Ο κορωνοϊός και η εταιρεία σου στην Ολλανδία. Τι ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

Ο κορωνοϊός μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας και τους υπαλλήλους σας. Μπορείτε με αυτό το άρθρο να προετοιμαστείτε για ορισμένους επιχειρηματικούς κινδύνους. Αυτό το άρθρο καλύπτει ορισμένα από τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και σε ποια ολλανδικά εθνικά ιδρύματα μπορείτε να απευθυνθείτε για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Συνέπειες του κορονοϊού για τους επιχειρηματίες

Ο κορωναϊός COVID-19 και τα μέτρα που λαμβάνονται για την αποφυγή της διάδοσης του ιού επηρεάζουν και τους επιχειρηματίες. Για παράδειγμα, οι πελάτες σας θα κάνουν λιγότερες αγορές, ή οι προμηθευτές ενδέχεται να αδυνατούν ή να μην μπορούν να σας παραδώσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Ένας υπάλληλος ή περισσότεροι μπορεί να πρέπει επίσης να μείνουν σε καραντίνα.

Πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για επιχειρηματικούς κινδύνους λόγω του κορωνοϊόυ ;

Το Ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο δημοσίευσε ένα άρθρο στα ολλανδικά που μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για επιχειρηματικούς κινδύνους. Εάν έχετε άλλες επιχειρηματικές ερωτήσεις, για παράδειγμα σχετικά με το προσωπικό, τα γεγονότα, τη μεταφορά αγαθών ή την απογραφή, καλέστε την ομάδα συμβουλών της KVK τις εργάσιμες ημέρες μεταξύ 8:30 και 17:00: +31 (0) 800 2117

Δεν υπάρχει εργασία για τους υπαλλήλους μας. Τι να κάνω?


Ο κορωνοϊός δεν αποτελεί φυσιολογικό επιχειρηματικό κίνδυνο. Αν (προσωρινά) έχετε λιγότερη εργασία για τους υπαλλήλους σας, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για επίδομα ανεργίας. Οι υπάλληλοί σας θα παραμείνουν στη δουλειά σας και θα λάβουν τον κανονικό μισθό τους και για όσες ώρες τους μειώθηκε ο μισθός θα λάβουν τα οφέλη από το επίδομα. Δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης γι’ αυτό το επίδομα ανεργίας για τους εργαζομένους με συμβάσεις μηδενικού ωραρίου ή με υπαλλήλους προσωρινής απασχόλησης.

Υποβάλετε αίτηση για επίδομα ανεργίας κατά τη διάρκεια εργασίας μικρής διάρκειας (wtv)

Πώς μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία των υπαλλήλων σας;

Ζητήστε από τους υπαλλήλους σας να εργάζονται όσο το δυνατόν περισσότερο από το σπίτι και όταν αυτό είναι εφικτό. Μόνο οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε λεγόμενα κρίσιμα επαγγέλματα ζωτικής σημασίας , και κάνουν εργασία που δεν μπορεί να γίνει από το σπίτι, πρέπει να έρθουν να εργαστούν. Παρέχεται ειδική υποστήριξη για το σχολείο και την παιδική μέριμνα για αυτούς τους επαγγελματίες.

Ποια είναι τα καθήκοντά μου ως εργοδότης και ποια είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων μου;

Η κεντρική κυβέρνηση έχει ετοιμάσει ένα FAQ (στα ολλανδικά) για τους εργοδότες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κοροναϊό.

*Θα το κάνουμε άρθρο πολύ σύντομα στην ελληνική γλώσσα για να βοηθήσουμε εργαζόμενους και εργοδότες.

Μπορείτε να πάτε για επαγγελματική επίσκεψη στο εξωτερικό;

Αρχικά οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα σύνορα τους και έχουν ακυρωθεί σχεδόν όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες.

Αν όμως Σκοπεύετε να πάτε στο εξωτερικό για ένα συνέδριο, μια επαγγελματική συνάντηση ή μια εμπορική έκθεση; Μπορεί να θέλετε να επανεξετάσετε αν πραγματικά πρέπει να πάτε. Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους ταξιδιώτες στην ιστοσελίδα Rijksoverheid.nl (στα ολλανδικά). Επίσης, ελέγξτε τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Υπουργείου Εξωτερικών (στα ολλανδικά).

Δεν μπορείτε προσωρινά να πληρώσετε τα χρέη σας;

Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αναστολή πληρωμής.
Εάν δεν είστε σε θέση να πληρώσετε τα χρέη σας, μπορείτε να κάνετε χρήση της αναδιάρθρωσης του χρέους.

Η εταιρεία σας κινδυνεύει να χρεοκοπήσει;

Διαβάστε σχετικά άρθρα σχετικά με την πτώχευση από το κυβερνητικό website.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks