Λίγα λόγια για το γερμανικό μουσείο ποδοσφαίρου στο Ντόρτμουντ

γερμανία-ντόρτμουντ-μουσείο-ποδόσφαιρο

Στη Γερμανία το ποδόσφαιρο είναι “θρησκεία” και δε θα μπορούσε να μην υπάρχει ένα μουσείο για το πιο δημοφιλές άθλημα του πλανήτη. Ταξιδεύουμε και μαθαίνουμε για το μουσείο ποδοσφαίρου στο Ντόρμουντ!

Διεύθυνση: Platz der Deutschen Einheit 1, Dortmund

Επίσημος ιστότοπος

 Ένας πολιτιστικός τόπος του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος του ποδοσφαίρου. Ζωντανό – συναισθηματικό – διαδραστικό. Η Μπουντεσλίγκα, το ποδόσφαιρο των συλλόγων και, φυσικά, οι θρίαμβοι της Εθνικής Γερμανίας. Οι φίλοι του ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο κάνουν ένα συγκινητικό ταξίδι. Το μότο του μουσείου: Μία μπάλα – 1.000 ιστορίες.

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στο Ντόρμουντ είναι το νέο Γερμανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου (Deutsches Fußballmuseum). Τα εκθέματα του μουσείου εμβαθύνουν στην οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική σημασία του αθλήματος, εκτός από την ψυχαγωγική του αξία.

Επισκεπτόμενος το μουσείο ποδοσφαίρου στο Ντόρτμουντ μαθαίνεις ακόμα για την κουλτούρα των φιλάθλων και οπαδών, το ποδόσφαιρο ως πρότυπο και τη σχέση της διατροφολογίας με αυτό. Το πώς τα ιστορικά γεγονότα έχουν επηρεάσει το άθλημα διερευνάται μέσα από εκθέσεις για το ποδόσφαιρο υπό τον εθνικοσοσιαλισμό στις δεκαετίες του 1930 και του 40.  

Είναι μια υπέροχη ιδέα να επισκεφτείς το μουσείο και να μάθεις πως έχει εξελιχθεί το άθλημα σε Γερμανία και Αγγλία. Είναι σίγουρα καλή ιδέα αν αγαπάς το ποδόσφαιρο.

Κατάλληλο μουσείο για οικογένειες και παιδιά *

μουσείο-ποδοσφαίρου-γερμανία

Εισιτήρια

Το εισιτήριο για τους ενήλικες κοστίζει 18 ευρώ, ενώ υπάρχουν ειδικές τιμές για τα παιδιά.

Ώρες λειτουργίας;

Το μουσείο είναι ανοιχτό Τρίτη με Κυριακή από τις 10:00 έως τις 18:00.

Πού βρίσκεται το μουσείο ποδοσφαίρου;

Το Γερμανικό Μουσείο Ποδοσφαίρου βρίσκεται στο κέντρο του Ντόρτμουντ απέναντι από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό

Αγαπάς το ποδόσφαιρο και έρχεσαι για διακοπές στο Ντόρτμουντ; Τότε, το μουσείο ποδοσφαίρου είναι ήδη στη λίστα σου– είναι από τα μουσεία που θα πρέπει να επισκεφτείς στο Ντόρτμουντ.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks