Φρέσκα κουλούρια 13/10/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από το Βέλγιο…

νέα-βέλγιο-13-10

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από το Βέλγιο ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Τριαντάφυλλα στο Παράθυρο

Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια
Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ’ αυτή την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους
Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη
Σκοπός της ζωής μας είναι η ατελεύτητη μάζα μας
Σκοπός της ζωής μας είναι η λυσιτελής παραδοχή της ζωής μας
Της κάθε μας ευχής εν παντί τόπω εις πάσαν στιγμήν εις κάθε ένθερμον αναμόχλευση των υπαρχόντων
Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένο δέρας της υπάρξεώς μας…

[Υψικάμινος, 1935] Ανδρέας Εμπειρίκος

70.000 δέντρα θα φυτευτούν στην περιφέρεια των Βρυξελλών

Τι χρήσιμο και τι όμορφο να φυτεύουμε ολοένα και περισσότερα δέντρα… Τα έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη… !

22.000 δέντρα θα φυτευτούν στην περιφέρεια των Βρυξελλών (ή το Vlaamse rand στα ολλανδικά). Σε κοινή δήλωση, οι Φλαμανδοί υπουργοί περιβάλλοντος και περιφέρειας είπαν ότι τα δέντρα θα αποτελούσαν μέρος περισσότερου χώρου πρασίνου και θα έφταναν το μέγεθος των 70 γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο χώρος πρασίνου που σχεδιάζεται να αναπτυχθεί χωρίζεται σε εννέα έργα στις Βρυξέλλες – συμπεριλαμβανομένων των Dilbeek, Zaventem και Vilvoorde – με κόστος 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα από τα εννέα έργα – στο Beersel – θα καλύψει την αποψίλωση που απαιτείται για τη διεύρυνση του περιφερειακού δρόμου και τη βελτίωση των σιδηροδρομικών γραμμών – οπότε θα χάσουμε και μερικά δέντρα για να βελτιώσουμε τους δρόμους και τις μετακινήσεις μας με τα τρένα, αλλά αυτά θα αντικατασταθούν άμεσα σε ένα από αυτά τα έργα. Fair!

Ένα άλλο έργο, στο Dilbeek, περιλαμβάνει ένα οικολογικό δάσος που θα χρησιμεύσει όχι μόνο ως ένα υπέροχο μέρος για βόλτα αλλά και ως ένα μέρος όπου οι κάτοικοι και οι μαθητές μπορούν να μάθουν περισσότερα για τη βιοποικιλότητα – τι όμορφες ενέργειες; Πηγαίνοντας τα παιδιά από μικρά στη φύση και μαθαίνοντας τους μαθητές τα πάντα γι’ αυτά, δεν υπάρχει περίπτωση αργότερα να μην λατρέψουν ως ενήλικες τη φύση και ότι αυτή περιλαμβάνει. “Αυτές οι επενδύσεις θα οδηγήσουν σε επιπλέον δέντρα και θέλουμε να φυτέψουμε ακόμη περισσότερα δέντρα τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Weyts.

Είσαι γεννημένος μεταξύ 2001 και 2004; Τότε θα μπορούσες του χρόνου να ταξιδεύεις δωρεάν!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « DiscoverEU » της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνεται η δυνατότητα στους νέους πολίτες της ΕΕ να ταξιδεύουν στην Ευρώπη με τρένο – δωρεάν!

Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και «να επωφεληθούν από την ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ελπίζει να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση ανεξαρτησίας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης για άλλους πολιτισμούς οι νέοι.

Τι όμορφα πράματα ; Πόσο όμορφα χρόνια ; Τι όμορφο να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις νέους τόπους, να κάνεις παρέα με νέους ανθρώπους…

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Περισσότερα τρένα από Βρυξέλλες για Λονδίνο τα Χριστούγεννα

Πρόσθετα τρένα Eurostar θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και ηπειρωτικής Ευρώπης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, ο αριθμός των καθημερινών τρένων από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο και αντίστροφα θα αυξηθεί από τρία σε πέντε. 

Συνολικά εννέα τρένα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς το Λονδίνο, τρία μέσω Βρυξελλών και έξι μέσω Παρισιού. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 14: πέντε μέσω Βρυξελλών και εννέα μέσω Παρισιού.

Πάμε Λονδίνο;

Ή Παρίσι;

Ή κάπου αλλού;

Πτήσεις ξανά από Βρυξέλλες για το τροπικό νησί του Άγιου Μαυρίκιου

Η βελγική αεροπορική εταιρεία Air Belgium θα έχει σύντομα πτήσεις για το νησί του Μαυρίκιου.

Δύο πτήσεις την εβδομάδα να ξεκινούν από τις 15 Οκτωβρίου.

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να επιθυμούν να ταξιδέψουν και έχουμε παρατηρήσει ότι ο αριθμός των ταξιδιωτικών απαιτήσεων έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες», εξήγησε η Νίκη Τερζάκη, Διευθύνων Σύμβουλος της Air Belgium. «Με τους νέους προορισμούς και τα νέα αεροσκάφη μας, πιστεύουμε επίσης ότι οι Βέλγοι θα είναι ακόμη πιο πρόθυμοι να πετάξουν για διακοπές σε έναν μακρινό προορισμό.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), η παγκόσμια ζήτηση αναμένεται να φθάσει το 61% των προ της κρίσης επίπεδα (2019) μέχρι το 2022.

Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει επίσης τις πτήσεις προς τη Γουαδελούπη στις 3 Δεκεμβρίου και τη Μαρτινίκα στις 4 Δεκεμβρίου από το αεροδρόμιο Charleroi των Βρυξελλών. 

Πάμε και Μαυρίκιο δηλαδή αμα θέλεις αγαπητέ SuperGreek ! Ε; Πάμε ;

Η ενημέρωση για τον κορονοιό

Ο αριθμός των θανάτων που συνδέονται με την Covid αυξάνεται, ενώ ο μέσος αριθμός των ατόμων που νοσηλεύονται στο Βέλγιο έχει μειωθεί ελαφρώς, σύμφωνα με το βελγικό ινστιτούτο υγείας Sciensano.

Την εβδομάδα έως τις 12 Οκτωβρίου κατά μέσο όρο νοσηλεύονταν 56 ασθενείς την ημέρα.   Ο αριθμός αυτός μειώθηκε κατά 6%.

Την εβδομάδα έως τις 9 Οκτωβρίου κατά μέσο όρο 10 θάνατοι την ημέρα συνδέονταν με τον Covid. Ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 16% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Μέχρι στιγμής 25.713 θάνατοι έχουν συνδεθεί με τον Covid στο Βέλγιο.

Παραβάσεις με σκουπίδια

Το 2020, ο Δήμος των Βρυξελλών κατέγραψε 22.266 παραβάσεις με τα σκουπίδια. Ο αριθμός των προστίμων που επιβλήθηκαν συνεχίζει επίσης να αυξάνεται. 1.337 πρόστιμα εκδόθηκαν το 2020 και 1.783 το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί αφήνουν ως περαστικοί σε κάποιες γειτονιές τα σκουπίδια τους, αλλά και ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι πολλές φορές αγνοούν το νόμο και αφήνουν τα σκουπίδια σε λάθος ημέρες, ώρες κ.α.

Ο ελληνικός κινηματογράφος, οι δημιουργοί του και οι συνθέτες του, στο επίκεντρο του 48ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάνδης

Τιμή στον ελληνικό κινηματογράφο, στους δημιουργούς του αλλά και στους συνθέτες της μουσικής του, είναι το πρόγραμμα Focus on Greek Cinema που δίνει ιδιαίτερο κινηματογραφικό και μουσικό χρώμα στο 48ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Γάνδης. Το Focus on Greek Cinema μεταφέρει για πρώτη φορά στο Βέλγιο μια διαχρονική εικόνα της ελληνικής ταινίας, προσκαλώντας ταυτόχρονα το κοινό του φεστιβάλ να ακούσει και το σάουντρακ που την διατρέχει. Το πρόγραμμα αυτό δημιουργήθηκε σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο από 12 – 23 Οκτωβρίου 2021. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ!

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks