Βέλγιο: Περισσότερα για το μέλλον του lockdown από Τρίτη

Βέλγιο-Υπουργός Εξωτερικών-Πρωθυπουργός

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του Βελγίου για την πανδημία σχεδιάζει μια στρατηγική εξόδου της χώρας για να βγει από το lockdown σταδιακά.

“Η επιστροφή στους προηγούμενους ρυθμούς ζωής μπορεί να επανέλθει μόνο σταδιακά”, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Sophie Wilmès ενώπιον των βουλευτών. Την ημέρα που η κυβέρνηση θα λάβει την έκθεση από τους εμπειρογνώμονες, θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου.

Η οικονομία του Βελγίου

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε την οικονομική και δημοσιονομική ζημία της κρίσης, όπως υπολογίστηκε από την Εθνική Τράπεζα την Τετάρτη, η οποία περιελάμβανε μείωση της ανάπτυξης κατά 8% φέτος ή χρέος που θα αντιπροσωπεύει το 115% του ΑΕΠ.

Mένουμε σπίτι, αγοράζουμε online, αγοράζουμε ελληνικά!

Δείτε εδώ τις επιχειρήσεις που πωλούν Online σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο

Η πρωθυπουργός της χώρας

Η Sophie Wilmès, πρωθυπουργός του Βελγίου, να υπενθυμίσουμε ότι ανέλαβε μόνο για 6 μήνες τη διακυβέρνηση της χώρας και για να καθοδηγήσει τη χώρα εν μέσω πανδημίας.

Στις 17 Μαρτίου είχε ήδη αναφέρει η πρωθυπουργός του Βελγίου ότι θα ξανά ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Ωστόσο , να επισημάνουμε ότι η καμπύλη για τον Κορονοϊο, μόνο αυξητική τάση έχει αυτή την εποχή και καθημερινά προστίθενται νέοι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους από την πανδημία. Ενδεικτικά χθες, Πέμπτη , έφυγαν από τη ζωή ακόμα 283 συμπολίτες μας στο Βέλγιο.

Σενάριο για το πλάνο εξόδου προ ημερών

Στοιχεία αντλήσαμε από DeStandaard & Brusselstimes

Εγγραφείτε στο Newsletter του SuperGreeks για να ενημερώνεστε στην ελληνική γλώσσα. Για Νέα & Tips , για τις ελληνικές επιχειρήσεις του εξωτερικού, προσφορές, διαγωνισμούς κ.α.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks