Ο μονόλιθος του Βελγίου εξαφανίστηκε, αλλά το μυστήριο λύθηκε

Βέλγιο-Μονόλιθος-Baasrode

Ο πρώτος μονόλιθος στο Βέλγιο, ο Μονόλιθος του Baasrode, εξαφανίστηκε. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης με τη μορφή ενός ασημένιου στύλου το οποίο εμφανίστηκε σε ένα αγρόκτημα πατάτας στο χωριουδάκι της Ανατολικής Φλαμανδίας, αλλά όπως συνηθίζεται με τα έργα τέχνης αυτού του είδους σε όλο τον κόσμο σύντομα εξαφανίστηκε χωρίς να αφήσει ίχνη.

Άνθρωποι έσπευσαν να θαυμάσουν το μονόλιθο αλλά το πέρασμά του από το Βέλγιο ήταν σύντομο καθώς διήρκεσε  λιγότερο από μια μέρα. Εν τω μεταξύ, ο μονόλιθος του Baasrode έχει εκτεθεί, όχι ως έργο τέχνης, αλλά ως πρακτικό αστείο που εκτελείται από την τοπική ομάδα καρναβαλιού D’Omerkes.

Το έργοτου Baasrode προσέλκυσε την προσοχή των διεθνών μέσων ενημέρωσης, αλλά οι αληθινοί λάτρεις της τέχνης θα απογοητευτούν. Ο Tom Pletinck της ομάδας καρναβαλιού αποκάλυψε ότι ξεκίνησε ως μια «ανόητη ιδέα».

«Παρατηρήσαμε αυτούς τους μονόλιθους στις ειδήσεις και πιστεύαμε ότι θα ήταν υπέροχο να έχουμε έναν και στο Baasrode. Το κατασκευάσαμε σχεδόν αποκλειστικά εμείς. Έπρεπε να τον τοποθετήσουμε γρήγορα γιατί θέλαμε να είμαστε οι πρώτοι”

Η ομάδα του καρναβαλιού λέει ότι ήθελε να διασκεδάσει στο Baasrode αλλά τώρα το καρναβάλι έχει ακυρωθεί. Τα μέλη της ομάδας τοποθέτησαν τον μονόλιθο στο χωράφι πατάτας το απόγευμα της Δευτέρας, αλλά επιμένουν ότι εξαφανίστηκε πριν από έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Η δράση μας δημιούργησε πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ό, τι περιμέναμε. Το καταργήσαμε νωρίτερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί, επειδή ανησυχούσαμε ότι θα μπορούσε να καταστραφεί ή ακόμα και να κλαπεί. “

Πού είναι ο μονόλιθος τώρα; «Αναπαύεται στο βαν μου. Εάν τα μέτρα του κορονοϊού επιτρέψουν περισσότερη διασκέδαση, θα τον τοποθετήσουμε ξανά εκεί» είπε ο Tom.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks