Γέννησε η λύκαινα που εγκαταστάθηκε στο Βέλγιο

lukoi-velgio-genna

Μία λύκαινα και ένας λύκος ήρθαν από τον Αύγουστο να ζήσουν στην επαρχία του Limburg στη Φλάνδρα και τώρα γέννησε, επιβεβαίωσε η Φλαμανδή υπουργός περιβάλλοντος Zuhal Demir. Το ακριβές νούμερο των μωρών δεν το γνωρίζουμε.

Οι περυσινοί επισκέπτες και η εξαφάνιση τους

Αυτό το νέο είναι πολύ θετικό διότι οι λύκοι έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία πολλά χρόνια από το Benelux. Μια άλλη λύκαινα που είχε ξανά εμφανιστεί πέρυσι τον Απρίλιο , εξαφανίστηκε μετά από λίγες ημέρες , παρά την επαγρύπνηση του οργανισμού διατήρησης Natuurpunt και του κυβερνητικού οργανισμού για τη φύση και τις δασικές εκτάσεις. Από τον Μάιο δεν έχει ξανά βρεθεί η λύκαινα με τα παιδιά της και εικάζεται ότι τους σκότωσαν οι κυνηγοί της περιοχής ή οι κτηνοτρόφοι των προβάτων που δε βλέπουν με καλό μάτι την επανεμφάνιση των λύκων.

Μέτρα προστασίας άγριων ζώων

Από τον περυσινή , μάλλον, δολοφονία των λύκων ο υπουργός Ντεμίρ είχε λάβει μέτρα για να επεκτείνει ακόμα περισσότερο τις περιοχές προστασίας άγριων ζώων όπου δεν επιτρέπεται το κυνήγι. Αυτά τα μέτρα πιστεύουν οι αρμόδιοι ότι δεν είναι αρκετά και είναι ακόμα αμφίβολο αν οι κυνηγοί ακόμα και με την απαγόρευση θα σταματήσουν από το να σκοτώσουν το τόσο σημαντικό ζώο για τη φύση μας.

Οι λύκοι είναι αναπόσπαστο φυσικό στοιχείο του οικοσυστήματος μας και θα πρέπει να θέλουμε να τους αφήσουμε να ζήσουν μαζί μας, ακόμα και αν καμιά φορά μπορεί να μας δημιουργήσουν κάποιο ζήτημα με τη συμπεριφορά τους.

Πηγή!

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks