Βέλγιο – Έρευνα: “Για να σταματήσετε τον κορονοϊό, ανοίξτε ένα παράθυρο”

Βέλγιο-παράθυρο-Κορονοϊός

Η Marianne Stranger, ειδική στο Ινστιτούτο Τεχνολογικής Έρευνας VITO στο Βέλγιο, τόνισε την απίστευτη σημασία του καλού εξαερισμού στην καταπολέμηση του κορονοϊού. Η κ. Stranger λέει ότι ο καλός αερισμός που μπορεί επίσης να βοηθήσει με το άνοιγμα ενός παραθύρου είναι μια μορφή πρόληψης που πρέπει να υιοθετήσουν όλοι.

Χωρίς καλό αερισμό σταγονίδια του ιού μπορεί να κινούνται στον αέρα μέχρι και 3 ώρες. Ο καλός αερισμός είναι απαραίτητος σε κοινόχρηστους χώρους. Η κα. Stranger πιστεύει ότι ο καλός αερισμός μπορεί να κάνει τη διαφορά.

«Όλοι φορούν μια μάσκα προσώπου, διατηρούν μια απόσταση και απολυμαίνουν τα χέρια τακτικά, αλλά ο εξαερισμός είναι επίσης μια σημαντική πτυχή. Χωρίς καλό αερισμό σταγονίδια κορονοϊού μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα για έως και 3 ώρες. Εάν τα εισπνεύστε υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μολυνθείτε από τον ιό. “

Η συνεχής παροχή καθαρού αέρα είναι απαραίτητη. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ένα σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί καλά ή ανοίγοντας ένα από τα παράθυρα όλη την ημέρα.

«Ειδικά όταν είστε μαζί με άλλους στον ίδιο χώρο, είναι πολύ σημαντικό να ανοίγετε τακτικά ένα παράθυρο εντελώς. Δεν χρειάζεται να το κρατήσετε πολύ, αλλά αν το κάνετε αυτό αρκετές φορές την ημέρα και θα έχετε καθαρό αέρα και η συγκέντρωση μολυσματικών σωματιδίων θα είναι περιορισμένη “.

Το VITO ενθαρρύνει τα σχολεία να μετρούν την ποιότητα του αέρα χρησιμοποιώντας σχετικά φθηνά μετρητές CO2 που δίνουν μια καλή ένδειξη της συνολικής ποιότητας του αέρα.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?