Λάιντεν-Ολλανδία: Πρόταση για υπαίθρια έκθεση στο Λάιντεν με θέμα την παιδική χαρά

λαιντεν-τέχνη

Κάθε χρόνο στο κέντρο της πόλης του Λάιντεν στην Ολλανδία υπάρχει μια έκθεση τέχνης με ένα συγκεκριμένο θέμα. Την επιμέλεια αναλαμβάνει καλλιτέχνης της πόλης. Το φετινό θέμα είναι η παιδική χαρά!

Από 25 Μαΐου έως 23 Αυγούστου

Μια πύλη, ένα διόραμα, φιγούρες σκύλων παρακολούθησης, πολύτιμα αντικείμενα, μια παιχνιδιάρικη μνήμη και ένας υπέροχος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων… Η παιδική χαρά, η νέα έκδοση της ετήσιας έκθεσης Images in Leiden στο Hooglandse Kerkgracht, είναι ένα μέρος όπου μπορούμε να παίξουμε, να ανακαλύψουμε τον κόσμο, ακριβώς όπως μια παιδική χαρά.

Οι καλλιτέχνες

Το επιμελητικό δίδυμο Peter van der Es και Adam Nillissen, ιδρυτές της έκθεσης καλλιτεχνών Unfair, συγκεντρώνουν σε μία έκθεση τα νέα έργα των Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa , Eugenie Boon , Vera Gulikers και Stijn ter Braak. 

Οι καλλιτέχνες εξερευνούν την πραγματικότητα, θέτουν τους δικούς τους κανόνες παιχνιδιού και έτσι διαστρεβλώνουν την αντίληψή μας για τον κόσμο. Δίνουν στους επισκέπτες τον χώρο να ανακαλύψουν νέα και διαφορετικά οράματα και να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον. Ακριβώς όπως μια παιδική χαρά, που είναι ένα μέρος για παιχνίδι, ανακάλυψη και συνάντηση.

Οι καλλιτέχνες καθοδηγούνται από τους επιμελητές, το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος Beelden in Leiden.

Παιδική Χαρά

Αν και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αστικού τοπίου, οι δημόσιες παιδικές χαρές έχουν μικρότερη ιστορία από ό,τι θα περίμενε κανείς. Με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα, η παιδική χαρά σχεδιάστηκε γύρω στο 1900 από τον ναυπηγό του Άμστερνταμ, Uilke Jans Klaren. Μια παιδική χαρά έπρεπε να είναι για όλους, υποστηριζόμενη από τις οικογένειες που τη χρησιμοποιούσαν. Δεν είναι μόνο ένα μέρος για να παίζουν τα παιδιά, αλλά προσφέρει επίσης ένα ταξίδι μέσα από διαφορετικές ιδέες και δεξιότητες και είναι ένας κοινωνικός χώρος, ένας χώρος συνάντησης με δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, που σας προσκαλεί να επισκεφτείτε.

Η παιδική χαρά είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο μέσα από το παιχνίδι και ένα κοινωνικό μέρος όπου μπορείτε να συναντήσετε άλλους ανθρώπους. Με αυτό το θέμα, οι επιμελητές αναζητούν έναν τρόπο να συνδέσουν τους επισκέπτες και τους περαστικούς με την τρέχουσα σύγχρονη εικαστική τέχνη.

Και παρόλο που καμία παιδική χαρά δεν είναι ίδια, ισχύουν γενικά οι ίδιες αρχές. Ένα παιδί αναζητά τους κανόνες της παιδικής χαράς και μαθαίνει ότι όλα μπορούν να γίνουν διαφορετικά. μπορείτε να σταθείτε στην κούνια ή ανάποδα στην τσουλήθρα. Μια παιδική χαρά σας προκαλεί να βγείτε έξω από τους κανόνες. 

Περισσότερα θα μπορείτε να απολαύσετε και μάθετε από τα έργα τέχνης με μία επίσκεψη σας στο κέντρο του Λάιντεν και στην έκθεση. Εμείς πηγαίνουμε κάθε χρόνο όταν στήνεται αυτή η έκθεση, καθώς μπορεί εύκολα να συνδυαστεί απλά με μια βόλτα προς εκείνο το σημείο στην καρδιά του Λάιντεν.

Πηγή + Photos: Leiden, Stad van Ontdekkingen

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks