Η κατάσταση του κορονοϊού είναι «εκτροχιασμένη» στο Βέλγιο, προειδοποιούν οι επιδημιολόγοι

Γερμανία-Κορονοϊός-Lockdown

Η εξάπλωση του κορονοϊού στο Βέλγιο, έχει επιταχυνθεί και σε ορισμένες περιοχές είναι χειρότερη ακόμη και από εκείνη του Παρισίου,  δηλώνει ο επιδημιολόγος Marc Van Ranst, προειδοποιώντας για μια κατάσταση που έχει «εκτροχιαστεί».

Διαβάστε τη σημερινή μας ενημέρωση για τον κορονοιό από το Βέλγιο.

«Αύριο, το Παρίσι θα κλείσει όλα τα μπαρ για δύο εβδομάδες», δήλωσε ο κορυφαίος ειδικός και προσθέτει: “Στο Παρίσι η επίπτωση είναι 260 [κρούσματα] ανά 100.000 κατοίκους. Στις Βρυξέλλες: 472, Λιέγη: 330, Βαλλωνική Μπραμπάντ: 327”.

«Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν για μήνες ότι η κατάσταση είναι εκτροχιασμένη στο Βέλγιο», τόνισε ο Van Ranst, στην εφημερίδα ο De Standaard.

Πρόσθεσε δε, ότι με βάση τον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων, οι Βρυξέλλες, είναι από τις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας, καθώς καθημερινά καταγράφονται 500 νέα κρούσματα ενώ και ο εθνικός μέσος όρος των ημερήσιων θανάτων έχει αυξηθεί σε δέκα. 

μάσκες-βέλγιο

Κλείνουν τα μπαρ στο Παρίσι

Τη Δευτέρα, το Παρίσι και τα προάστια του τέθηκαν σε μίνι – καραντίνα καθώς τα μπαρ θα κλείσουν για δύο εβδομάδες και τα πανεπιστήμια θα μειώσουν στο ήμισυ τον αριθμό των μαθητών που επιτρέπονται μέσα σε μια αίθουσα διαλέξεων.

Ο Van Ranst εξέδωσε επίσης μια ζοφερή προειδοποίηση για την αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19, ο οποίος στις Βρυξέλλες έχει ανέβει  κατά μέσο όρο στους 25 ανά ημέρα.

«Μέσα σε λίγες μέρες, θα υπάρχουν 1.000 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία. Μέσα σε λίγες μέρες, δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν την ημέρα από covid ξανά. Αυτό είναι το πρόβλημα », έγραψε στο Twitter, απαντώντας σε μια ερώτηση σχετικά με την σχετικά αργή αύξηση των εισόδων στα νοσοκομεία σε σύγκριση με την ταχεία αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και τεστ.

σεμινάριο-ψυχολογία

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks