών. Εάν το πουλί έχει κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη των πτηνών, αυτό πρέπει να έχει συμβεί τουλάχιστον 60 ημέρες πριν από την εισαγωγή στη Γαλλία. Εναλλακτικά, το πουλί μπορεί να απομονωθεί για 10 ημέρες πριν από την αναχώρηση και να υποβληθεί σε εξέταση για γρίπη των πτηνών μετά από τουλάχιστον τρεις ημέρες απομόνωσης. Ένας εξουσιοδοτημένος κτηνίατρος πρέπει να επαληθεύσει ότι αυτά τα κριτήρια έχουν πραγματοποιηθεί.

Για άλλους τύπους ζώων (π.χ. κουνέλια, τρωκτικά, ερπετά), χρειάζεστε ένα πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει την καλή υγεία τους. Τα άλογα χρειάζονται διαβατήριο αλόγων. Το άτομο ή η εταιρεία που μεταφέρει τα ζώα πρέπει να έχει άδεια εξαγωγής που πρέπει να προσκομιστεί στην εταιρεία μεταφοράς. Τα άλογα πρέπει να έχουν μικροτσίπ και, όπως και με όλους τους άλλους τύπους ζώων, πρέπει να αποδεικνύεται ότι είναι σε καλή κατάσταση υγείας.

Ασφάλιση κατοικίδιων ζώων για μετεγκατάσταση

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι η ασφάλιση κατοικίδιων. Η ασφάλιση κατοικίδιων ζώων μπορεί να καλύψει μεγάλο μέρος του κόστους των απροσδόκητων λογαριασμών κτηνιάτρων σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας, οπότε υπάρχουν αρκετές εκτιμήσεις κατά την επιλογή της ασφάλισης κατοικίδιων:

 • Καλύπτει η πολιτική όλες τις χρόνιες, συγγενείς και κληρονομικές καταστάσεις;
 • Υπάρχει χρονικό όριο για τη θεραπεία ανά πάθηση;
 • Υπάρχει οικονομικό όριο στη θεραπεία ανά πάθηση;
 • Υπάρχουν ευέλικτες επιλογές κάλυψης για να ταιριάζουν ακριβώς στον προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας;
 • Πόσο καλά εδραιωμένη είναι η εταιρεία; Πώς βαθμολογείται;

Προαπαιτούμενα αεροπορικής εταιρείας

Οι κανόνες σχετικά με εγκεκριμένους τύπους εμπορευματοκιβωτίων (κλουβιών) για γάτες, σκύλους, κουνάβια και πουλιά που πετούν, εντόε του αεροπλάνου και ως φορτίο, δημιουργήθηκαν από την IATA, και ως επί το πλείστον έχουν γίνει αποδεκτοί από τις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες.

κουταβάκι-σκύλος

Κατοικίδια μεσα στο αεροπλάνο

Σε πτήσεις μικρότερες των δέκα ωρών, πολλές αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν τη μεταφορά μικρών γατών ή σκύλων με τον επιβάτη στο αεροπλάνο (εκτός από το ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Χονγκ Κονγκ). Γενικά, η αεροπορική εταιρεία επιτρέπει μόνο ένα κατοικίδιο ανά επιβάτη και το πολύ δύο κατοικίδια ανά καμπίνα. Το “κλουβί συντροφιάς” για το κατοικίδιο πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα, μπροστά σας και να διαθέτει αδιάβροχο πάτο και επαρκή αερισμό. Οι μεταφορείς κατοικίδιων ζώων Sherpa, Bergan και SturdiBag συμμορφώνονται με όλες τις αεροπορικές εταιρείες εφόσον ο μεταφορέας έχει το κατάλληλο χώρο για το κατοικίδιο ζώο σας.

Απαιτήσεις για κιβώτια κατοικίδιων ζώων IATA

Το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να είναι σε κλουβί συντροφιάς συμβατό με την ΙΑΤΑ και να πληροί ορισμένες άλλες απαιτήσεις. Θεωρείται καλύτερο να υπάρχει μόνο ένα ζώο ανά κιβώτιο, αλλά οι κανόνες της IATA αναφέρουν ότι δύο ζώα μπορούν να μοιράζονται το ίδιο εάν τα ζώα είναι λιγότερο από 14 κιλά και είναι του ίδιου είδους.

Εάν αγοράζετε ένα κλουβί συντροφιάς, βεβαιωθείτε ότι πληροί αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις:

 • Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να μπορεί το ζώο να σταθεί, να γυρίσει και να ξαπλώσει.
 • Το ρείθρο πρέπει να είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό.
 • Παρόλο που αυτό δεν είναι απαίτηση IATA, πολλές αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται πλέον ατσάλινο κιβώτιο αντί πλαστικών. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε αυτό το υλικό στο κιβώτιο του κατοικίδιου ζώου σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
 • Τόσο το μπολ με νερό όσο και τα τρόφιμα πρέπει να είναι προσαρτημένα στο εσωτερικό της μπροστινής πόρτας και να ξαναγεμίζονται χωρίς να ανοίγουν η πόρτα.
 • Το εμπορευματοκιβώτιο πρέπει να έχει αερισμό σε όλες τις πλευρές για διεθνή ταξίδια και τουλάχιστον τρεις πλευρές για εσωτερικά ταξίδια.
 • Το κλουβί συντροφιάς πρέπει να έχει αυτοκόλλητα  LIVE ANIMAL στην κορυφή και τις πλευρές με γράμματα ύψους τουλάχιστον 2,5 εκ.
 • ΟΧΙ ΡΟΔΕΣ. Εάν το κλουβι έχει ροδάκια, πρέπει να αφαιρεθούν ή να κολληθούν με ασφάλεια έτσι ώστε να μην μπορεί να κυλήσει.
 • Το κλουβί πρέπει να ταυτιστεί με το όνομα του κατοικίδιου σας και τα στοιχεία επικοινωνίας του κατόχου. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να επισυνάψετε τις πληροφορίες του κατοικίδιου ζώου σας στο εξωτερικό του κιβωτίου.
 • Φροντίστε να επισυνάψετε ένα επιπλέον αντίγραφο του πιστοποιητικού υγείας του κατοικίδιου ζώου σας στο κλουβί συντροφιάς.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks