Νέες απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Ολλανδία

ολλανδία-τρένα-ουτρέχτη

Μετά τις απεργίες που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στον NS, το προσωπικό που εργάζεται σε περιφερειακούς φορείς δημόσιων μεταφορών (π.χ. Connexxion, Arriva) έχει ανακοινώσει πενθήμερες απεργίες, αρχής γενομένης από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, επηρεάζοντας τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την Ολλανδία.

Οι ολλανδικές περιφερειακές εταιρείες ανακοινώνουν απεργία στα μέσα μαζικής μεταφοράς

 Οι εργαζόμενοι προσπαθούν να διαπραγματευτούν μια καλύτερη συλλογική σύμβαση εργασίας, με καλύτερες συνθήκες εργασίας, υψηλότερους μισθούς και πιο διαχειρίσιμο φόρτο εργασίας. 

«Ο κλάδος πρέπει να γίνει πιο ελκυστικός ώστε να προσληφθεί νέο προσωπικό. 

Διαβάστε ακόμα:

Πως ταξιδεύω “δωρεάν” τα ΠΣΚ στην Ολλανδία

Απεργίες που επηρεάζουν τις δημόσιες συγκοινωνίες σε όλη την Ολλανδία

Οι απεργίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις επαρχίες Flevoland, Νότιας Ολλανδίας και Zeeland. Οι εργαζόμενοι στα γεωγραφικά διαμερίσματα της Βόρειας Ολλανδίας και την Ουτρέχτη θα ακολουθήσουν στις 7 Σεπτεμβρίου και στις 8 Σεπτεμβρίου στο Gelderland, στο Μπράμπαντ ​​και στο Limburg. Η τελευταία ημέρα των απεργιών, στις 9 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στο Φρίσλαντ, στο Χρόνινγκεν, στο Ντρέντε και στο Οφεράισελ. Στις 16 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι θα συμμετέχουν στη μεγάλη εθνική απεργία με τους υπόλοιπους κλάδους.

*** Πριν ξεκινήσεις για οπουδήποτε, δες μια τα δρομολόγια για τυχόν ακυρώσεις / καθυστερήσεις

Με πληροφορίες από IamExpat

Διαβάστε επίσης

Copyright © 2023 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks