Κορονοϊός: Ερωτήσεις- Απαντήσεις για εργαζόμενους

koronoios-germania

1. Μπορώ ακόμα να πάω στη δουλειά;


Η συμβουλή προς τους εργοδότες είναι να επιτρέπουν στους εργαζομένους να εργάζονται στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι τις 6 Απριλίου 2020. Συνεπώς, συμβουλευτείτε τον εργοδότη σας εάν είναι δυνατόν να εργαστείτε από το σπίτι. Εάν έχετε ήπια προβλήματα υγείας, πρέπει να μείνετε στο σπίτι. Οι ήπιες καταγγελίες για την υγεία είναι:

Φτέρνισμα
Πονόλαιμος
Συνάχι
Ήπιος βήχας
Πυρετός

Εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν, επικοινωνήστε με το γιατρό σας τηλεφωνικά.

2. Δουλεύω στην υγειονομική περίθαλψη, τι αναμένεται από μένα;


Για να περιορίσετε την κοινωνική αναστάτωση και να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθούν να λειτουργούν ζωτικοί τομείς όπως η πυροσβεστική και τα νοσοκομεία, είναι σημαντικό να πηγαίνετε στην εργασία εάν δεν έχετε συμπτώματα. Εάν δεν είστε σίγουροι αν μπορείτε να εργαστείτε, επικοινωνήστε με τον εργοδότη σας. Ένα πρωτόκολλο με περισσότερες πληροφορίες διατίθεται επίσης στην ιστοσελίδα του RIVM.

3. Μπορεί λοιπόν ο εργοδότης μου να μου υποχρεώσει να λάβω ημέρες διακοπών;


Ο εργοδότης σας δεν μπορεί να σας υποχρεώσει να πάρετε τις ημέρες των διακοπών σας και, καταρχήν, πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνεστε τους μισθούς σας και σε κάθε περίπτωση.

4. Μπορεί ο εργοδότης μου να προσαρμόσει τις ώρες εργασίας μου;


Ναι, ο εργοδότης σας μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα σας και να προσαρμόσει τις ώρες εργασίας. Οι περισσότερες εταιρείες στην Ολλανδία, ήδη, έχουν δημιουργήσει ευέλικτα ωράρια για τους εργαζομένους, σε πολλές περιπτώσεις με σπαστά ωράρια , με απώτερο σκοπό την όσο δυνατόν μικρότερη συνάθροιση ανθρώπων στους χώρους εργασίας.

5.Πρέπει να έρθω να δουλέψω. Πώς μπορώ να προστατεύσω τον εαυτό μου και τους άλλους γύρω μου;


Λάβετε τα συνήθη μέτρα για να αποτρέψετε τη γρίπη και τη μετάδοση του κρυολογήματος

  • Βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι υπόλοιποι γύρω σας πλένετε κανονικά τα χέρια με σαπούνι και νερό και στεγνώνετε με χαρτοπετσέτα.
  • Βεβαιωθείτε ότι εσείς και οι άλλοι γύρω σας βήχετε και φτερνίζετε μέσα στον αγκώνα.
  • Χρησιμοποιήστε χαρτί υγείας όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
  • Μην τινάζετε τα χέρια. Μην ανταλλάσσεται χειραψίες.
  • Εάν υποφέρετε από ήπια προβλήματα υγείας, θα πρέπει να μείνετε στο σπίτι.

6.Το σχολείο ή η παιδική φροντίδα του παιδιού μου είναι κλειστό. Έχω δικαίωμα σε άδεια έκτακτης ανάγκης;


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άδεια έκτακτης ανάγκης για τη φροντίδα των παιδιών . Η άδεια διαρκεί όσο χρειαστείτε. Άδεια μπορείτε να πάρετε από μερικές ώρες έως και μερικές μέρες. Οι μισθοί καταβάλλονται κατά τη διάρκεια της άδειας έκτακτης ανάγκης.

Σίγουρα τα ερωτήματα είναι πολύ περισσότερα και πολύ περισσότερο συγκεκριμένα. Εμείς καταγράψαμε μόνο αυτά που επισήμως έχει αναρτήσει η κυβέρνηση της Ολλανδίας. Περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα και για όλα τα ζητήματα θα γνωρίζουμε σήμερα στις 19:00 όπου και θα παρακολουθήσουμε τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού της χώρας.

Το #SuperGreeks θα σας έχει live ενημέρωση.

Δεχόμαστε δεκάδες μηνύματα , πλέον, και για τον ιό. Δε γνωρίζουμε να απαντήσουμε σε πολλά από αυτά και υπεύθυνα δεν απαντάμε, αν δε το έχει αναρτήσει επίσημα η κυβέρνηση της Ολλανδίας για να απαντήσουμε.

Σταματήστε να διαβάζετε και αναπαράγεται fake news. Δυστυχώς, το διαδίκτυο έχει και πολύ άχρηστη και κακή πληροφορία. Δυστυχώς!

Στην προκειμένη περίπτωση ακούτε, μόνο, τους πραγματικά ειδικούς από τους παγκόσμιους οργανισμούς υγείας – προστατέψτε τους εαυτούς σας.

Πηγή: government.nl

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks