Το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία

Γερμανία

Το κόστος ζωής στη Γερμανία είναι αρκετά λογικό, σε σύγκριση με άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, αλλά είναι πιο ακριβό από τις γειτονικές χώρες της ανατολικής Ευρώπης, καθώς επίσης και πολλών άλλων περιοχών του κόσμου.

Το βιοτικό επίπεδο της Γερμανίας, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, η υγειονομική περίθαλψη, και το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαιρετικά, ενώ παράλληλα οι τιμές σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας τείνουν να είναι σημαντικά χαμηλότερες από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, με αποτέλεσμα το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία να είναι χαμηλότερο από πόλεις, όπως το Παρίσι το Λονδίνο, η Ρώμη, οι Βρυξέλλες και η Ζυρίχη. Όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την ευημερία, Γερμανία κατατάσσεται πάνω από το μέσο όρο.

Σχετικά άρθρα:

Μόναχο: Που να ζήσω; Τι δραστηριότητες υπάρχουν;

Γερμανία: Απαντάμε σε φλέγοντα ερωτήματα!

Μερικά παράξενα γερμανικά έθιμα!

Ελάχιστος και μέσος μισθός στη Γερμανία

Το κόστος διαβίωσης στη Γερμανία εξαρτάται, σαφώς, από τον τρόπο ζωής σας την πόλη ή την περιοχή στην οποία κατοικείτε. Ο συγκεκριμένος οδηγός παρέχει μία επισκόπηση του κόστους ζωής στη Γερμανία.
Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία, οι δαπάνες για ένα σπίτι στη Γερμανία ανέρχονται, κατά μέσο όρο, σε 859 ευρώ, μηνιαίως. Κατά μέσο όρο, το μεσημεριανό γεύμα κυμαίνεται από 7 έως 12€, σε ένα μέσο μπαρ καφέ ή εστιατόριο. Ένα φλιτζάνι καφέ κυμαίνεται περίπου στα 3-4€. Αναφορικά με άλλες δαπάνες, τα εισιτήρια του κινηματογράφου κυμαίνονται στα 10-15€, μέχρι 700€ κοστίζει μία ετήσια συνδρομή στο γυμναστήριο και, κατά μέσο όρο, 2,50-3,50€ είναι το κόστος μιας μπύρας.


Το γενικό κόστος στέγασης στη Γερμανία είναι αρκετά υψηλό, αλλά ποικίλει σημαντικά, ανάλογα με τον τύπο του ακινήτου που θα επιλέξετε και την περιοχή, στην οποία ζείτε. Όσον αφορά το ενοίκιο, οι πιο ακριβές γερμανικές πόλεις προς ενοικίαση είναι το Μόναχο, στη Φρανκφούρτη, το Βερολίνο, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο. Το χαμηλότερο ενοίκιο σημειώνεται στη Βρέμη και στη Λειψία. Ακολουθούν ενδεικτικά ποσά ενοικίασης ενός διαμερίσματος 120 τετραγωνικών μέτρων στη Γερμανία:


Βερολίνο: 1.500€
Μόναχο: 2.250€
Φρανκφούρτη: 1.700€

Extra tip: Ο ευκολότερος και γρηγορότερος τρόπος για να βρείτε ένα ενοικιαζόμενο σπίτι στη Γερμανία είναι μέσω ενός κτηματομεσίτη.


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?