Βέλγιο: Κραυγή αγωνίας από τα νοσοκομεία – “Αν δεν πάμε σε lockdown θα χρειαστεί να κάνουμε επιλογή ασθενών”

Βέλγιο-Νοσοκομεία-Γιατροί

Ως supergreeks.eu αναφερθήκαμε και χθες στο μεγάλο πρόβλημα, αλλά και στις διαμαρτυρίες στις οποίες προχωρούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και το υγειονομικό προσωπικό στο Βέλγιο. Πλέον μιλούμε για κραυγή  αγωνίας. 

“Η κατάσταση στα βελγικά νοσοκομεία είναι κρίσιμη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας εργάζονται σκληρά αλλά η εξάπλωση του ιού δεν σταματά προς το παρόν”, αναφέρουν σε ένα δελτίο Τύπου. Προειδοποιούν ότι η μέγιστη χωρητικότητα των ΜΕΘ θα ξεπεραστεί σε επτά έως 10 ημέρες και “τότε θα αναγκαστούμε να κάνουμε επιλογές. Ένας ασθενής θα λάβει καλύτερη φροντίδα από τον άλλο. Δεν θα υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση.”

Προς πολιτικούς: Πάρτε άμεσα μέτρα

Τα νοσοκομεία ζητούν από τους πολιτικούς να λάβουν άμεσα μέτρα. “Η ενίσχυση των μέτρων του lockdown δεν είναι πλέον μια πιθανή επιλογή, είναι η μόνη επιλογή. Είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσουμε την κατάρρευση του συστήματος υγείας μας, εάν έχουμε το χρόνο να το κάνουμε” Αύριο, η επιτροπή διαβούλευσης που αποφασίζει για τα μέτρα κορώνας θα συνεδριάσει ξανά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν 5.924 ασθενείς με covid-19 σε βελγικά νοσοκομεία, εκ των οποίων σχεδόν οι 1.000 βρίσκονται σε εντατική περίθαλψη. Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, κατά μέσο όρο 593 ασθενείς με κορονοϊό έκανα εισαγωγή κάτα μ.ο. καθημερινά.

Αγαπητοί supergreeks η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια μας θέλει να έχει μια αισιόδοξη νότα, ότι θέλουμε να ξεφύγουμε λίγο από τη μιζέρια που προσφέρει αυτή η λοίμωξη. Κάτω όμως υπό αυτές της συνθήκες του κορονοϊού, δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια. Μεσα από τέτοιου είδους ειδήσεις θέλουμε να σας ενημερώσουμε και να σας προφυλάξουμε, έτσι ώστε να είμαστε όλοι καλά και πολύ σύντομα να μιλάμε και να γράφουμε για όμορφα πράγματα. Γι’ αυτό είμαστε προσεκτικοί, τηρούμε τα μέτρα και όλα θα πάνε καλά.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks