Φρέσκα κουλούρια 13/10/21 – Τα σημερινά πρωινά νέα από την Ολλανδία…

ολλανδία-νέα-13-10

Βάλε καφεδάκι και διάβασε τα πρωινά νέα από την Ολλανδία ☕️

Αν αγαπάς τα κουλουράκια μας κάνε ένα ΛΑΙΚ ή άσε απλά μια <3 στο ποστ στο FB 🙂

Πλέον τα κουλουράκια σου θα τα ξανά φτιάχνει ο “SuperGreek” – Λαχταριστά και πλουμιστά !

Κάθε πρωί ο αγαπημένος σου SuperGreek θα γράφει τα φρέσκα νέα της ημέρας από Ολλανδία και Βέλγιο, σύντομα και από Γερμανία.

Τριαντάφυλλα στο Παράθυρο

Σκοπός της ζωής μας δεν είναι η χαμέρπεια
Υπάρχουν απειράκις ωραιότερα πράγματα και απ’ αυτή την αγαλματώδη παρουσία του περασμένου έπους
Σκοπός της ζωής μας είναι η αγάπη
Σκοπός της ζωής μας είναι η ατελεύτητη μάζα μας
Σκοπός της ζωής μας είναι η λυσιτελής παραδοχή της ζωής μας
Της κάθε μας ευχής εν παντί τόπω εις πάσαν στιγμήν εις κάθε ένθερμον αναμόχλευση των υπαρχόντων
Σκοπός της ζωής μας είναι το σεσημασμένο δέρας της υπάρξεώς μας…

[Υψικάμινος, 1935] Ανδρέας Εμπειρίκος

Οι Ολλανδοί είναι οι 4οι πιο πλούσιοι παγκοσμίως

Με μέσο καθαρό πλούτο σχεδόν 129.000 ευρώ ανά άτομο, η Ολλανδία βρίσκεται στην τέταρτη θέση στην κατάταξη των πλουσιότερων χωρών στον κόσμο.

  • Ποιοι είναι οι λόγοι;
  • Τι έγινε στην πανδημία;
  • Στην αντίπερα όχθη με τους φτωχούς της χώρας;
  • Τι γίνεται με την Ελλάδα, το Βέλγιο και τη Γερμανία στην αντιστοιχη λίστα;

Διαβάστε για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Είσαι γεννημένος μεταξύ 2001 και 2004; Τότε θα μπορούσες του χρόνου να ταξιδεύεις δωρεάν!

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας « DiscoverEU » της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνεται η δυνατότητα στους νέους πολίτες της ΕΕ να ταξιδεύουν στην Ευρώπη με τρένο – δωρεάν!

Η πρωτοβουλία αυτή ενθαρρύνει τους νέους να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και «να επωφεληθούν από την ελευθερία κινήσεων σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ελπίζει να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση ανεξαρτησίας, εμπιστοσύνης και εκτίμησης για άλλους πολιτισμούς οι νέοι.

Τι όμορφα πράματα ; Πόσο όμορφα χρόνια ; Τι όμορφο να ταξιδεύεις και να ανακαλύπτεις νέους τόπους, να κάνεις παρέα με νέους ανθρώπους…

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Aμα σε ενδιαφέρει η παραπάνω πληροφορία, αλλά είσαι μεγαλύτερος ηλικιακά δες ένα παλιό μας άρθρο για πως να ταξιδεύεις φτηνά στην Ολλανδία.

Η ενημέρωση για τον κορονοιό

Ο αριθμός των θετικών τεστ κορωνοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 48% την περασμένη εβδομάδα, αγγίζοντας σχεδόν τα 18.000 κρούσματα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ινστιτούτο δημόσιας υγείας RIVM στην εβδομαδιαία ενημέρωση της Τρίτης.

Τα περισσότερα κρούσματα είναι ανθρώπων κάτω των 50 ετών.

«Η αναμενόμενη αύξηση του φθινοπώρου στα κρούσματα κορονοϊού φαίνεται να έχει ξεκινήσει», ανέφερε το RIVM.

Έχει επίσης αυξηθεί ο αριθμός των εισαγωγών στο νοσοκομείο. Την περασμένη εβδομάδα, 335 άτομα εισήχθησαν στο νοσοκομείο, έναντι 282 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών στις ΜΕΘ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητος σε 66.

Συνολικά, 512 άτομα νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο, η πρώτη φορά που ο αριθμός ξεπέρασε τα 500 από τις 22 Σεπτεμβρίου.

κορονοιός-θάνατοι-κρούσματα-νοσοκομεία

επιχειρήσεις και τα επιδόματα στην Ολλανδία εν μέσω πανδημίας

Τέσσερις στις δέκα εταιρείες με δύο ή περισσότερους υπαλλήλους έχουν λάβει υποστήριξη λόγω κορονοιού για τουλάχιστον μία περίοδο (Q) τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες. Το Στατιστικό Γραφείο το αναφέρει αυτό με βάση τα στοιχεία για τα πέντε πακέτα υποστήριξης που διατέθηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιουνίου 2021 από την κυβέρνηση στους επιχειρηματίες.

26.000 εταιρείες έλαβαν υποστήριξη και στις πέντε περιόδους. 

Αυτή η βοήθεια με τα επιδόματα από το κράτος έχει τελειώσει για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων. Μια σειρά από οικονομικά βοηθήματα υπάρχει μόνο για την βιομηχανία των εκδηλώσεων και των νυχτερινών δραστηριοτήτων.

Η 3η δόση του εμβολίου

Οι ηλικιωμένοι στην Ολλανδία θα μπορούν να κάνουν τον τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού από τον Νοέμβριο, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας , χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι «ηλικιωμένοι» σε γηροκομεία είναι στην κορυφή της λίστας για να λάβουν μια τρίτη δόση, είπε ο De Jonge. Επί του παρόντος, άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα είναι επίσης επιλέξιμα για τον 3ο κατά σειρά εμβολιασμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι πιθανό να δημοσιοποιηθούν στις 5 Νοεμβρίου, όταν ο De Jonge και ο πρωθυπουργός Mark Rutte θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού – οι SuperGreeks φυσικά θα καλύψουν LIVE και αυτή τη συνέντευξη τύπου στην ελληνική γλώσσα – να στηρίζεις και να συμμετέχεις στο SuperGreeks – Αξίζει η προσπάθεια που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, γιατί είναι αγνή, ειλικρινής και στις περισσότερες περιπτώσεις ανιδιοτελής.

Έκανες τις αγορές σου των ελληνικών προϊόντων από το SuperGreeks Marketplace?

Ξεκίνησες τις αγορές σου από το SuperGreeks Marketplace? Αν είσαι από αυτούς που έκαναν κάποια παραγγελία θα θέλαμε να μας στείλεις το feedback σου στο Inbox – είναι απαραίτητο για εμάς να γνωρίζουμε τι σου αρέσει στη νέα μας πλατφόρμα, αλλά και τι δε σου αρέσει.

Ήδη βρίσκουμε 100άδες ελληνικά προιόντα στις καλύτερες τιμές! Καθημερινά προστίθενται νέα προιόντα !

Ξεκίνα να κάνεις τα ψώνια σου από τώρα 🙂

0.40 από κάθε παραγγελία πηγαίνουν στο supergreeks.eu ώστε να μπορεί η ομάδα μας να γράφει τα καθημερινά άρθρα και να απαντάει στις δεκάδες ερωτήσεις σας

Eργασία από το σπίτι ή όχι;

Περίπου τρεις στους πέντε εργοδότες δεν έχουν ακόμη καταστήσει σαφή τη στρατηγική τους για εργασία από το σπίτι στο προσωπικό μετά την πανδημία του κορονοιού, σύμφωνα με έρευνα της I&O Research.

Ταυτόχρονα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των εργαζομένων θέλουν να εργαστούν τόσο από το σπίτι όσο και στο γραφείο, έδειξε η έρευνα. Επισήμως, η συμβουλή είναι «να εργάζεσαι από το σπίτι αν μπορείς και να πηγαίνεις στο γραφείο αν πρέπει». Η κίνηση των ωρών αιχμής αυξάνεται επίσης – ένα άλλο σημάδι ότι τα παλιά πρότυπα εργασίας επιστρέφουν.

Η σαφής πλειοψηφία των εργαζομένων – 74%- θέλει να παραμείνει η δυνατότητα για εργασία από το σπίτι, μιας και τα ωράρια έτσι είναι περισσότερο flexible και ο χρόνος για τα ταξίδια που απαιτείται γίνεται δημιουργία στο σπίτι ή αλλού.

Περισσότερα τρένα από Άμστερνταμ για Λονδίνο τα Χριστούγεννα

Πρόσθετα τρένα Eurostar θα εκτελούν δρομολόγια μεταξύ Λονδίνου και ηπειρωτικής Ευρώπης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Μεταξύ 12 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, ο αριθμός των καθημερινών τρένων από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο και αντίστροφα θα αυξηθεί από τρία σε πέντε. Δύο από αυτά θα μπορούμε να τα πάρουμε επίσης από και προς το Άμστερνταμ, ανέφερε η σιδηροδρομική εταιρεία.

Συνολικά εννέα τρένα εκτελούν καθημερινά δρομολόγια από και προς το Λονδίνο, τρία μέσω Βρυξελλών και έξι μέσω Παρισιού. Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 14: πέντε μέσω Βρυξελλών και εννέα μέσω Παρισιού.

Πάμε Λονδίνο;

Ή Παρίσι;

Ή κάπου αλλού;

Ξεκινάει σήμερα το ADE FESTIVAL

Ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο ξεκινάει σήμερα στο Άμστερνταμ και πολλοί SuperGreeks θα είναι εκεί.

Διαβάστε περισσότερα στο σχετικό άρθρο των SuperGreeks

Να σας πω μια ιστορία από την ζωή μου…

Τον Αύγουστο του 2015 μετακόμισα μόνιμα από την Ελλάδα στην Ολλανδία. Λίγες βδομάδες μετά την εγκατάστασή μου εδώ άρχισα να έχω ενοχλήσεις στη χολή μου που εξελίχθηκαν σε κολικούς χολής.Κατέληξα δύο φορές στα επείγοντα του κοντινού νοσοκομείου.

Όχι, όμως εξαιτίας των ενοχλήσεων στη χολή. Εξαιτίας κρίσεων πανικού.Ήταν τόσο μεγάλο το άγχος μου τότε που βρισκόμουν έχοντας πόνο σε ένα εντελώς άγνωστο σύστημα υγείας που με οδήγησε σε κρίσεις πανικού (προφανώς υπήρχε και δεν είχε δουλευτεί το ψυχολογικό υπόβαθρο, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Τον Οκτώβριο του 2015 έμεινα έγκυος στο πρώτο μου παιδί. Και έπαθα τα επόμενα απανωτά ΣΟΚ όταν έμαθα ότι δε θα έχω “τον γυναικολόγο μου” να με παρακολουθεί.

Σήμερα βλέποντας πίσω νιώθω πολύ τυχερή που βρέθηκα στην Ολλανδία ούσα ασθενής αρχικά και έγκυος αργότερα. Όμως ο λόγος που νιώθω έτσι είναι γιατί έχω πια αναπτύξει τις δεξιότητες Health Literacy που απαιτούνται για να μπορώ να πλοηγηθώ στο ολλανδικό σύστημα υγείας.

Γι αυτές τις δεξιότητες θα μιλήσουμε στο επερχόμενο σεμινάριο, στις 30 Οκτωβρίου, 09.00 ώρα Ολλανδίας (10.00 ώρα Ελλάδος).

Υπάρχουν ακόμα ΔΥΟ θέσεις γι αυτό το σεμινάριο οπότε αν είσαι ένας/μια από αυτούς που χρειάζονται αυτήν την γνώση και ενδυνάμωση, μπορείς να στείλεις email για κράτηση της θέσης σου στο info@iasishealthcoach.com

Περισσότερες πληροφορίες για το Iasis Health Coach, διαβάζεις στο συνεργατικό δίκτυο των SuperGreeks: https://buff.ly/3iRqtip

Διαβάστε το #SuperTalks μας με την Ελένη Πρίφτη, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης IASIS Health Coaching εδώ: https://buff.ly/3FBdBGV

Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks