Έχει νησιά η Ολλανδία? Ασφαλώς!

Οι Κάτω Χώρες έχουν περισσότερα από 30 νησιά!

Ξεκινώντας από τον βορρά, η χώρα βρέχεται από την Βόρεια Θάλασσα και η ανατολική και νότιο-ανατολική ακτή (Wadden Sea) έχει πάνω από 10 πανέμορφα νησιά, εν ονόματι ”Dutch Wadden Sea Islands” ή ”West Frisian Islands“. Μερικά από αυτά είναι το Schiermonnikoog, το Ameland, το Terschelling, το Vlieland και το Texel.  Στα νησιά αυτά είναι έντονο το στοιχείο της φύσης ενώ ταυτόχρονα μεταξύ τους παρατηρούνται πολλές διαφορές. Υπάρχουν οργανωμένες κρουαζιέρες για να επισκεφτείς κάποια από αυτά ή ακόμα να επιλέξεις κι ένα tour σε όλα! Το Schiermonnikoog έχει ψηφιστεί από τους Ολλανδούς ως το πιο όμορφο μέρος της χώρας, και είναι ένα τεράστιο εθνικό πάρκο. Σε αυτό το νησί, όπως και στο Vlieland, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα, κάτι το οποίο δίνει μια μοναδική ατμόσφαιρά στα νησιά αυτά. Το Texel είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά αυτά και είναι γνωστό για τα πολλά events και τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις όλο τον χρόνο.

Πηγαίνοντας πιο νότια, προς το κέντρο της χώρας, αξιοσημείωτο είναι το τεχνητό νησί Pampus, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και βρίσκεται κοντά στο Άμστερνταμ, στο IJmeer και ανήκει στην αμυντική γραμμή του Άμστερνταμ (Stelling van Amsterdam). Είναι ανοιχτό για το κοινό τους μήνες Απρίλιο-Οκτώβρη.

Συνεχίζοντας με τα τεχνητά νησιά, το Φλεβολαντ (”Flevoland”), μία από τις επαρχίες των Κάτω Χωρών, διαθέτει ένα μεγάλο νησί, αφού το νότιο-ανατολικό τμήμα της επαρχίας είναι αποκομμένο από την υπόλοιπη περιοχή και ενώνεται με αυτό με 5 γέφυρες. Η δομή αυτή, το καθιστά το μεγαλύτερο τεχνητό νησί του κόσμου. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη λόγω των αξιοθέατων, μουσείων, αλλά και του Batavia, του μεγαλύτερου εκπτωτικού εμπορικού κέντρου της Ολλανδίας.

Στην υπόλοιπη χώρα υπάρχουν επίσης πολλά νησιά όπως είναι το Kaag, το Hoeksche Waard, το Rozenburg και πολλά άλλα, καθένα ξεχωριστό λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του!

Το νησί του Μάρκεν

nisi-konta-amsterdam

Για το τέλος θα αφήσουμε το καταπληκτικό νησί μόλις μερικά χιλιόμετρα μακρυά από την πόλη του Άμστερνταμ, το Μάρκεν. Μπορείτε να πάτε με λεωφορείο, αυτοκίνητο αλλά και με το ποδήλατο μιας και απέχει μόλις 25-30 χιλιόμετρα από το κέντρο του Άμστερνταμ και μπορείτε να το συνδυάσετε με επίσκεψη στο καταπληκτικό ψαροχώρι του Volendam, στο κασεροχώρι του Edam και το πανέμορφο χωριό του Monnickedam ( Δε παραλείπουμε να φάμε μηλόπιτα ). Στο Μάρκεν πλέον μπορούμε να πάμε και μέσω της γέφυρας που δημιουργήθηκε για να ενώσει την ηπειρωτική Ολλανδία με το νησί αλλά και από το Volendam με το τουριστικό καραβάκι. Καφέ, “ζεστά” ρεστοράντ και Pubs μπορείτε να βρείτε στο καταπληκτικό νησάκι που ενδείκνυται ακόμα και για τουρίστες του Άμστερνταμ, λόγω της κοντινής απόστασης!

Tιμές για καραβάκι Volendam – Marken

Μονή διαδρομή : 8€

Με επιστροφή: 12.50

Για παιδιά / Μονή διαδρομή: 4€

Για παιδιά / Με επιστροφή: 6,25€

Ποδήλατο / Μονή διαδρομή: 1,75€

Ποδήλατο με επιστροφή: 3€

*** Σύντομα θα φτιάξουμε ένα ειδικό / μοναδικό άρθρο για το Volendam.

Πηγές:
https://www.waddenzee.nl/overheid/waddenzeebestuur/waddengemeenten/

https://en.wikipedia.org/wiki/West_Frisian_Islands
https://en.wikipedia.org/wiki/Pampus

Φωτογραφίες: PixaBay & Δικές μας από το Μάρκεν

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks