Βρυξέλλες: Η πρωτεύουσα των κόμικς

λουκυ-λουκ

Οι Βρυξέλλες έχουν ανακηρυχθεί η πρωτεύουσα των κόμικς παγκοσμίως – και δικαίως, διότι διαθέτουν τα περισσότερα καταστήματα κόμικς από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. Εκτός αυτού, φιλοξενούν μερικούς από τους πιο διάσημους χαρακτήρες κόμικς σε ολόκληρο τον πλανήτη! Επιπλέον, αυτοί οι αγαπημένοι χαρακτήρες δεν υπάρχουν απλώς στα καταστήματα κόμικς της πόλης αλλά, στην κυριολεξία, ζουν ανάμεσά μας!

Υπάρχουν πάνω από 50 τοιχογραφίες σε κτίρια γύρω από το κέντρο της πόλης και τις γύρω γειτονιές του Λάκεν και του Όντεργκεμ. Αυτές οι πολύχρωμες σκηνές εμφανίζονται σε δημοφιλή βελγικά κόμικς, που χρονολογούνται από τη δεκαετία του ‘40. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται να θαυμάσουν και να εντοπίσουν τους εμβληματικούς αυτούς ήρωες. Ιδού μερικές από τις καλύτερες τοιχογραφίες:

Gaston Lagaffe

Πηγή: TripAdvisor

Δημιουργήθηκε το 1957 από τον Βέλγο γελοιογράφο André Franquin. Ο Gaston Lagaffe (του οποίου το επώνυμο σημαίνει «το λάθος») είναι ένας από τους πιο αγαπητούς χαρακτήρες των κόμικς. Ο τεμπέλης, επιρρεπής σε ατυχήματα, κατώτερος υπάλληλος γραφείου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διάσημο βελγικό περιοδικό “Spirou”. Αποδείχθηκε τόσο δημοφιλής, που του «δόθηκε» η τοιχογραφία προς τιμήν των 50ων γενεθλίων του. Εδώ, μπορείτε να τον δείτε να γέρνει από το παράθυρο και να παίζει με το γιo-γιo του.

Nero

Πηγή: Pinterest

Ο ουρανός είναι το όριο σε αυτή τη γοητευτική τοιχογραφία που απεικονίζει το φλαμανδικό χαρακτήρα κόμικς Nero να ταΐζει τα πουλιά. Συνοδεύεται από αρκετούς άλλους χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν, επίσης, από τον φλαμανδό γελοιογράφο, Marc Sleen. Μεταξύ αυτών είναι: Ο Jan Spier, ο κύριος και η κυρία Pipe και ο γιος του Nero, Halyard. Ο ήρωας «The Adventures of Nero» δημιουργήθηκε το 1946 και εμφανιζόταν σε φλαμανδικές εφημερίδες για περισσότερα από 50 χρόνια. Πλέον, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους χαρακτήρες κόμικς στο Βέλγιο. Μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι, ότι ο Marc Sleen κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ για τον αριθμό των θεμάτων σε μια σειρά κόμικς που σχεδιάστηκε από τον ίδιο το συγγραφέα. Σχεδίασε κάθε σκηνή χωρίς καμία βοήθεια από άλλους καλλιτέχνες.

Tintin

Πηγή: Pinterest

Οι περιπέτειες του Tintin είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ευρωπαϊκά κόμικς του 20ού αιώνα, έχοντας κατακτήσει τις καρδιές των οπαδών κόμικς σε όλο τον κόσμο. Ο ήρωας της διάσημης σειράς του Georges Remi και ο πιστός του σύντροφος Snowy έχουν λύσει πολλά μυστήρια όλα αυτά τα χρόνια, με τη βοήθεια του φίλου του Tintin, καπετάνιου Χάντκοκ. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι η τοιχογραφία δέχεται περισσότερους επισκέπτες σήμερα από ποτέ. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κυκλοφορία της ταινίας κινουμένων σχεδίων του 2011, Οι περιπέτειες του Tintin Το μυστικό του μονόκερου, σε σκηνοθεσία Steven Spielberg.

Λούκυ Λουκ

Πηγή: Pinterest

Ο Λούκυ Λουκ, ο περιπλανώμενος cowboy είναι πιο γρήγορος και από τη σκιά του. Ο Βέλγος γελοιογράφος Maurice de Bevere, επίσης γνωστός ως Morris, δημιούργησε τον ηρωικό χαρακτήρα το 1946. Η σατιρική σειρά επικεντρώνεται σε μια στυλιζαρισμένη και μυθική Παλιά Δύση και ακολουθεί το Λούκυ Λουκ, καθώς θεσπίζει το νόμο. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της σειράς των κόμικς, αντιμετωπίζει διάφορους κακοποιούς, συμπεριλαμβανομένων των αδελφών Dalton, που εδώ φαίνεται να στοχοποιούν την τοπική τράπεζα. Η τοιχογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους χαρακτήρες, όπως την Jolly Jumper, το έξυπνο άλογο του Λούκυ Λουκ και τον Rantanplan the dog.

Αστερίξ και Οβελίξ

Πηγή: BrusselsPictures.com

Σε μία από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες στις Βρυξέλλες πρωταγωνιστούν οι διάσημοι Αστερίξ και Οβελίξ. Στην περιοχή Anneessens, η σκηνή είναι μια από τις πιο επισκέψιμες και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Αρχικά, γράφτηκε από τον René Goscinny και σχεδιάστηκε από τον Albert Uderzo. Η γαλλική σειρά κόμικς του 1959 «Οι περιπέτειες του Αστερίξ» έχει μεταφραστεί σε 110 γλώσσες. Επιπλέον, περισσότερα από 300 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Όπως φαίνεται, δε χορταίνουμε τα κατορθώματα του Αστερίξ!

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Πηγή αρχικής εικόνας: paulofigueiredo.artstation

Author: Whatsoeva

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks