Για το Leiden, τον Ρέμπραντ και το επερχόμενο φεστιβάλ

ρεμπραντ-ολλανδία-λάιντεν

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νοερά στο Λάιντεν και θα σε πάμε μια βόλτα στα στενά που περπάτησε ο Ρέμπραντ. Το Λάιντεν είναι μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ολλανδίας!

Το φεστιβάλ

Αυτό το Σαββατοκύριακο ( 13-14 Ιουλίου 2019 ) στο Λάιντεν πραγματοποιείται μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν του Ρέμπραντ για τα 350 χρόνια από τη γέννησή του. Το Pieterskwartier όπου είναι μια περιοχή στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα μετατραπεί σε σκηνικό της εποχής του χρυσού αιώνα της Ολλανδίας. Η περιοχή αυτού του ιστορικού κέντρου βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό των τρένων και είναι η παλιά πόλη.

Θεατρικά shows, μουσικές, live ζωγραφική, ιστορικά αντικείμενα και άλλα πολλά εκθέματα θα υπάρχουν στην πόλη, για όλο τον κόσμο.

Ο Ρέμπραντ

Πολλοί νομίζουν ότι ο Ρέμπραντ ήταν από το Άμστερνταμ, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λάιντεν από μια φτωχή οικογένεια φουρνάρηδων. Ο Ρέμπραντ ήταν ένας πρωτοπόρος ζωγράφος για την εποχή του και μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους καλλιτέχνες, όλων των εποχών. Αρκετούς από τους πιο σημαντικούς πίνακές του, τους βρίσκουμε στο Rembrandt Museum & στο Rijksmuseum, στο Άμστερνταμ.

Αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Ρέμπραντ ανέπτυξε πολλές από τις περγαμηνές του στην πόλη του Λάιντεν.

Σε αυτή την εποχή και στα μονοπάτια που χάραξε την πορεία του ο Ρέμπραντ ως νέος θα μας μεταφέρει το φεστιβάλ με εκδηλώσεις και εκθέματα γύρω από τη ζωή του, στη νεαρή ηλικία.

Δραστηριότητες

Μουσικές εκδηλώσεις , θεατρικά και άλλα πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα θα παρακολουθήσει όποιος επισκεφτεί το Λέιντεν, στην περιοχή του Pieterskwartier . Στην περιοχή και στο μουσείο του De Lakenhal μπορεί κάποιος να δει εκθέματα του Rembrandt από εκείνη την εποχή.

Young Rembrandt Studio

Μπορεί επίσης κάποιος να επισκεφτεί το Studio του -νεαρού τότε- Rembrandt. To studio αυτό θα το βρείτε στην περιοχή που αναφέραμε και στην οδό Langebrug 89, όπου ο Rembrandt έμαθε ζωγραφική και σκίτσα από τον δάσκαλο του και μάστερ της εποχής, Jacob van Swanenburgh. Στον χώρο αυτό μέσα από μια υπέροχη 7λεπτη απεικόνιση βίντεο, γνωρίζετε τον νεαρό Ρέμπραντ και τα βασικά στοιχεία της ζωής του.

Ποιο ήταν το μοναδικό ταλέντο του Ρέμπραντ;

Τι υλικά χρησιμοποίησε και πώς;

Στο Studio αυτό θα αποκτήσουμε μια ιδέα στο σύνολο για τη ζωή του Rembrandt κατά τη νεαρή του ηλικία.

Εφαρμογή

Ερχόμενοι στο Λάιντεν μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή “Leidse AR Rembrandt Route”. Στα χνάρια λοιπόν του Rembrandt και με ψηφιακή απεικόνιση θα ανακαλύψετε αρκετά στοιχεία από τα πρώτα 25 χρόνια της ζωής του Rembrandt, όπου και έθεσε τα θεμέλια για μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία.

Το Λάιντεν είναι μία πόλη που κινείται πάντα σε ρυθμούς Rembrandt. Πολλά brand επιχειρήσεων διαλέγουν το όνομα του Rembrandt, πάρκα αφιερωμένα σε αυτόν, εκθέματα σε όλη την πόλη, graffity ,ζωγραφιές, πληροφορίες, μουσείο. Περιηγούμενος στην πόλη νομίζεις ότι γυρνάνε τα πάντα γύρω από τον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Λάιντεν

To Leiden είναι μια πανέμορφη πόλη στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Νότιας Ολλανδίας με τον πληθυσμό της πόλης να ανέρχεται στις 120 χιλιάδες. 20 χιλιόμετρα από τη Χάγη και 45 χιλιόμετρα από το Άμστερνταμ μοιάζει ως ιδανικός προορισμός για βόλτα. Εμείς το χαρακτηρίζουμε ως το “μικρό Άμστερνταμ” μιας και την πόλη περικλείουν τα ήσυχα και γεμάτα λουλούδια κανάλια της. Μία πόλη με ωραία πλωτά cafe-bar, καλό φαγητό και μια πολύ καλή αγορά για τα δεδομένα του πληθυσμού της πόλης.  Οι επιλογές για μία τόσο μικρή πόλη της Ολλανδίας είναι πάρα πολλές.

Στο Leiden επίσης σας προτρέπουμε να παρατηρήσετε τους τοίχους της πόλης όπου και θα δείτε ποιήματα, αποφθέγματα, μαθηματικά , φυσική και άλλα πολλά από σπουδαίους επιστήμονες και πνευματικούς ανθρώπους. Δείτε το σχετικό άρθρο με τα ποιήματα που είχαμε γράψει εδώ: Leiden| ”Poems and Walls” project .

Τέλος θα βρείτε πολλές πληροφορίες σε όλη την πόλη και σε όμορφα καντράν που ετοίμασαν από το πανεπιστήμιο του Λέιντεν με θέματα επιστημονικά. Το πανεπιστήμιο του Λέιντεν είναι το 1ο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας! και ένα από τα σπουδαιότερα για το επιστημονικό του έργο, παγκοσμίως.

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks