Απίστευτοι νόμοι που υπάρχουν ακόμα στο Βέλγιο

nomoi-velgio

Ξυπνάς το πρωί και πας φυλακή γιατί αγνοούσες έναν περίεργο νόμο του Βελγίου που μέχρι και σήμερα στο 2020 ακόμα υφίσταται. Καφκικές ιστορίες με δίκες, πρόστιμα, παράξενες νομοθεσίες μιας άλλης εποχής. Όχι , δεν είναι τόσο χάλια τα πράματα μιας και πολλοί από τους παλαιολιθικούς νόμους καταργήθηκαν προσφάτως από το σύνταγμα.

Σε κάθε περίπτωση πάμε να δούμε μερικούς που απόμειναν ακόμα και κάποιους άλλους που επιτέλους καταργήθηκαν.

Ζώντας σε μια χώρα ως Expats θα ακούσετε διάφορα περίεργα για τη νέα σας τοποθεσία, τα συνήθεια και τους ανθρώπους της. Αστικούς μύθους , πράματα που δεν ισχύουν και άλλα πολλά περισσότερα κουλά. Τα περισσότερα από αυτά δεν ισχύουν ή είναι υπερβολικά και με κάποιον τρόπο διατηρούνται και διαδίδονται από στόμα σε στόμα, μέσω κάποιων ΜΜΕ και άλλους ανεξήγητους τρόπους.

Κάποια άλλα όμως ισχύουν και αφορούν κάποιους Βελγικούς νόμους που μέχρι και σήμερα υπάρχουν. Μοιάζουν με ψέμα, αλλά είναι αλήθεια.

Πάμε να δούμε μερικούς περίεργους νόμους του Βελγίου παρακάτω:

Απαγορεύεται ο τζόγος και το πόκερ στο σπίτι

Αυτά τα παιχνίδια στο σπίτι μας απαιτούν άδεια από την Επιτροπή τυχερών παιχνιδιών ή ότι δεν παίζονται χρήματα στο τραπέζι. Κλασσικό πρόβλημα μονοπωλίου με έναν νόμο που δίνει αυτή την δικαιοδοσία σε αυτή την επιτροπή , από το 1851!

-Λευτεριά στο Πόκερ :p

Σκυλιά και βόδια, αν χρειαστεί, πρέπει να μετακινήσουν οχήματα του στρατού

Στην εποχή του “Drone” έχουμε ακόμα έναν νόμο από το 1939 όπου μας λέει ότι τα ζώα που μπορούν να κουβαλήσουν φορτίο ( βόδια , σκύλοι, άλογα ) θα μπορούσε να ζητηθούν και απασχοληθούν από το στρατό σε περίπτωση που τα χρειαστούν.

Σε περίπτωση κατάσχεσης μπορείτε να κρατήσετε το τελευταίο σας ζώο

Ο βελγικός νόμος παρέχει έναν κατάλογο στοιχείων που ο δικαστικός επιμελητής δεν μπορεί να σας πάρει σε περίπτωση κατασχέσεων. Παρόλο που είναι ένας εύχρηστος κατάλογος, περιλαμβάνει ορισμένα ξεπερασμένα στοιχεία, όπως το ζωικό κεφάλαιο και η ζωοτροφή ενός μηνός.

Δεν είναι ξεκάθαρο με αυτό τον νόμο αν θα μας άφηνε ο δικαστικός επιμελητής τα τελευταία κοτόπουλα και φιλέτα χοιρινού κρέατος που θα έχουμε “καβατζώσει” στο ψυγείο και τον καταψύκτη μας. :p

Περισσότεροι νόμοι με πρόστιμα από την τοπική αυτοδιοίκηση

  • Οι λάτρεις της γάτας μπορούν να λάβουν πρόστιμο στο Lier εάν έχουν στη κατοχή τους περισσότερες από πέντε γάτες σε ένα διαμέρισμα.
  • Στο Lokeren, απαγορεύονται όλες οι μορφές περιγραφής της τύχης και της ερμηνείας των ονείρων (Άνεργος θα ήταν ο Φρόυντ).
  • Στο Leper, οι άνθρωποι διατρέχουν κίνδυνο για πρόστιμο, εάν δεν ενημερώσουν τον δήμο όταν τα οδικά σήματα έχουν γίνει δυσανάγνωστα. Ποιος από όλους θα πληρώσει τη νύφη από όλους τους κατοίκους είναι απορίας άξιο ακόμα…
  • Οι κάτοικοι του Arendonk διατρέχουν κίνδυνο προστίμου εάν δεν ενημερώσουν τις τοπικές αρχές ότι δουν κάμπιες με καφέ ουρά. :p Πλάκα έχουν….

Μέχρι προσφάτως όπως αναφέραμε και στην εισαγωγή του άρθρου υπήρξαν και ακόμα πιο αλλόκοτοι νόμοι, οι οποίοι καταργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και θα καταγράψουμε μόνο μερικούς παρακάτω:

  • Οι Expats που ζουν στο Βέλγιο ΔΕΝ μπορούν να έχουν περιστέρια, εκτός εάν έχουν ειδική άδεια από το υπουργείο δικαιοσύνης. Η διάταξη αυτή εντάσσεται σε νόμο του 1923 που επικεντρώνεται στην πιθανή χρήση στρατιωτικής στράτευσης των περιστεριών.
  • Μέχρι το 2005, μόνο η βελγική κυβέρνηση θα μπορούσε να εκτυπώσει αφίσες χρησιμοποιώντας λευκό χαρτί και μαύρο μελάνι. Αυτό χρονολογείται σε ένα διάταγμα της δεκαετίας του 1790, αναγκάζοντας τους πολίτες να χρησιμοποιούν μόνο έγχρωμο χαρτί. Η ιδέα ήταν να αποσαφηνιστεί η σημαντικότητα της κατάστασης κάθε ανακοίνωσης.
  • Μέχρι το 2009 υπήρχε ένας νόμος που όμως είχε χάσει την ισχύ του ήδη από το 1970. Αυτός ο νόμος ήταν μια μαύρη λίστα με περιοδικά και βιβλία που θεωρούνταν άσεμνα για την εποχή που θεσπίστηκε , το 1936. Σε μια ενδιαφέρουσα αντίφαση, το Βέλγιο είναι η μόνη χώρα που ποτέ δεν έχει λογοκρίνει ταινίες ενηλίκων.

Πηγές : expatica

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Copyright © 2024 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks