Το εντυπωσιακό Μουσείο Kröller-Müller στην Ολλανδία

Kröller-Müller Museum

Στο Μουσείο Kröller-Müller, θα βρείτε την καλύτερη συλλογή του Van Gogh στον κόσμο και θα απολαύσετε αριστουργήματα από σύγχρονους δασκάλους της τέχνης όπως οι: Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso και Piet Mondriaan. 

Το Μουσείο Kröller-Müller είναι ένα εθνικό μουσείο τέχνης – κήπος με γλυπτά, που βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Hoge Veluwe στο Otterlo, στην Ολλανδία. Το μουσείο, που ιδρύθηκε από τη συλλέκτρια έργων τέχνης Helene Kröller-Müller, ιδρύθηκε το 1938.

Έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή έργων ζωγραφικής από τον Vincent van Gogh, μετά το Μουσείο Van Gogh. Το 2015, το μουσείο είχε 380.000 επισκέπτες. Ο κήπος με τα γλυπτά προστέθηκε το 1961 και η νέα πτέρυγα της έκθεσης, που σχεδιάστηκε από τον Wim Quis, άνοιξε το 1977.

Το μουσείο δεν είναι μόνο ένας θησαυρός του De Stijl και του φουτουρισμού, αλλά θα σας εκπλήξει και με παρουσιάσεις σύγχρονων καλλιτεχνών. Ο κήπος με τα γλυπτικά, προσφέρει μία βόλτα στο παρελθόν, στα έργα των Aristide MaillolJean DubuffetMarta Pan και άλλων, εξίσου σημαντικών καλλιτεχνών. Για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής, υπάρχουν τα κτίρια του μουσείου από τους Henry van de Velde και Wim Quist, το κιόσκι Rietveld και το κιόσκι Van Eyck στον κήπο με τα γλυπτά και το καταφύγιο St. Hubertus Hunting στο πάρκο.

Παρόμοια άρθρα

#SuperGreeks αφιέρωμα: Vincent van Gogh

Rijksmuseum – Ένα από τα καλύτερα μουσεία του Άμστερνταμ και του κόσμου

Ειδικότερα, το μουσείο διαθέτει μια σημαντική συλλογή με πίνακες ζωγραφικής από τον Vincent van Gogh , όπως το Cafe Terrace at Night, το Sorrowing Old Man (At Eternity’s Gate) και μια έκδοση του The Potato Eaters, καθιστώντας το τη δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή με πίνακες ζωγραφικής του Van Gogh στο τον κόσμο (μετά το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ). 

Εκτός από τους πίνακες του Van Gogh, υπάρχουν σημαντικά έργα των: Piet Mondrian, Georges-Pierre Seurat, Odilon Redon, Georges Braque, Paul Gauguin, Lucas Cranach, James Ensor, Juan Gris, William Degouve de Nuncques και Pablo Picasso.

Η τοποθεσία του, στην καρδιά του Veluwe και ο μοναδικός συνδυασμός τέχνης και φύσης, κάνουν το μουσείο Kröller-Müller ένα μέρος για και να χαλαρώσετε και να μάθετε περισσότερα για την τέχνη και τον πολιτισμό. 

Πάμε μια βόλτα;

Εικόνα: visittheotherholland

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks