Άμστερνταμ: Να δοθεί το δικαίωμα ψήφου για παιδιά 16 και 17 ετών

ψήφος-εκλογές

Νεότεροι πολιτικοί

Χώρες όπως η Αυστρία και η Μάλτα έχουν ήδη θεσπίσει το δικαίωμα ψήφου από την ηλικία των 16 ετών. Κατά συνέπεια, οι εκλεγμένοι πολιτικοί είναι, πλέον, νεότεροι κατά μέσο όρο. Στο Ρότερνταμ, είχε ήδη επιτραπεί στους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου, σε ορισμένες περιοχές το 2018. 

Η πλειοψηφία του συμβουλίου θέλει, επίσης, οι κάτοικοι του Άμστερνταμ που δεν έχουν ολλανδική ιθαγένεια, αλλά ζουν νόμιμα στην πόλη, να μπορούν να ψηφίζουν στις εκλογικές περιφέρειες. Δεν έχει σημασία πόσο καιρό ζουν στο Άμστερνταμ. Απλώς, για τις κεντρικές εκλογές θα πρέπει να είναι κάτοικοι του Άμστερνταμ για, τουλάχιστον, πέντε έτη. Ο Groot Wassink θα απαντήσει σε αυτήν την επιθυμία την Τετάρτη. 

Σχετικά άρθρα:

Pathé Tuschinski: Στο Άμστερνταμ ο πιο όμορφος κινηματογράφος του κόσμου!

Το μουσείο φωτογραφίας στο Άμστερνταμ

Το μουσείο της Άννας Φρανκ στο Άμστερνταμ

Ολλανδία: Ο δήμος του Άμστερνταμ ελευθερώνει χώρους για “αντικαλλιέργεια” και άλλες δραστηριότητες

Δεν είναι περίεργη πρόταση

Ο John Bijl, εμπειρογνώμονας της τοπικής δημοκρατίας στο Ινστιτούτο Pericles, πιστεύει ότι είναι καιρός να συμμετάσχουν στις εκλογές και οι πολίτες 16 και 17 ετών. «Το εκλογικό κατώφλι έχει επίσης μειωθεί από τα 21 στα 18 έτη, οπότε δεν είναι παράξενη αυτή η πρόταση. Οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας ενίοτε εργάζονται, πληρώνουν φόρους και συμμετέχουν στην κοινωνία με κάθε είδους τρόπο. Η συμμετοχή στην πολιτική είναι μέρος αυτού». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμετοχή αυτής της ομάδας ψηφοφόρων δεν θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο αποτέλεσμα. Στο Ρότερνταμ περίπου το 1/4 των νέων πήγαν στις κάλπες. 

Στήριξε τους SuperGreeks

Όλοι μαζί είμαστε οι SuperGreeks. Κάνε Like στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks