13.000 καρέκλες έξω από τη γερμανική Βουλή για τους πρόσφυγες της Μόριας-Κατά του ρατσισμού

Βερολίνο-γερμανία-καρέκλες

Μεγάλες διαμαρτυρίες σε όλη την επικράτεια της Γερμανίας για τους πρόσφυγες της Μόριας – κατά του ρατσισμού.

Στο πλαίσιο εθνικής εκστρατείας κατά του ρατσισμού, οργανώσεις τοποθέτησαν χιλιάδες καρέκλες μπροστά από το κτίριο της γερμανικής Βουλής. Ζητούν την είσοδο περισσότερων προσφύγων στη Γερμανία, ειδικά από τα υπερπλήρη κέντρα υποδοχής, όπως η Μόρια της Μυτιλήνης. 

Οι ομάδες Seebrücke, Sea-Watch, #LeaveNoOneBehind και Campact καλούν τους πολιτικούς να «τερματίσουν επιτέλους την ανθρωπιστική καταστροφή στα ευρωπαϊκά εξωτερικά σύνορα και να εκκενώσουν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων και μεταναστών. Οι καρέκλες συμβολίζουν τους ανθρώπους που ζουν σήμερα στο ΚΥΤ της Μόριας στο νησί της Λέσβου, όπως ανέφεραν οι οργανώσεις.

«Σήμερα τοποθετήσαμε 13.000 καρέκλες για τους 13.000 ανθρώπους της Μόριας μπροστά από τη Μπούντεσταγκ. Τα καμπ παραμένουν υπερφορτωμένα και απάνθρωπα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας αρνείται ακόμα την παροχή της απαιτούμενης βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους», γράφει το σχετικό μήνυμα, προσθέτοντας το σύνθημα που χαρακτηρίζει πολλές διαδηλώσεις στη Γερμανία, όπου ζητείται από την κυβέρνηση να δεχτεί κι άλλους πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά: «Υπάρχει χώρος».

Στο Αμβούργο είχε 1000 καρέκλες μπροστά από το δημαρχείο και γενικότερα απ’ όλες τις πόλεις της Γερμανίας δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ.

Παρόμοιες αντιδράσεις υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks