Ολλανδία: Το πρώτο τρένο express Άμστερνταμ – Λονδίνου αναχώρησε αλλά ήταν…άδειο!

Ολλανδία-Τρένο-Άμστερνταμ-Λονδίνο

Στις εποχές που ζούμε συμβαίνουν και αυτά τα απίστευτα στην Ολλανδία. Η πρώτη αμαξοστοιχία Eurostar  που συνδέει express το Άμστερνταμ με το Λονδίνο αναχώρησε σήμερα από τον κεντρικό σταθμό της Ολλανδικής πρωτεύοσας στις 7.47, χθες το πρώι.

ταξί-βέλγιο-gate2door
Για κάθε αξιόπιστη και ποιοτική μεταφορά από και προς όλα τα αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς του Βελγίου, καθώς και της Γαλλίας, Ολλανδίας και Γερμανίας.

Η διαδρομή έχει μόνο τρεις στάσεις μεταξύ των δύο πρωτευουσών, όπου κόσμος μπορεί να επιβιβαστεί και συγκεκριμένα, στο Ρότερνταμ, στις Βρυξέλλες και στη Λιλ

Το παράξενο είναι πως το πρώτο τρένο ήταν άδειο, εξαιτίας των αρνητικών ταξιδιωτικών οδηγιών που ισχύουν τόσο στην Ολλανδία όσο και στη Μεγάλη Βρετανία λόγω του κορονοϊού. Οι ίδιες αυτές ταξιδιωτικές οδηγίες και τα μέτρα επιτρέπουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα ταξίδια. 

Παράλληλα η συνεχιζόμενη κρίση στον τομέα της υγείας, σήμαινε ότι δεν υπήρχε καμία εορταστική εκδήλωση εγκαινίων της γραμμής πριν από την αναχώρηση, οπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Eurostar στο ολλανδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο. 

Να σημειωθεί ότι το ταξίδι με το συγκεκριμένο τρένο από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο διαρκεί μία ώρα λιγότερο από την αμαξοστοιχία που δεν είναι express, καθώς ο έλεγχος των διαβατηρίων δεν γίνεται πλέον στις Βρυξέλλες αλλά στο Άμστερνταμ από όπου ξεκινά. Τώρα το ταξίδι από την πρωτεύουσα της Ολλανδίας προς την αντίστοιχη της Αγγλίας, διαρκεί τέσσερις ώρες, ενώ από το Ρότερνταμ 3,5 ώρες. 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks