Ιταλία: Ταξιδεύοντας στη Νάπολη

Σήμερα θα ταξιδέψουμε νοερά στην πόλη του Ντιέγκο Μαραντόνα. Στην πόλη του Νότου με το υπέροχο φαγητό, με τους ιδιαίτερους, αλλά πάντα ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους της πόλης 🇮🇹

🍕 Όταν μιλάμε για PIZZA, μιλάμε για Νάπολη. Αυτό το μαλακό φύλλο, τα υπέροχα υλικά που χρησιμοποιούν. Στην πόλη αυτή οι άνθρωποι τρώνε περισσότερη pizza από κάθε άλλη πόλη της Ιταλίας. Σε κάθε γωνιά θα βρεις μια καλή pizzeria. Σε λίγα μέρη στον κόσμο τρως όλη μέρα τόσο καλά. Από το πρωινό κρουασάν, μέχρι την πίτσα, την πάστα και τα υπέροχα γλυκά τους.

📌 Η Νάπολη βρίσκεται στη Νότια Ιταλία και θα βρεις ελάχιστα κοινά με τον Βορρά της Ιταλίας. Θα βρεις σε όλη την Ιταλία το καλό φαγητό, τον εκλεκτό καφέ, τη γλώσσα, τα σημαντικά χαρακτηριστικά δηλαδή της Ιταλίας, αλλά δε θα βρεις πουθενά αλλού τη ζεστασιά του Ναπολιτάνου. Η πόλη που βρίσκεται φωλιασμένη κάτω από τον επιβλητικό και πάντα απειλητικό Βεζούβιο είναι από τις πιο φιλόξενες στον κόσμο.

Στην παλιά πόλη θα περπατάς και θα συναντάς απλά και όμορφα μαγαζιά. Μανάβικα, κρεοπωλεία, εστιατόρια και καφέ. Η απλότητα είναι και η μαγεία τους.

* Μια άλλη μοναδικότητα που θα βρεις στη Νάπολη είναι τα μπαλκόνια και οι τοίχοι των σπιτιών τους. Πολλές όμορφες, αλλά και άλλες ιδιαίτερες με καλά μηνύματα τοιχογραφίες, ή μπαλκόνια στα οποία θα κρέμονται αντικείμενα έως πανιά κρεμασμένα του Μαραντόνα!

📜 Οι Έλληνες άποικοι ίδρυσαν μια πρώιμη αποικία εδώ περίπου το 2.000 π.Χ., και μέχρι τον 6ο αιώνα π.Χ. είχαν χτίσει την αρχαία πόλη της Νεάπολης. Η ξεχωριστή ναπολιτάνικη κουλτούρα γεννήθηκε τότε και επιβίωσε ακόμη και μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Ρωμαίους.

H Νάπολη είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο!

🚶‍👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍👧👩‍👦‍👦👨‍👨‍👦👩‍👩‍👧‍👧👩‍👩‍👧‍👦 Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας μετά τη Ρώμη και το Μιλάνο. Περίπου 1 εκατομμύριο είναι ο πληθυσμός της πόλης.

🚘 Μια πόλη ζούγκλα στους μεγάλους δρόμους με αρκετή κίνηση, κόρνες και μαλώματα, αλλά την ίδια στιγμή από τις μαγικότερες στα στενά της.

😎 Δε θα παραλείψεις με τίποτα να επισκεφτείς την Ισπανική συνοικία. Ίσως, η πιο λαϊκή και αυθεντική συνοικία της Ευρώπης. Μπουγάδες, ο Μαραντόνα ⚽️ οι πολλές μικρές εκκλησίες και τα πάρα πολλά και παντού κοινωνικοπολιτικά μηνύματα. Παραδοσιακά μαγαζιά, εστιατόρια και είμαστε βέβαιοι ότι θα σε μαγέψουν αυτά τα στενά της πόλης.

Είναι δεδομένο ότι θα εντυπωσιαστείς και με τα κάστρα της πόλης. Θα εντυπωσιαστείς με τη βόλτα στην παραλία. Θα εντυπωσιαστείς με τα βουνά τριγύρω. Θα εντυπωσιαστείς με τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία της πόλης, τις υπαίθριες αγορές, τα ηλιοβασιλέματα από τους λόφους με θέα το απέραντο γαλάζιο. Θα εντυπωσιαστείς με τα στενά της πόλης. Θα εντυπωσιαστείς λογικά με τα πάντα.

Διακοπές στη Νάπολη;

Αξίζει μια επίσκεψη η Νάπολη – ειδικά οι Έλληνες είναι εύκολο να τη λατρέψουν. Αξίζει για μια εκδρομή ή για πολυήμερες διακοπές.

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks