Τα πάντα για την οδήγηση και το αυτοκίνητο στο Βέλγιο (vol.2)

Βέλγιο-Αυτοκίνητο-Οδήγηση

Από τη λήψη άδειας οδήγησης στο Βέλγιο έως την εγγραφή αυτοκινήτου από το εξωτερικό και την πληρωμή οδικών φόρων στη χώρα, αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός για την…οδήγηση.

Εάν ζείτε μόνιμα στο Βέλγιο, υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για την εγγραφή του αυτοκινήτου σας και την καταβολή των σχετικών φόρων. Συνήθως, η εγγραφή και η άδεια κυκλοφορίας του Βελγίου μπορούν να ισχύουν μόλις γίνετε επίσημος Βέλγος κάτοικος.

Το άρθρο αυτό είναι συνέχεια από το Vol1 για την οδήγηση και το αυτοκίνητο στο Βέλγιο

Βελγικός οδικός φόρος

Ο ετήσιος σας φόρος βασίζεται επίσης στη δύναμη του κινητήρα σας. Πληρώνεται κάθε χρόνο και είναι υψηλότερος εάν υπάρχει και δεύτερο αυτοκίνητο.

Όρια ταχύτητας στο Βέλγιο

Τα γενικά όρια ταχύτητας είναι 30-50km / h σε κατοικημένες περιοχές, 90km / h έξω από την πόλη και 120km / h σε αυτοκινητόδρομους ή δρόμους τεσσάρων λωρίδων. Κατά την είσοδο σε οποιαδήποτε πόλη ή χωριό, το όριο ταχύτητας τίθεται σε ισχύ στην πινακίδα λευκού φόντου που φέρει το όνομα της κοινότητας. Οι παγίδες ταχύτητας ραντάρ είναι συχνές, ιδιαίτερα στον αυτοκινητόδρομο, όπου οι οδηγοί είναι πιο εύκολο να επιταχύνουν.

Βελγικές πληροφορίες κυκλοφορίας

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση είναι συχνή στο Βέλγιο. Για πληροφορίες σχετικά με την κυκλοφορία, μπορείτε να δείτε αναφορές κυκλοφορίας στον ιστότοπο της ομοσπονδιακής αστυνομίας, στις Βρυξέλλες και στο ραδιόφωνο RTBF και στον ιστότοπό του, στον οποίο μπορείτε επίσης να αναφέρετε προβλήματα κυκλοφορίας στο 0800 48 400. Μπορείτε επίσης να καλέσετε τον αριθμό για όλο το Βέλγιο (0900 10 280), ή τις περιφερειακές αρχές: Φλάνδρα 0800 122 66, Βρυξέλλες 0800 940 01, Βαλλωνία: 0800 119 01.

Χώρος στάθμευσης στο Βέλγιο

Οι μετρητές στάθμευσης ελέγχουν τους κανονισμούς στάθμευσης σε κέντρα πόλεων ή σε γαλάζιες ζώνες χρησιμοποιώντας ειδικό δίσκο (που δείχνει την ώρα άφιξης). Αυτοί είναι διαθέσιμοι σε σούπερ μάρκετ, πρακτορεία εφημερίδων ή καπνοπωλεία. Εάν χρησιμοποιείτε μετρητές, πρέπει να αγοράσετε ένα εισιτήριο από ένα μηχάνημα και να το τοποθετήσετε σε ευδιάκριτο σημείο στον πίνακα οργάνων, με έγκυρες ώρες.

Προσέξτε για προσωρινές πινακίδες που αφήνονται από την κοινότητα για να φαίνεται ότι ο δρόμος πρέπει να διατηρείται καθαρός λόγω οδικών έργων ή κάτι παρόμοιο. Δείτε το αυτό διαφορετικά  το αυτοκίνητό σας θα ρυμουλκηθεί από γερανό. 

Δεν μπορείτε να σταθμεύσετε λιγότερο από 15 μέτρα από τις στάσεις του τραμ και των λεωφορείων. Ορισμένοι πολύ πολυσύχναστοι δρόμοι φέρουν ένα κόκκινο τρίγωνο που δηλώνει Ax Rouge / Ax Rode, που σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται χώρος στάθμευσης από τις 7πμ έως τις 9.30πμ και από τις 4μμ έως τις 6μμ. Επιπλέον, μια κίτρινη γραμμή στο πεζοδρόμιο δείχνει ότι δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης.

Οι κάτοικοι μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για δημοτική κάρτα στάθμευσης που επιτρέπει το παρκάρισμα σε μια ορισμένη απόσταση από την κατοικία τους. Ελέγξτε τα στοιχεία του τοπικού σας δήμου. Στην πρωτεύουσα των Βρυξελλών, αυτή η εφαρμογή είναι δωρεάν για ένα αυτοκίνητο ανά οικογένεια και πληρώνεται στη συνέχεια.

Ποδηλάτες στο δρόμο στο Βέλγιο

Σε όλες τις 19 κοινότητες στην Περιφέρεια των Βρυξελλών, θα δείτε μικρές πινακίδες που δείχνουν πως οι ποδηλάτες έχουν άδεια να προσπερνούν κόκκινα φανάρια, υπό την προϋπόθεση ότι στρίβουν δεξιά ή συνεχίζουν ευθεία και έχουν ελέγξει για την ύπαρξη κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2021 · #SuperGreeks · Web Design & Development by SuperGreeks