Γερμανία: Ο υπουργός Υγείας αποκλείει το ενδεχόμενο να επιβληθεί ένα νέο εθνικό lockdown

κορονοιος-γερμανία

Η Γερμανία δεν θα χρειασθεί άλλο εθνικό lockdown στη διάρκεια του χειμώνα για να κρατήσει υπό έλεγχο τον κορωνοϊό παρά τις αυξανόμενες μολύνσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν. Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Γερμανία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες δημιουργώντας φόβους για ένα δεύτερο «κύμα».

Ο Σπαν δήλωσε πως ειδικοί και πολιτικοί μαθαίνουν κάθε μέρα περισσότερα πράγματα για τον ιό. Ενώ το καθολικό lockdown τον Μάρτιο ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει τότε για να προστατευθούν οι ασθενέστεροι στην κοινωνία, δεν θα χρειασθεί να γίνει ξανά, τόνισε ο ίδιος.

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα χρειασθεί να το κάνουμε αυτό σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Σπαν προσθέτοντας πως οι περιφερειακές αρχές μπορούν να διαχειρισθούν τις εξάρσεις του Covid-19.

«Μπορούμε να μπούμε στο φθινόπωρο και τον χειμώνα με εμπιστοσύνη», τόνισε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Σπαν δήλωσε πως δεν θα υπάρξει ανάγκη να επιβληθούν και πάλι απαγορεύσεις στις επισκέψεις σε οίκους περίθαλψης ηλικιωμένων. «Και μπορούμε να δούμε ότι στα καταστήματα έχουμε τα πράγματα υπό έλεγχο με κοινωνική αποστασιοποίηση και μάσκες», πρόσθεσε.

Υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί, για παράδειγμα πλένοντας συχνά τα χέρια τους και φορώντας μάσκα, υπογράμμισε ότι τα μέτρα μπορούν τώρα να είναι καλύτερα στοχευμένα.

«Μαθαίνουμε πού είναι μεγαλύτεροι οι κίνδυνοι, δυστυχώς όταν συγχρωτιζόμαστε και γιορτάζουμε μαζί», δήλωσε ακόμη.

Πηγή , φωτογραφία: @bwtobias (Unsplash)

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks