Πρόταση για έξοδο: Τα μουσεία των Βρυξελλών θα ανοίγουν τη νύχτα από τις 13 Απριλίου έως 18 Μαΐου

μουσεία-βέλγιο

Τα μουσεία των Βρυξελλών θα ανοίξουν τις πόρτες τους το βράδυ από τις 13 Απριλίου έως τις 18 Μαΐου για την ετήσια εκδήλωση Nocturnes, όταν κάθε Πέμπτη έξι μουσεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό από τις 17:00 έως τις 22:00, έως τις 18 Μαΐου.

Αυτές οι νυχτερινές περιηγήσεις θα συνδιοργανωθούν από τους δήμους των Βρυξελλών, έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να συνδυάζουν επισκέψεις σε πολλά μέρη την ίδια νύχτα και θα προσφέρονται επίσης περίπατοι με ξεναγό μεταξύ των μουσείων!

«Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών περιηγήσεων, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τις εκθέσεις και τις συλλογές 37 εξαιρετικών τοποθεσιών στην πρωτεύουσα μέσω ξεναγήσεων, καλλιτεχνικών εργαστηρίων και επισκέψεων στα παρασκήνια / backstages», δήλωσαν οι διοργανωτές. Αυτή η έκδοση θα διοργανωθεί επίσης στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας της Περιφέρειας της Πρωτεύουσας των Βρυξελλών, η οποία αποφάσισε να θέσει την Art Nouveau στο επίκεντρο για το 2023. Κάθε εβδομάδα, θα διοργανώνεται μια επίσκεψη σε ένα σπίτι Art Nouveau ή μια έκθεση.

Υπέροχη πρωτοβουλία να σημειώσουμε εμείς.

Τα βράδια θα ξεκινήσουν με περίπατο κατά μήκος του Καναλιού στις 13 Απριλίου στις 17:00. Μια ποδηλατική περιήγηση θα μας οδηγήσει στα μουσεία της περιοχής και το MIMA (αγαπημένο μουσείο των SuperGreeks -σύντομα θα έχουμε αφιέρωμα) θα έχει μπαρ και συναυλία στην αυλή του.

Στο πρόγραμμα, οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν νέες κουζίνες στον κήπο, να θαυμάσουν την τεράστια συλλογή από πήλινα ρολόγια στο Clockarium ή να παρακολουθήσουν μια ανάγνωση ερωτικών ποιημάτων στο MEM. Ορισμένες εκδηλώσεις θα είναι επίσης μια ευκαιρία να βιώσεις κανείς την καθημερινή ζωή των καλλιτεχνών, ακούγοντας ένα μουσικό σκηνικό των έργων του ποιητή στο Μουσείο Maurice Carême ή φτιάχνοντας ένα καλάθι στο μουσείο FelixArt.

Μετά από έξι βραδιές και τη συμμετοχή 37 ιδρυμάτων, τα events θα κλείσουν στις 18 Μαΐου, όπου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Για μια ενιαία τιμή 5 € ανά είσοδο ή 2,5 € για άτομα κάτω των 26 ετών, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν μια μεγάλη ποικιλία από ξεναγήσεις, εκθέσεις, εργαστήρια τέχνης ή ιδιωτική πρόσβαση σε ορισμένα καταφύγια. H τιμή είναι εξαιρετική, τα μουσεία, οι εκθέσεις και οι δραστηριότητες υπέροχα. Αξίζει 100 τοις 100.

Για περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα και εκπτώσεις εισιτηρίων, πλοηγειθείτε στον ιστότοπο της εκδήλωσης .

Για την κάρτα μουσείων στο Βέλγιο

Στα 19 από τα 37 μουσεία έχετε δωρεάν πρόσβαση αν έχετε βγάλει την κάρτα μουσείων για το Βέλγιο. Για την κάρτα μουσείων, διαβάστε εδώ!

Πηγή

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks