Βέλγιο: Οι σιδηροδρομικές γραμμές κάνουν τους σταθμούς πιο προσιτούς για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα

Βέλγιο-Σταθμοί-Τρένα

Η σιδηροδρομική εταιρεία SNCB στο Βέλγιο αποφάσισε να επιταχύνει την προσαρμογή των σταθμών της έτσι ώστε τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα να μπορούν τελικά να επιβιβαστούν στα τρένα. 

μάσκες-βέλγιο

Η σιδηροδρομική εταιρεία θα προσαρμόσει επίσης τον σχεδιασμό των νέων διώροφων αμαξοστοιχιών της ώστε να γεφυρώσει τη διαφορά ύψους με τις πλατφόρμες. “Τα τροποποιημένα τρένα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα επόμενα χρόνια” δηλώνει εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Με μια νέα πολιτική προσβασιμότητας η SNCB θέλει να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα θα μπορούν να επιβιβαστούν στα τρένα με μεγαλύτερη ευκολία. Προς το παρόν τα άτομα αυτά χρειάζονται ακόμη βοήθεια για να φτάσουν στα βαγόνια. 

σεμινάριο-ψυχολογία

Να διπλασιάσει τους σταθμούς με προσβασιμότητα

Στο πλαίσιο αυτό, στους σταθμούς όπου θα λειτουργούν τα νέα τρένα M7, οι ρυθμίσεις θα επιταχυνθούν επίσης ώστε οι σταθμοί να είναι πλήρως προσβάσιμοι. Αυτό σημαίνει ότι ο σταθμός θα είναι εξοπλισμένος με ράμπες και ανελκυστήρες σε κάθε πλατφόρμα, γραμμές οδήγησης για τους τυφλούς, εύκολα προσβάσιμες μηχανές εισιτηρίων και πλατφόρμες με ύψος 76 εκατοστά.

Όσο για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών της ανάπλασης των σταθμών; Μέχρι το 2025 η SNCB θέλει να διπλασιάσει τον αριθμό των σταθμών με εύκολη προσβασιμότητα από τους 78 που είναι σήμερα, στους 150. 

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Webinar by SuperGreeks & Protea PreventieΟδηγός για την μετανάστευση στην Ολλανδία

Σκέφτεσαι να μετακομίσεις ή ζεις ήδη στην Ολλανδία; Τότε αυτό το online webinar απευθύνεται σε σένα!