Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κατώτατο μισθό το απόγευμα

μισθός-κατώτατος-ελλάδα

Σε διάγγελμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε το απόγευμα στις 19:00. 

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε αύξηση της τάξης του 7 με 8%, ώστε το τελικό ύψος του κατώτατου μισθού να διαμορφωθεί άνω των 710 ευρώ.

Όπως είπε σε πρωινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο πρωθυπουργός -και η κυβέρνηση συνολικά- ζυγίζει πολύ προσεκτικά και μελετημένα για να μπορεί να αντέξει την κάθε επιπλέον ενίσχυση ο κλάδος που τη δίνει.

«Μην ξεχνάμε ότι τον κατώτατο μισθό δεν τον πληρώνει το κράτος, τον πληρώνουν οι επιχειρήσεις. Άρα, πρέπει να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο, ώστε ν’ αντέχουν να τον πληρώσουν» τόνισε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε:

«Πολύ μεθοδικά και ουσιαστικά, μέσα σ’ ένα περιβάλλον δύσκολο, καταβάλλεται συνεχώς μία προσπάθεια, να εξαντλούμε κάθε περιθώριο που υπάρχει και προσθέτουμε νέες δυνατότητες, για να σταθούμε στο πλευρό του κόσμου».

Όπως είπε, εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια για να είναι μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση.

«Να την καταλάβει ο κόσμος. Είναι η δεύτερη. Η πρώτη ήταν πολύ μικρότερη που έγινε μέσα στη χρονιά. Είναι μία ακόμη παρέμβαση ενίσχυσης του εισοδήματος» είπε ο ίδιος

Άρθρο του CNN

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks