Καταργούνται τα μονόλεπτα και δίλεπτα του Ευρώ στο Βέλγιο

Ολλανδία-Επιδόματα-Κορονοϊός

Η εισαγωγή της στρογγυλοποίησης των τιμών στα βελγικά καταστήματα από την 1η Δεκεμβρίου έχει αφήσει πολλούς καταναλωτές να αναρωτιούνται τι να κάνουν τώρα με τα ανεπιθύμητα πλέον κέρματα του ενός και δύο λεπτών.

Υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια νομισμάτων χαμηλής αξίας που κυκλοφορούν σήμερα στο Βέλγιο – αλλά πολλά από αυτά καταλήγουν να αποθηκεύονται στους κουμπαράδες μας.

Ενώ τα καταστήματα στρογγυλοποιούν τις πληρωμές σε μετρητά στα πλησιέστερα πεντάλεπτα, μπορείτε θεωρητικά να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε κέρματα ενός και δύο λεπτών για να πληρώσετε για τις αγορές σας. Οι έμποροι λιανικής πώλησης δεν μπορούν να αρνηθούν να παραλάβουν αυτά τα νομίσματα μικρής αξίας – εκτός αν εμφανιστούν περισσότερα από 50 κέρματα ταυτόχρονα. Θεωρητικά.

Ορισμένα σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων διαθέτουν μηχανές αυτόματης πληρωμής που δέχονται μικρά νομίσματα – καθώς και τα “Eurocycler” που μετατρέπουν τα ανεπιθύμητα κέρματα σας σε κουπόνια.

Αν έχετε μεγάλο αριθμό από μονόλεπτα και δίλεπτα, μπορείτε να τα παραδώσετε στη Βελγική Εθνική Τράπεζα και το ποσό που αναλογούν θα σας σταλεί με τραπεζική μεταφορά. Η υπηρεσία είναι δωρεάν, αλλά περιορίζεται σε πέντε κιλά νομισμάτων ανά άτομο και ανά μήνα.

Μια άλλη επιλογή είναι να δωρίσετε τα εφεδρικά σας μετρητά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Viva For Life της RTBF, της Télévie και του Rode Neuzen όπου δέχονται όλα τα νομίσματα.

Ίσως αξίζει τον κόπο να κοιτάξουμε τα κέρματα πριν τα παραδώσουμε. Μερικά σπάνια νομίσματα μπορεί να αξίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά, καθώς είναι πολύ περιζήτητα από τους συλλέκτες.

*TIP! Αν βρείτε ένα κέρμα του ενός λεπτού το 2002 από το Μονακό, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να κερδίσετε περισσότερα από 100 ευρώ.

Πηγές: bulletin

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks