Βέλγιο: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν από σήμερα στις Βρυξέλλες

Βέλγιο-Βρυξέλλες-Κορονοϊός

Μετά από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της περιφερειακής κυβέρνησης, αξιωματούχων και δημάρχων των 19 δήμων που απαρτίζουν την Περιφέρεια των Βρυξελλών στο Βέλγιο, ανακοινώθηκε ότι από σήμερα θα τεθούν σε ισχύ ορισμένα επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. Αυτά τα μέτρα είναι πρόσθετα από τα μέτρα που έλαβε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, την Παρασκευή.

texnites-udraulikoi-vrukselles
Για υδραυλικά, ηλεκτρολογικά, βαψίματα, γυψοσανίδες και άλλες τεχνικές εργασίες σε ολόκληρο το Βέλγιο καλούμε το Perfect wall

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, από σήμερα (26/10) μπαίνει σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την Περιφέρεια των Βρυξελλών μεταξύ 10 μ.μ. και 6 π.μ. Εξαιρέσεις γίνονται μόνο για μετακινήσεις από και προς την εργασία, ξεκινώντας ή επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό, ανωτέρα βία ή αναζήτηση ιατρικής περίθαλψης.

Επίσης, οι μάσκες προσώπου θα είναι υποχρεωτικές στους δρόμους, στα πάρκα και σε όλες τις άλλες προσβάσιμες στο κοινό περιοχές της πόλης.

Απαγορεύονται όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων εκθέσεων σε μουσεία, συναυλίες, παραστάσεις και ταινίες που προβάλλονται σε κινηματογράφους και πολιτιστικά κέντρα.

Κλείνουν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως αθλητικές αίθουσες, πισίνες και γυμναστήρια και απαγορεύεται κάθε αθλητική δραστηριότητα για άτομα άνω των 12 ετών.

Τα καταστήματα, χωρίς εξαίρεση, θα αναγκαστούν να κλείνουν στις 8 μ.μ. Η τηλεργασία είναι πια υποχρεωτική.

Όλα οι σχολικές εκδρομές απαγορεύονται επίσης για όσο διάστημα τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ.

αισθητικός-βέλγιο-βρυξέλλες

“Προσπαθώ να καθοδηγήσω τους πολίτες μέσα από μια καταιγίδα”

Στην αρχή της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση του Σαββάτου, ο πρώτος υπουργός της περιφερειακής κυβέρνησης των Βρυξελλών Rudi Vervoort, απαντώντας σε κριτική που του ασκήθηκε, τόνισε ότι η αντίδραση της κυβέρνησής του στην κρίση του κορονοϊού ήταν μερικές φορές αργή. «Πάντα αναλαμβάνουμε την ευθύνη παρά τους περιορισμούς των αρμοδιοτήτων μας. Προσπαθούμε να σας καθοδηγήσουμε σε αυτήν την καταιγίδα όσο καλύτερα μπορούμε» είπε.

Και πρόσθεσε ότι: «Αυτά τα μέτρα είναι προς το συμφέρον των πολιτών. Θα είναι δύσκολο, αλλά αν δεν ξεκινήσουμε τώρα δεν θα πετύχουμε ποτέ ».

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks