Οδηγός για ραντεβού στη Γερμανία

Το να βγαίνεις με κάποιον από μια ξένη χώρα μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι μια σχέση με ένα άτομο από άλλη κουλτούρα μπορεί να είναι περίπλοκη. Αυτό εξάλλου έχει φανεί και από το αν αποφασίσατε να βγείτε ραντεβού με κάποιον/α από το Βέλγιο. Διαφορετικοί πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν διαφορετική εκτίμηση για τις ιδιότητες που κάνουν κάποιον επιθυμητό σύντροφο. Αυτό που ένας πολιτισμός θεωρεί ρομαντικό, ελκυστικό ή ευγενικό, ένας άλλος θεωρεί οτι είναι το ακριβώς αντίθετο. Πως πρέπει όμως να προσεγγίσετε κάποιο άτομο από τη Γερμανία;

Μια επισκόπηση των ραντεβού στη Γερμανία

Η κουλτούρα γνωριμιών στη Γερμανία είναι παρόμοια με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι ενδιαφέρον ότι ο αριθμός των γερμανικών-ξένων σχέσεων έχει υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν 1,5 εκατομμύρια γερμανο-ξένα ζευγάρια που ζούσαν μαζί το 2017, εκ των οποίων 1,2 εκατομμύρια ήταν παντρεμένα. Αυτά είναι καλά νέα αν είστε απόδημος που ψάχνει για αγάπη στη χώρα.

Ο μέσος όρος ηλικίας στον οποίο οι άνθρωποι παντρεύονται στη Γερμανία αυξήθηκε σταθερά τα τελευταία 27 χρόνια. Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες είναι 30 ετών και οι άνδρες 33 όταν παντρεύνονται μεταξύ τους. Αυτό τοποθετεί τη Γερμανία στην όγδοη θέση στον κατάλογο των ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά τη μέση ηλικία κατά τον πρώτο γάμο. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι ο γάμος γίνεται πιο δημοφιλής στη Γερμανία. Πράγματι, τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Γερμανίας δείχνουν ότι ο συνολικός αριθμός γάμων αυξήθηκε από 373.655 το 2013 σε 416.615 το 2018. Αύξηση 11,5%.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι καταχωρημένες σχέσεις, είτε για ομόφυλα είτε για ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, έπαψαν να αποτελούν περιοριστική επιλογή το 2017, όταν ο γάμος του ιδίου φύλου νομιμοποιήθηκε. Ο γάμος είναι, συνεπώς, η μόνη μορφή νομικής ένωσης στη Γερμανία. Υπάρχει επίσης μια αυξανόμενη αποδοχή των γάμων LGBTQI+. Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 10.000 ζευγάρια του ίδιου φύλου έχουν δεσμευτεί από τότε που έγινε νόμιμο το 2017.

Πώς να γνωρίσετε ανθρώπους στη Γερμανία

Η συνάντηση με νέους ανθρώπους είναι σχετικά εύκολη στη Γερμανία και οι πρακτικές γνωριμιών είναι παρόμοιες με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι έφηβοι αρχίζουν γενικά να κοινωνικοποιούνται με τους συνομηλίκους τους στο σχολείο, στη γειτονιά τους ή μέσω κοινωνικών δραστηριοτήτων και τοπικών συλλόγων. Οι νέοι ενήλικες, ωστόσο, τείνουν να συναντιούνται σε μπαρ και κλαμπ ενώ η παλαιότερη γενιά κινείται γενικά στους κύκλους των φίλων τους.

Γνωριμίες μέσα σε κοινωνικούς κύκλους
Σε αντίθεση με ορισμένους πολιτισμούς, οι οποίοι είναι άνετοι με την ιδέα να γνωρίσουν έναν ξένο για μια ώρα περίπου πριν κλείσουν ένα κανονικό ραντεβού, οι Γερμανοί προτιμούν να αφιερώσουν το χρόνο τους. Γενικά, τους αρέσει να συναντούν πιθανούς συντρόφους μέσω αξιόπιστων κύκλων, όπου μπορούν σταδιακά να γνωρίσουν κάποιον πριν δημιουργήσουν μια σχέση. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί τα ρεντεβού μέσω διαδικτύουδυσκολεύτηκαν στη Γερμανία.

Online γνωριμίες στη Γερμανία
Η διαδικτυακή γνωριμία σταδιακά προσελκύει και ανοίγει ανθρώπους σε έναν εντελώς νέο κόσμο γνωριμιών στη Γερμανία. Το 2018, για παράδειγμα, ένας στους πέντε Γερμανούς χρησιμοποίησε μια εφαρμογή γνωριμιών ή έναν ιστότοπο για να συναντήσει πιθανούς συντρόφους. Είναι ενδιαφέρον ότι η τάση τους για επιφυλακτικότητα και προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι καλό για τις διαδικτυακές γνωριμίες. Οι χρήστες μπορούν να γνωρίσουν προσεκτικά κάποιον στο διαδίκτυο πρώτα, χρησιμοποιώντας φίλτρα και στοιχεία για να τον καθοδηγήσουν. Τα Tinder, OkCupid και CoffeeMeetsBagel είναι από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών στη Γερμανία.

Ομάδες συναντήσεων για singles
Ένας άλλος δημοφιλής τρόπος για να συναντήσετε πιθανές σχέσεις είναι να συμμετάσχετε σε Meetup groups στην περιοχή σας και να παρακολουθήσετε εκδηλώσεις για singles. Υπάρχουν πολλές ομάδες Meetup σε όλη τη Γερμανία που έχουν σχεδιαστεί για όσους ενδιαφέρονται για γνωριμίες και νέες σχέσεις. Αυτός μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και ασφαλής τρόπος για να συναντήσετε νέους ανθρώπους και να αναπτύξετε φιλίες και σχέσεις. Οι ομάδες συνήθως εξυπηρετούν συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες και σεξουαλικές προτιμήσεις, γεγονός που επιτρέπει στα μέλη να συναντηθούν με ομοιόμορφα άτομα.

Εθιμοτυπία γνωριμιών στη Γερμανία

Όταν πρόκειται για ραντεβού στη Γερμανία, δεν υπάρχουν καθορισμένοι κανόνες σχετικά με το πού να πάτε σε ένα ραντεβού, πόσο καιρό να περιμένετε μέχρι να καλέσετε, πότε να γίνετε πιο οικείος/α και ούτω καθεξής. Επειδή οι Γερμανοί γενικά προτιμούν να αφιερώνουν το χρόνο τους για να γνωρίσουν κάποιον, αυτό εξαρτάται πραγματικά από τα άτομα που εμπλέκονται.

Ένα τυπικό σενάριο γνωριμιών στη Γερμανία
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, πολλοί Γερμανοί προτιμούν να βγαίνουν στους δικούς τους κοινωνικούς κύκλους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ομάδες φίλων που γνωρίζουν ο ένας τον άλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα θα τους πάρουν μαζί. Τελικά, οι άνθρωποι απλά θα χωριστούν από την ομάδα και θα δημιουργήσουν ζευγάρια.

Εάν μια γερμανιίδα αποδεχτεί μια πρόσκληση να συναντηθεί μόνη της με έναν άνδρα, ωστόσο, δεν μπορεί να το ερμηνεύσει ως πρώτο ραντεβού ή σαφή ένδειξη ρομαντικού ενδιαφέροντος. Μάλλον, θα μπορούσε να το σκεφτεί ως μια ευκαιρία να γνωρίσει απλώς το άτομο καλύτερα. Ακριβώς όπως και οπουδήποτε αλλού στον δυτικό κόσμο, τα ραντεβού ενδέχεται να περιλαμβάνουν τη μετάβαση στον κινηματογράφο, το ζεστό δείπνο, τη συνάντηση για καφέ ή το μπαρ.

Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε, ωστόσο, είναι ότι ενώ σε ορισμένους πολιτισμούς οι άνθρωποι συναντούν πολλούς άλλους ταυτόχρονα πριν ξεκινήσουν μια σχέση αποκλειστικά, οι Γερμανοί το βρίσκουν προσβλητικό. Υπό αυτήν την έννοια, μπορεί να θεωρήσετε το ραντεβού στη Γερμανία πιο σημαντικό από ό, τι σε κάποιους άλλους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

Συμπεριφορά γνωριμιών στη Γερμανία

Κάθε κουλτούρα έχει τα δικά της στερεότυπα γνωριμιών και ενώ είναι πάντα συνετό να τα παίρνεις λίγο χαλαρά, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που θα αντιμετωπίσετε στη Γερμανία

Για αρχή, οι Γερμανοί εκτιμούν την ακρίβεια. Δεν θα έρθουν αργά σε ένα ραντεβού χωρίς καλό λόγο. Με τη σειρά τους, περιμένουν το ίδιο από τον σύντροφό τους. Τα ραντεβού τείνουν επίσης να προγραμματίζονται εκ των προτέρων, πράγμα που σημαίνει ότι η απροσδόκητη συνάντηση δεν θα γίνει δεκτή.

Οι Γερμανοί επίσης δεν είναι ακριβώς διάσημοι για το φλερτ ή τα κολακευτικά σχόλια. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν προσπάθειες για άμεση αναθέρμανση μπορεί να μην περάσουν κατευθείαν από το κεφάλι τους – ή μπορεί να μην πιστεύουν ότι δεν είστε ειλικρινείς.Ίσως να μην αντιλαμβάνονται καν τις προσπάθειές σας να τα φλερτάρετε. Όσον αφορά τη συνομιλία, οι Γερμανοί εκτιμούν τις βαθύτερες συζητήσεις με έναν σκοπό πολύ περισσότερο από μια άσκοπη συνομιλία. Επομένως, οι μικρές συζητήσεις δεν θα κρατήσουν την προσοχή τους.

Η τιμιότητα είναι επίσης μια σημαντική αξία στη γερμανική κουλτούρα, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρχει κάτι που δεν αρέσει στο ραντεβού σας, θα το ακούσετε. Ενώ πολλοί ομογενείς βρίσκουν αυτό το επίπεδο ειλικρίνειας αρκετά απελευθερωτικό όταν βγαίνουν στη Γερμανία, όσοι προσβάλλονται πιο εύκολα μαθαίνουν ότι πρέπει να σκληρύνουν αν θέλουν να βγουν με έναν Γερμανό.

Τέλος, επειδή η ισότητα των φύλων είναι ισχυρή στη Γερμανία, έθιμα όπως η μοιρασιά του λογαριασμού δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Ένας Γερμανός άνδρας δεν θα δώσει σε μια γυναίκα ειδική μεταχείριση λόγω του φύλου της. Επομένως, δεν θα αντιταχθεί στην πληρωμή της. Αυτό βεβαια δε σημαίνει οτι ο ιππότης είναι εντελώς νεκρός και μπορεί ακόμα να ανοίξει την πόρτα στο ραντεβού του και να πληρώσει για το δείπνο της καμιά φορά.

Μετακίνηση σε σχέση στη Γερμανία

Η γερμανική προσέγγιση στο ραντεβού είναι να καθυστερήσει λίγο τα πράγματα και να επενδύθει πραγματικά χρόνος για να γνωρίσει ο ένας άνθρωπος τον άλλο. Επειδή οι περισσότεροι Γερμανοί δεν βιάζονται να κάνουν σχέσεις, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες ραντεβού πριν γίνετε επίσημο ένα ζευγάρι.

Ο ρυθμός με τον οποίο εξελίσσεται μια σχέση εξαρτάται επίσης από τα άτομα. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τα γερμανικά ζευγάρια συνήθως ζουν μαζί για μήνες ή και χρόνια πριν αποφασίσουν να παντρευτούν στη Γερμανία. Παραδοσιακά, ένας άντρας ζητούσε άδεια από τον πατέρα μιας γυναίκας για να την παντρευτεί. Αν και αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο, πολλοί Γερμανοί συνεχίζουν να το κάνουν ως ένδειξη σεβασμού.

Όταν τα ζευγάρια που τελικά παντρέυονται, ακολουθούν μερικές αρκετά περίεργες γερμανικές παραδόσεις γάμου. Μία από αυτές αφορά τους κουμπάρους να απαγάγουν τη νύφη μετά την τελετή και να την πάνε σε ένα μπαρ. Εκεί, πρέπει να περιμένει τον γαμπρό να τη βρει. Οι φίλοι της νύφης και του γαμπρού μπορούν επίσης να κάνουν φάρσες με το ζευγάρι, όπως να γεμίσουν την κρεβατοκάμαρά τους με μπαλόνια ή να κρύψουν ξυπνητήρια για να τους ξυπνήσουν σε διαφορετικές ώρες.
Ακολούθησε το supergreeks.eu στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα
Mαζί, μπορούμε να κάνουμε πολλά!


ΚάνεLike στο post μας στο FB και LIKE στη σελίδα μας για να στηρίξεις την προσπάθεια μας, αλλά και να ενημερώνεσαι καθημερινά στην ελληνική γλώσσα για ότι συμβαίνει στην Ολλανδία , τη Γερμανία , το Βέλγιο και την Ελλάδα. Έχεις επιχείρηση στην Ολλανδία ,το Βέλγιο , τη Γερμανία , την Ελλάδα ή την υπόλοιπη Ευρώπη; #BeSuperGreek


Διαβάστε επίσης

Copyright © 2022 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks

Newsletter για SuperGreeks*ΝΟ SPAM*

Κάνε την εγγραφή σου στο Newsletter των SuperGreeks και μάθε τα πάντα πρώτος στην ελληνική γλώσσα. Επικαιρότητα, αφιερώματα, events κ.α.

Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?