Τα κορυφαία μουσεία στην Ολλανδία

Η Ολλανδία είναι μία χώρα που έχει πάρα πολλά μουσεία και φιλοξενεί μοναδικές εκθέσεις. Με πολλά μουσεία να βρίσκονται στο Άμστερνταμ , το Ρότερνταμ, τη Χάγη και άλλα στην περιφέρεια της χώρας, κάθε ταξιδιώτης θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά εκθέματα από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών. Είτε πρόκειται για τις μόνιμες εκθέσεις των μουσείων, είτε για εποχικές εκθέσεις, το σίγουρο είναι οτι όσα θα δείτε θα σας μαγέψουν, θα σας προβληματίσουν και θα χαραχτούν βαθιά στη μνήμη σας ως μοναδικές εμπειρίες.

Rijksmuseum

Το μεγαλύτερο μουσείο της Ολλανδίας είναι αυτό που φιλοξενεί και μερικά από τα πιο σημαντικά έργα παγκοσμίως. Το Rijksmuseum βρίσκεται στο Άμστερνταμ και περιμένει τους επισκέπτες τους στην πρωτεύουσα της χώρας από το 1810, ώστε να ανακαλύψουν και να δουν από κοντά έργα τέχνης όπως το Self portrait του Van Gogh, τη Νυχτερινή Περίπολο του Rembrandt και μερικά από τα πιο σημαντικά έργα του Vermeer, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης για την έκθεση του μουσείου σχετικά με τη δουλεία στην Ολλανδία

Μουσείο Van Gogh

Tο Μουσείο Van Gogh αποτελεί άλλον ένα ουσιαστικό σταθμό για όσους ενδιαφέρονται για την ολλανδική τέχνη, αφού 200 από τους πίνακες του και 500 από τα σχέδιά του, εκτίθενται στο συγκεκριμένο μουσείο. Μεταξύ των έργων του, στην έκθεση υπάρχει και η Έναστρη Νύχτα, που έχει αποτελέσει έμπνευση ακόμα και για περιοχές πόλεων. Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει επίσης σημαντικά έργα των συγχρόνων του Van Gogh από τον 19ο αιώνα, δηλαδή Gauguin, Toulouse-Lautrec και Monet

Έναστρη Νύχτα

FOAM Museum

Το Foam είναι το φωτογραφικό μουσείο της Ολλανδίας, που βρίσκεται στην πόλη του Άμστερνταμ. Πρόκειται για ένα μουσείο που φιλοξενεί τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις που εμφανίζονται στις θεματικές του ντοκιμαντέρ, της μόδας και των έργων τέχνης. Επιπλέον φιλοξενεί και εποχικές εκθέσεις όπως το On Rape – A History of Misogyny, Κεφάλαιο 2, μία έκθεση της Ισπανίδας καλλιτέχνιδος Laia Abril, που αφορά την κακομεταχείριση του γυναικείου φύλου από την κοινωνία, πώς αντικειμενοποιείται και στη συνέχεια πως μπορεί να οδηγήσει σε βιασμό.

Το σπίτι της Άννα Φρανκ

Ένα ξεχωριστό μουσείο με αρκετά βαρύ συμβολικό φορτίο είναι το Anne Frank Huis. Το σπίτι-μουσείο βρίσκεται στο υδάτινο κανάλι «Πρίνσενχραχτ» και έχει αποτελέσει καταφύγιο για τη νεαρή κοπέλα που έγινε γνωστή μέσω του ημερολογίου της. Οι χώροι του μουσείου συμπεριλαμβάνουν μία βιογραφική έκθεση, στην οποία αναπαρίσταται η ζωή της οικογένειας Φρανκ, κατά τη διάρκεια της διαμονής τους, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ένας εκθεσιακός χώρος, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς τις μορφές διώξεων και διακρίσεων που υπάρχουν στην κοινωνία.

Αννα-Φρανκ-Μουσειο-Αμστερνταμ

Μουσείο Επιστημών NEMO

Το Μουσείο Επιστημών ΝΕΜΟ είναι το μεγαλύτερο επιστημονικό κέντρο στις Κάτω Χώρες και ένα από τα πιο δημοφιλή ανάμεσα στα μυαλά που έχουν περιέργεια. Το μουσείο έχει πέντε ορόφους και περιλαμβάνει μια εξερεύνηση του DNA και των αλυσιδωτών αντιδράσεων, ένα επιστημονικό εργαστήριο, μια οθόνη για το ανθρώπινο μυαλό και μια αίθουσα παραστάσεων που προβάλλει ταινίες για την επιστήμη, μεταξύ άλλων.

Museum Boijmans Van Beuningen

Το πιο διάσημο μουσείο τέχνης στο Ρότερνταμ βρίσκεται στο Museumpark, στο κέντρο της πόλης και ακούει στο όνομα Museum Boijmans Van Beuningen. Τα εκθέματα του μουσείου αποτελούνται από πολλές μικρότερες συλλογές, απαρτιζόμενες από έργα τέχνης του Μεσαίωνα, με κάποια έμφαση στη Φλαμανδική τέχνη. Μεγάλο μέρος της συλλογής του μουσείου προήλθε από τις δύο ιδιωτικές συλλογές που προαναφέρθηκαν, αλλά η συλλογή εμπλουτίστηκε και από τις συνεισφορές πολλών άλλων με την πάροδο του χρόνου.

Μουσεία-Σπίτια

Στην Ολλανδία τα μουσεία δεν έχουν μόνο τη στερεοτυπική μορφή του τυπικού εκθεσιακού χώρου. Πολύ συχνά συμβαίνει τα σπίτια καλλιτεχνών, στα οποία διέμεναν, να μετατραπούν σε μουσεία, που να διαθέτουν κάποια έργα τους και οι επισκέπτες/τριες να μπορούν να θαυμάσουν το χώρο που ζούσαν ή / και εργάζονταν οι καλλιτέχνες. Σε τέτοιου είδους μουσεία έχουν μετατραπεί μεταξύ άλλων το σπίτι του Van Gogh και του Rembrandt.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks