Τι περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Βελγίου σήμερα;

Υπουργός Εξωτερικών-πρωθυπουργός-Βέλγιο

Διαβάστε Live τα μέτρα που ανακοινώνονται αυτή τη στιγμή από την πρωθυπουργό του Βελγίου:

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Ιουλίου για να συζητήσει τα μέτρα που θα ληφθούν για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού τώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται στο Βέλγιο.

Την περασμένη Τετάρτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση για το αν θα εισέλθει ή όχι στη Φάση 5 του σχεδίου εξόδου του Βελγίου από την 1η Αυγούστου και να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Μετά από αρκετές συναντήσεις τις τελευταίες ημέρες, το συμπέρασμα είναι ότι δεν θα περάσει στην επόμενη φάση χαλάρωσης και ότι, αντίθετα, θα ανακοινωθούν εκ νέου περιορισμοί για τους κατοίκους του Βελγίου.

Μια πιθανή επέκταση του καταλόγου δημόσιων χώρων που υποχρεώνει τους πολίτες να φορούν μάσκα προσώπου περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπουργό Υγείας Maggie De Block.

Θα συζητηθούν επίσης σενάρια που καθορίζουν ποια μέτρα μπορούν να ακολουθήσουν οι δήμαρχοι εάν εμφανιστούν τοπικές εστίες έξαρσης του ιού εντός του δήμου τους.

Ένας τρόπος για να παρακολουθούνται καλύτερα οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη. Είναι πιθανό τα άτομα που επιστρέφουν από διακοπές με αυτοκίνητο, τρένο, λεωφορείο ή αεροπλάνο να πρέπει να συμπληρώσουν μια ψηφιακή φόρμα 48 ώρες πριν από την άφιξή τους στο Βέλγιο. *Πιθανώς την ίδια φόρμα που συμπληρώνουμε για να πάμε στην Ελλάδα.

Οι λίστες εκδηλώσεων είναι πιθανό σενάριο για το μέλλον, αφού η ομάδα παρακολούθησης επαφών το ζήτησε . Δηλαδή αν πάς σε μια εκδήλωση θα καταγραφείς σε μια λίστα από τον διοργανωτή. Αν κάποιος από την εκδήλωση προσβληθεί από τον ιό, τότε ο διοργανωτής θα παραδώσει τη λίστα στην ομάδα παρακολούθηση επαφών, ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.

Η «φούσκα επαφής» 15 άλλων που επιτρέπεται να βλέπουν οι άνθρωποι κάθε εβδομάδα θα μπορούσε επίσης να γίνει μικρότερη, καθώς το βελγικό ινστιτούτο υγείας Sciensano έχει ήδη προειδοποιήσει να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινωνική επαφή εκτός του σπιτιού μας.

Επιπλέον περιορισμοί για επιχειρήσεις στον τομέα της φιλοξενίας, όπως καφετέριες και εστιατόρια κυρίως σε σχέση με τις ώρες κλεισίματος των μαγαζιών μπορεί να προκύψουν επίσης.

Πηγή

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks