Πόσο κοστίζει ο γάμος στη Γερμανία;

wedding

Οι γάμοι στη Γερμανία κυμαίνονται συνήθως μεταξύ €10.000 και €20.000. Ειδικότερα, ένας γάμος με 60 επισκέπτες ενδέχεται να κοστίσει περίπου € 13.000.

Μερικοί άνθρωποι επιλέγουν να συμβουλευτούν ένα διοργανωτή γάμου για να οργανώσουν την τελετή. Αυτό μπορεί να έχει μεγαλύτερο κόστος, αλλά αν υπάρχει θέμα με τη γλώσσα, τότε μπορεί να απλουστεύσει διαδικασία για τους μετανάστες.

Χώρος και φαγητό

Σε γενικές γραμμές, το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του γάμου θα πάει στο χώρο και το φαγητό. Τα τέλη για το χώρο μπορεί να ποικίλλουν, για παράδειγμα, το κόστος ενοικίασης ενός μικρού δημαρχείου είναι πολύ φθηνότερο από ένα κάστρο. Για έναν πιο εξατομικευμένο χώρο, θα μπορούσατε να πληρώσετε έως και € 2.000. Άλλα μέρη μπορεί να είναι δωρεάν, εάν πληρώσετε μόνο το φαγητό.

Το γαμήλιο μενού ή ο μπουφές κοστίζει τουλάχιστον €35 ανά άτομο. Τα ποτά συχνά κοστίζουν επιπλέον €10-25 ανά άτομο. Στη συνέχεια, υπάρχει η γαμήλια τούρτα, η οποία κατά μέσο όρο κοστίζει μεταξύ €150 και €300.

Σχετικά άρθρα

Γερμανία: Ο πρώτος gay γάμος που πραγματοποιήθηκε

[Γερμανία] Οδηγός: Βιβλία και Ψυχαγωγία

Νυφικό και λουλούδια

Ένα άλλο μεγάλο κόστος είναι συχνά το νυφικό, αλλά και πάλι, οι τιμές ποικίλλουν ανάλογα με το αν επιλέγετε ένα φόρεμα σχεδιαστή ή κάτι φθηνότερο. Κατά μέσο όρο, το φόρεμα, τα αξεσουάρ και τα κοσμήματα της νύφης κοστίζουν μεταξύ €1.000 και €5.000. Αυτό δεν περιλαμβάνει βέρες, οι οποίες είναι συνήθως μεταξύ € 500 και € 2.000 το καθένα.

Συνήθως, περίπου € 500 κοστίζουν τα λουλούδια. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διακόσμηση για το χώρο, τα αυτοκίνητα, το τραπέζι, καθώς και το μπουκέτο της νύφης.

Τέλος, τα ζευγάρια πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσθέσουν πινελιές, όπως DJs και φωτογράφους. Ένας αξιοπρεπής φωτογράφος κοστίζει περίπου € 2.500 στη Γερμανία και οι DJs κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, ειδικά αν είναι καλοί στη δουλειά τους.

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?