Ταξιδιωτική Οδηγία: Στο πορτοκαλί τα ελληνικά νησιά για την Ολλανδία – συνιστώνται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια

ταξίδια-ελλάδα-ολλανδία-κορονοιός

Τα ελληνικά νησιά βρίσκονται στα πορτοκαλί από σήμερα για την Ολλανδία σύμφωνα με το NOS. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι στα νησιά στην Ελλάδα μπορούμε να πάμε από την Ολλανδία μόνο για κάποιο απαραίτητο ταξίδι.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοιό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε ένα από τα ελληνικά νησιά αυξήθηκε απότομα. “Σκοπεύετε να ταξιδέψετε σε ένα ελληνικό νησί ή είστε εκεί; Λάβετε υπόψη ότι οι συμβουλές για αυτό το νησί έχουν γίνει πορτοκαλί. Αυτό σημαίνει ότι συνιστώνται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια”, δήλωσε το υπουργείο.

Τα άτομα που επιστρέφουν από πορτοκαλί περιοχή πρέπει να βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι για δέκα ημέρες σύμφωνα με το NOS.

Σύμφωνα όμως με το επίσημο site του υπουργείου για τα ταξίδια, πορτοκαλί κωδικός σημαίνει ότι το Ολλανδικό κράτος σε συμβουλεύει να κάτσεις 14 ημέρες καραντίνα μετά την επιστροφή σου από μια τέτοια χώρα με κίνδυνο διάδοσης του ιού.

*Στην περίπτωση μας και όπως θα δείτε στο twitter παραπάνω γράφει για 10 ημέρες καραντίνα από τα Ελληνικά νησιά. Το ίδιο αναφέρει και ο NOS.

*Δεν ισχύει ο πορτοκαλί κωδικός για την επικράτεια της Ελλάδος. Τα ταξίδια μας από Ολλανδία για Ελλάδα μπορούν να γίνονται κανονικά.

* Επειδή δεν υπάρχει διευκρίνηση για το ποια νησιά έχουν πορτοκαλί κωδικό, θα ενημερώσουμε από το SuperGreeks.EU όταν θα υπάρχουν διευκρινήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι ταξιδιώτες από τις Κάτω Χώρες δεν χρειάζεται να υποβάλουν αρνητικό τεστ Covid-19 κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Θυμηθείτε να συμπληρώσετε μια φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF).

Πηγή: NOS

Nέα ενημέρωση για την ταξιδιωτική οδηγία (Updated)

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks