[Breaking] Αναλυτικά ό,τι ειπώθηκε από τον Πρωθυπουργό του Βελγίου στη συνέντευξη Τύπου για τα νέα μέτρα

De Croo

Το Βέλγιο λαμβάνει ορισμένα αυστηρά, πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση των ραγδαία αυξανόμενων κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Alexander De Croo, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Τετάρτη.

“Οι αριθμοί των κρουσμάτων έχουν αυξηθεί απότομα και τα νοσοκομεία αναρωτιούνται πόσο καιρό μπορούν να συνεχίσουν να το κάνουν αυτό», δήλωσε ο De Croo. “Αυτή η εξέλιξη είναι που οδηγεί σε αυστηρά, νέα μέτρα”.

“Αυτή ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα ήταν ακόμη πιο δύσκολη», πρόσθεσε. “Τα νοσοκομεία ασφυκτιούν και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν. Κανείς μας δεν το θέλει αυτό. “

“Η συμβουλευτική επιτροπή επέλεξε λοιπόν τον σύντομο δρόμο: Θα μπορούσε κανείς να το ονομάσει “παύση του Πάσχα για τέσσερις εβδομάδες”, με μέτρα που επιβάλλονται σε διάφορους τομείς”, δήλωσε ο De Croo.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Μαρτίου και θα παραμείνουν σε ισχύ για τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες.

Από τη Δευτέρα, τα μαθήματα σε όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, και τριτοβάθμια εκπαίδευση) θα ανασταλούν, έως τις 2 Απριλίου . Τα νηπιαγωγεία μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά. Στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι προγραμματισμένες εξετάσεις μπορούν ακόμη να προχωρήσουν. Τα σχολεία αναμένεται να ανοίξουν ξανά πλήρως από τις 19 Απριλίου.

Από το Σάββατο, τα κομμωτήρια και τα ινστιτούτα αισθητικής πρέπει να κλείσουν ξανά. Τα καταστήματα λιανικής μπορούν να δέχονται πελάτες μόνο κατόπιν ραντεβού . Οι παραδόσεις στο σπίτι και η επιλογή “click away” παραμένουν, εάν δεν υπάρχει φυσική επαφή και είσοδος στο κατάστημα.

Τα άτομα θα επιτρέπεται να συναντώνται σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε ομάδες τεσσάρων ατόμων και όχι πλέον στη λεγόμενη «υπαίθρια φούσκα» των δέκα ατόμων.

Η τηλεργασία παραμένει υποχρεωτική και θα υπάρξουν «πρόσθετοι έλεγχοι και αυστηρότερες κυρώσεις» για εταιρείες που δεν ακολουθούν τον κανόνα.

Η απαγόρευση των μη απαραίτητων ταξιδιών θα παραμείνει επίσης σε ισχύ. «Δεν είναι η ώρα να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό. Επιπλέον, θα αυξήσουμε τους ελέγχους στα σύνορα κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα », δήλωσε ο De Croo. Η τρέχουσα απαγόρευση κυκλοφορίας παραμένει σε ισχύ και δεν θα επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός του Βελγίου .

“Καταφέραμε να κρατήσουμε τον ιό σε ένα καλό επίπεδο για μήνες και θα είμαστε σε θέση να υπερνικήσουμε και αυτό το τρίτο κύμα”, δήλωσε ο De Croo. “Υπάρχει επίσης ελπίδα: οι εμβολιασμοί γίνονται όλο και πιο γρήγορα. Μέχρι τα τέλη Μαΐου, όλοι οι ασθενείς άνω των 65 και οι ευπαθείς ομάδες θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου.”

“Ο ιός μας έχει φέρει πίσω στη γη τις τελευταίες ημέρες. Αυτό είναι ένα μάθημα ταπεινότητας. Για τους υπεύθυνους της κυβέρνησης, για τους ειδικούς και για όλους μας”, είπε. “Είναι από τη φύση μας να κάνουμε σχέδια, αλλά, δυστυχώς, είναι στη φύση του ιού να τα βλάπτει. Όμως, ο στόχος μας παραμένει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι . “

“Συνειδητοποιώ πλήρως ότι αυτό είναι ένα πλήγμα για πολλούς ανθρώπους. Οι άνθρωποι ήλπιζαν ότι θα μπορούσαμε να αφήσουμε αυτούς τους περιορισμούς πίσω μας”, δήλωσε ο φλαμανδός υπουργός-πρόεδρος Jan Jambon.

“Αυτά είναι ισχυρά μέτρα, αλλά είναι χρονικά περιορισμένα”, είπε. “Από τώρα έως τις 25 Απριλίου, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να κάνουμε ξανά αυτήν την προσπάθεια”.

“Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Αυτό είναι το καθήκον που έχουμε όλοι μαζί τώρα. Το κάναμε πολύ καλά στο παρελθόν και μπορούμε να το ξανακάνουμε” , δήλωσε ο Jambon.

“Υπάρχει φως στο τέλος της σήραγγας: Οι εμβολιασμοί λειτουργούν. Τα κέντρα εμβολιασμού λειτουργούν με πλήρη χωρητικότητα” , πρόσθεσε. “Οι παραδόσεις των εμβολίων έρχονται σε μεγάλες δόσεις. Όσο περισσότερα εμβόλια χορηγούνται, τόσες περισσότερες ελευθερίες μπορούμε να χορηγήσουμε. “

“Αυτή δεν είναι μια εύκολη κατάσταση», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Frank Vandenbroucke. «Ο ιός έχει γίνει πιο επικίνδυνος. Βλέπουμε πολύ περισσότερους νεότερους να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και να πηγαίνουν πιο γρήγορα στην εντατική περίθαλψη. “

“Μια άμεση και σύντομη περίοδος σύσφιξης των μέτρων ήταν απολύτως απαραίτητη. Ξέρουμε ότι μπορούμε να το κάνουμε, το έχουμε ήδη αποδείξει αυτό”, είπε.

“Η ουσία είναι και παραμένει: Λιγότερες επαφές”, πρόσθεσε ο Vandenbroucke, επισημαίνοντας το μέτρο μιας λεγόμενης “αγκαλιάς” έξω από το νοικοκυριό, τονίζοντας ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών υπολογίζονται επίσης ως τέτοια επαφή.

“Επιστρέφουμε στους κανόνες που μπορείτε να είστε έξω με όχι περισσότερους από τέσσερις ενήλικες, εκτός εάν έχετε μια οικογένεια πέντε ή έξι ατόμων φυσικά”, είπε.

“Το γεγονός ότι οι αριθμοί έχουν αυξηθεί ξανά τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες δεν είναι θέμα ευθύνης”, δήλωσε ο Vandenbroucke. “Δεν πρόκειται να δείξουμε με το δάχτυλο. Όλοι πρέπει να περάσουμε από αυτή τη δύσκολη περίοδο μαζί”.

“Αυτό είναι απαραίτητο, εάν θέλουμε να ανοίξουμε ξανά τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα και αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητά μας”, είπε. “Αν δείτε τα στοιχεία, θα ήταν καλύτερα αν είχαμε πάρει αυτήν την απόφαση νωρίτερα, αλλά δεν είναι πολύ αργά.”


Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Βρείτε μας στα Social Media:

Στο Facebook: SuperGreeks

Στο Instagram: supergreeks_

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks