Η Γερμανία και τα μήλα της

μήλα-γερμανία

🍎Γνωρίζατε ότι στη Γερμανία παράγονται χιλιάδες διαφορετικά είδη μήλων ❓ Η Γερμανία έχει περισσότερες από 3000 διαφορετικές ποικιλίες μήλων !

Στα πιο παλιά χρόνια 🍏

Διαφορετικές ποικιλίες ωρίμαζαν σε διαφορετικές εποχές του χρόνου – από τα μέσα του καλοκαιριού έως τα τέλη του φθινοπώρου – παρέχοντας στους χωρικούς μια ποικιλία από φρέσκα μήλα για περίπου το μισό χρόνο. Ωστόσο, πολλές από τις ποικιλίες αυτές έχουν σχεδόν εξαφανιστεί στη βιομηχανική γεωργία, καθώς οι καλλιεργητές έχουν στραφεί μόνο σε συγκεκριμένα είδη που φαίνεται να αρέσουν περισσότερο στους καταναλωτές, π.χ. το κλασσικό κόκκινο μήλο με τη σκληρή φλούδα που προτιμάμε στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη.

🧐 Πλέον, όλες αυτές τις ποικιλίες που σχεδόν εξαφανίστηκαν μπορεί να τις βρει κάποιος σε μικρές ποσότητες, σε μικρούς οπωρώνες σε κάποια κρατίδια της Γερμανίας. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί αυτούς τους οπωρώνες ώστε να μπορέσει να μη χαθεί η γνώση και κουλτούρα παραγωγής διαφορετικών ποικιλιών μήλων στη Γερμανία.

Σπάνιες ποικιλίες μήλων που καλλιεργούνται εδώ και αιώνες σε γερμανικά εδάφη τείνουν να χαθούν σε κάθε περίπτωση.

Τα μήλα καλλιεργούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην Περσία, την Ελλάδα, την Αρμενία και άλλες χώρες της περιοχής – ακόμη και στην αρχαία Βαβυλώνα. Είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα στον κόσμο.

🇩🇪 Τα μήλα πιθανότατα εισήχθησαν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Σαν SuperGreeks θέλουμε να σας παροτρύνουμε να τρώτε περισσότερα φρούτα (τα λέμε και για να τα ακούμε 😎). Στην Κεντρική Ευρώπη παράγουμε αρκετά μήλα και καλές ποικιλίες – οπότε είναι από τα φρούτα που βρίσκουμε εύκολα στο Βορρά και σε καλή ποιότητα.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks