Νέα μέτρα εξήγγειλε η Ολλανδική κυβέρνηση για μέχρι 1η Ιουνίου

πρωθυπουργός-ολλανδία-ρουτε

Οι Κάτω Χώρες απαγόρευσαν όλες τις οργανωμένες συγκεντρώσεις περισσότερων από τριών ατόμων μέχρι την 1η Ιουνίου και η ευθύνη πάει στους δημάρχους μιας και αυτοί θα επιβάλλουν τον έλεγχο και τα πρόστιμα σε αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν κρατούν 1.5 μέτρα απόσταση από τους υπόλοιπους.

Τα σκληρά νέα μέτρα ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ferd Grapperhaus σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα το βράδυ, μετά από συνάντηση της επιτροπής κρίσης της κυβέρνησης με ειδικούς σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

«Το κλειδί για την επιτυχία μας είναι η δική μας συμπεριφορά», είπε ο Grapperhaus. «Μην πηγαίνετε έξω εκτός αν πρέπει να φύγετε για να πάτε στη δουλειά, ή κάνετε ψώνια. Πηγαίνετε μόνο για ψώνια. Και αν θέλετε να πάτε για μια βόλτα, μην πάτε σε μέρη με άλλο κόσμο.

Τα φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την King’s Day , το Πάσχα και άλλες αργίες θα πρέπει να αλλάξουν οι ημερομηνίες .

Οι δήμαρχοι πρέπει επίσης να έχουν εξουσία έκτακτης ανάγκης για να απαγορεύουν σε ομάδες τριών ή περισσότερων ανθρώπων από το να είναι μαζί και αν δεν κρατούν απόσταση 1,5 μέτρου.

Η απόφαση για το κατά πόσον τα σχολεία, τα καφέ και τα εστιατόρια θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά θα ληφθεί στις 6 Απριλίου περίπου, όπως είχε προγραμματιστεί, σύμφωνα με τους υπουργούς. Κλείνουν επίσης από τώρα κομμωτήρια και τα στούντιο νυχιών.

Τα καταστήματα που παραμένουν ανοιχτά θα πρέπει να έχουν σε εμφανές μέρος τα τα νέα μέτρα με τις αποστάσεις κ.α.

Τα καταστήματα που δεν τηρούν τους κανόνες θα υπόκεινται σε πρόστιμα μέχρι € 4.000.

Οι δημάρχοι θα είναι επίσης σε θέση να κλείσουν τις αγορές τροφίμων εάν δεν διαθέτουν τις εγκαταστάσεις για να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων.

Μάρκ Ρούτε

Στην πραγματικότητα, οι Κάτω Χώρες μπαίνουν σε μια «έξυπνη κλειδαριά», δήλωσε ο Ρούτε.

«Εάν κάποιος στην οικογένειά σας είναι άρρωστος, θα πρέπει όλοι να μείνετε σπίτι. Σε άλλες περιπτώσεις, αν θέλετε να πάρετε λίγο φρέσκο ​​αέρα, μπορείτε, αλλά πηγαίνετε μόνοι σας. »

«Ήμουν πολύ ενοχλημένος από τους νέους ανθρώπους που είδα στην τηλεόραση λέγοντας ότι δεν ανησυχούν», είπε ο πρωθυπουργός. «Αν αρρωστήσετε, μπορείτε να μολύνετε άλλους. Ζούμε με 17 εκατομμύρια ανθρώπους μαζί », δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο νέος υπουργός Υγείας Martin van Rijn δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετή χωρητικότητα σε μονάδες εντατικής θεραπείας στα ολλανδικά νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Οι Κάτω Χώρες εργάζονται επίσης για τη δημιουργία της δικής τους ικανότητας παραγωγής αναπνευστικών συσκευών, ανέφερε.

Περισσότερες λεπτομέρειες για νέα μέτρα θα αναρτηθούν πολύ σύντομα όταν και μας τα διαθέσει η Ολλανδική κυβέρνηση.

Eγγραφή στο newsletter του #SuperGreeks για να μαθαίνετε όλα τα νέα από το εξωτερικό, στην ελληνική γλώσσα

Author: supergreeks

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks