Κορωνοϊός: Η Moderna ξεκίνησε κλινικές δοκιμές του εμβολίου της σε χιλιάδες παιδιά

κορωνοϊός-τεστ

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε δοκιμές του εμβολίου της για την Covid-19 σε χιλιάδες παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 11 ετών, ένα νέο βήμα που θεωρείται αναγκαίο για να μπει ένα τέλος στην πανδημία.

Σχετικά άρθρα:

Το καλό της πανδημίας: Παγκόσμια μείωση στα επίπεδα της μόλυνσης το 2020

Δωρεάν τα διαβατήρια εμβολιασμού της ΕΕ

[Breaking-Update] Συνεχίζονται τα εμβόλια της AstraZeneca

Εμβόλια: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από εννέα ερωτήσεις – απαντήσεις

Μολονότι αποτελούν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, τα παιδιά συνήθως δεν εμφανίζουν σοβαρή μορφή της ασθένειας και τα μικρότερα από αυτά δεν μεταδίδουν τον νέο κορωνοϊό όσο οι ενήλικες. Ο εμβολιασμός τους δεν αποτελούσε επομένως προτεραιότητα μέχρι τώρα.

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer/BioNTech για τον Covid-19 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών. Τα εμβόλια των φαρμακοβιομηχανιών Moderna και Johnson & Johnson απευθύνονται σε ενήλικες, άνω των 18 ετών. Και οι τρεις αμερικανικές εταιρείες έχουν ήδη ξεκινήσει –κάποιες εδώ και μήνες– κλινικές δοκιμές των εμβολίων τους στους εφήβους (άνω των 12 ετών). Η βρετανοσουηδική AstraZeneca μελετά τις επιπτώσεις του εμβολίου της στα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna ελπίζει ότι θα συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές της, στις ΗΠΑ και στον Καναδά, 6.750 βρέφη και παιδιά. Οι επιστήμονες θα τα παρακολουθήσουν για 12 μήνες αφού τους χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου.

Ο αριθμός των «εθελοντών» είναι μικρότερος από τους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές για τους ενήλικες, επειδή το βασικό ερώτημα είναι να καθοριστεί ποια είναι η καταλληλότερη δόση για τα παιδιά. Η ασφάλεια και ο μηχανισμός του εμβολίου έχουν μελετηθεί.

Ο Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι είπε τον περασμένο μήνα ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών στις ΗΠΑ ενδέχεται να μπορέσουν να εμβολιαστούν στις αρχές του 2022.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για ένα ζήτημα υψηλής προτεραιότητας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Δρ Λι Σάβιο Μπιρς, η πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. «Τα παιδιά κάτω των 10 ετών μεταδίδουν λιγότερο τον ιό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον μεταδίδουν καθόλου» ή ότι δεν μπορούν να τον μεταδώσουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο να νοσήσουν. «Και μολονότι έχουν λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν σοβαρά, μπορεί να το πάθουν» και να χρειαστεί να περάσουν μήνες μέχρι να αναρρώσουν πλήρως, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα εκατοντάδες θάνατοι παιδιών από την Covid-19.

Επιπροσθέτως, οι ανήλικοι έχουν πληγεί «δυσανάλογα» από τις συνέπειες της πανδημίας, όπως για παράδειγμα από το κλείσιμο των σχολείων. «Όσο περισσότερους ανθρώπους μπορέσουμε να εμβολιάσουμε, τόσο το καλύτερο», συνόψισε ο καθηγητής Παιδιατρικής Χένρι Μπερνστάιν.

Πηγή: CNN Greece

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks